December 31, 2009

Hari terakhir ku bersamamu

Nak cecah tahun baru. tiba-tiba rasa tak sabar. nampaknya tahun ni aku lonely sebab kembar dah pindah keluar, sepupu keluar kerja, abang keluar juga, parents dah tentu tidur awal dan akak terperap dalam bilik.

sambut dengan kawan-kawan di handphone dan kawan-kawan di alam maya sahaja nampaknya tahun ini.

aku tipu dengan semua azam dalam previous entry aku. aku hanya nak satu sahaja, azam memulakan hidup baru dan bersyukur dengan apa yang ada.

padahal melalui gambar sudah tunjuk aku ni materialistik. dari impian nak kurus sampailah nak ambil lesen dan duit dan handphone serta laptop. merepek semua itu. baik pasang azam nak berubah ke arah yang lebih baik.


kali ini aku tegar untuk kentalkan semangat dan lupakan kisah yang berlaku tahun 2009. banyak yang manis. sungguh nombor 9 tak bagus. tahun depan 2010. tahun genap comel sikit. mesti akan lebih manis dengan orang lama dan orang baru yang menceriakan.










---------------------------------





Tadi keluar dengan rakan(Shafiq) dan Kembarku(Izyan). dapat jugak tengok Sherlock Holmes. suppose Avatar tapi sayang sekali lambat sangat mulanya.



maaf kawan-kawan sebab tak reply message. kenapalah semua nak put the blame on me. salahkan Maxis sebab buat nombor aku tiada line. aku hanya mangsa keadaan. tak baik berbengang-bengang dengan aku sebab aku memang tak pernah lupa kawan.


tiada gambar Shafiq sebab kami segan bergambar :P thanks for the movie ;)
-------------------------------------------------

akhir sekali,








Selamat Tahun Baru! :)
agar azam yang lepas dibawa ke tahun hadapan untuk dicapai.

December 30, 2009

Boy, I remember...

Boy, I remember the day I first met you.
I remember you wasnt looking at me.

Boy, I remember the songs you gave to me.
You said it was your favourite.
I sing the song everynight before I go to sleep.
now, I cried whenever I heard it.

Boy, I remember the first gift you gave to me.
You draw it for me.
It was the sweetest thing and I still keep it.


Boy, I remember what was the first movie we watch together.
I remember how cold you are.
I remember how you're trying to hold my hand.


Boy, I remember those favourite football team you love.
I remember you were mad because the team lost the game.
I remember you ignore me for that.

Boy, I remember how sick you are when you met me.
I remember how warm is your body.
I remember how you're trying to be there for me.


Boy, I remember you were there.
I remember you're trying to make me laugh when everyone seems to be away.
You said you will never let me fall.
I remember you gave me that song (Your Guardian Angel)


Boy, I remember how you look so happy when you know you got that scholarship.
I remember how you feeling sad about your SPM result.
I remember how proud I am for you.


Boy, I remember when you asked me to choose a Bear.
I remember how blushing I am.


Boy, I remember how depressed I am when I knew you're going to be far away from here.
I remember how you trying to make me happy.

Boy, I remember how hard you did to teach me Add Math.
I remember you feeling down when I failed again.
I remember you said you will help me to stand on my feet.


Boy, I remember you show up in front on my house after 9months,
I remember how tired you are to get here.
I remember when you lied to me just to make me feel better.


Boy, I remember when you trying to be there for me.
I remember how busy you are with your studies.
I remember when you forgot our annivessary.

Boy, I remember you used to call me late at night.
I remember you always fall asleep when I was busy onlining.
I remember you look so calm when I was nagging +_+


Boy,I remember every single thing you did.
yes I remember I took you for granted.












Never thought it will end this way.
People seems to forget.
Its hard for me to move on but people keep asking me to.


There's so many people who close to me have been away from here.
Twin, Bestfriend.
So far away.
















Boy, I'll leave. sorry for bothering you again. maybe I just cant live without you.
In a matter of time, I will accept the facts. forgive me for this entry.








p/s : mood sedih balik.

Sue Anna Joe

Fee, thanks tunjukkan website ni. memang comel sangat photoshoot kahwin dorang.
urghh! suke sangat-sangat :)




great idea :)





untuk melihat lebih banyak photoshoot yang comel, sila ke website ini

http://sueannajoe.blogspot.com/



--------------------------------------------------



aku rasa sekarang dah jadi rutin aku pulak post entry gambar photoshot orang kahwin :D lepasni akan banyak gambar orang kahwin. so sweet la :)

December 29, 2009

2010 Tahun bergembira . Zaman Kanak Kanak

orang cakap masa aku kecil, aku sangat rajin kemas rumah dan sangat mengada-ngada. pantang diusik, aku menangis. kalau tak melalak sehari memang tak sah. kakakku cakap aku anak kegemaran ayah sebab sering dapat mainan barbie yang aku nak.

pendek kata, apa yang aku nak aku pasti akan dapat.


sejak lahir lagi aku dibaluti dengan kain hijau. perhatikan gambar di atas. ada sehelai kain hijau dipegang. sampai sekarang masih bersama :)



zaman muda-muda dahulu, aku suka tolong bersihkan telinga ayah dan ibuku. kalau extra rajin aku pijak-pijak belakang mereka seolah-olah tukang urut yang hebat. melukis dan melakar gambar-gambar entah apa-apa di badan ayah aku sudah menjadi kegemaran aku sampaikan ayahku susah nak pergi solat.

pernah juga aku buat kerja jahat dengan mencukur bulu kaki ayahku sampai licin. sexy sungguh kaki ayah aku sejak dari hari itu.


disebabkan aku manja aku tak pandai masak dan pemalas mengemas. sebab aku mengada-ngada juga aku sering over kalau berada dengan rakan-rakanku. aku tak over, cuma gedik barangkali. segedik-gedik aku, orang tetap cakap aku ni terlampau baik dan sweet. erk?


malah masa zaman kecil-kecil dulu rambut aku sangat pendek. dan lebih gemar berseluar dan bertopi. boleh dikatakan tomboy yang manja juga kot :P



ini adalah abang sulungku :) dulu jadi kegemaran aku.
sekarang dah kahwin, renggang jadinya +_+


memang saja 'tempekkan' muke zaman gigi tak 'habih' tumbuh. baru korang sedar bahawa gadis yang korang sangkakan mata bulat ni and yang dikatakan "perasan comel" memang ternyata comel. haha :P perasan lagi sekali :)






aku tidak ingat azam aku ketika masuk tahun 2005, 2006 mahupun 2007.
aku hanya ingat di penghujung tingkatan 3, inilah azam aku.


turn out zaman form 4 tidaklah indah mana.






masuk tahun 2009 aku tanam azam lagi. macam-macam punya azam.
hari ini 29 haribulan december.

macam-macam kejadian berlaku aku pada tahun ini. lebih banyak pahit dari manisnya.
pahit-pahit pun dari situ datang manisnya.

ramai sangat datang dan pergi dalam hidup aku buat masa ini. orang cakap kita kena redha. maka aku redha dengan pemergian dia sebab pemergiaannya memang tidak akan kembali. ayat tak boleh bla :)






ok, azam untuk tahun 2010 memang entah apa-apa. memang semua merepek. setiap tahun aku ada azam yang sama iaitu bff. kekal dengan kawan baik dan shopping :)

memang nak duit. memang nak lesen.





memang tahun 2009 ini tahun paling banyak cabaran hidup. cabaran itulah yang mematangkan kita. sungguhpun aku tidak matang sepenuhnya, aku tetap 'bahagia'. tak baik rasanya aku menipu diri sendiri tapi cuba juga menggembirakan jiwa raga.

planning nak tengok cerita Avatar. so Izyan, jangan risau. aku dah jalankan pesanan kau untuk beri entry kau itu dibaca. Apa dan Ama dan bace pun. aku takkan lupa kau. kadang-kadang lupa kau dah tak de dalam bilik. kadang-kadang aku ingat kau tengah seronok tergelak depan laptop kau. dan kadang-kadang memang aku rasa macam kau nak keluar cakap "nad gedik!!!" :')


bagi yang nak tahu kisah hidup sebenar Izyan boleh pergi ke blog beliau. memang ramai dah sibuk bertanya kenapa kami duduk sebumbung.

Safely

kak Lina, izinkan junior mu mencuri gambarmu dan memaparkannya di sini ;p




disangkakan gay.





tetap menjadi kegemaran picture ni :)




terlatest dari mereka :P



----------------------------------------------------------------
Kak Lina jangan marah pula :P


-----------------------------------------------------------------








Asip sudahpun fly ke Sarawak pada pukul 10++ pagi tadi.
dah selamat sampai pun :)

sekarang dia berada di Hotel Samudera.
sempat online lagi ^^,

cepat-cepat balik ke Malaysia Seremban.

Depressed kali ke berape tah ni

dulu aku hilang kawan baik sebab die pindah ke JB.
kemudian kekasih. well, used to be kekasih la kan.

sekarang kawan baik nak pindah Sarawak
dan
Kembar terbaik juga akan pindah keluar dari rumah.


asal semua tinggalkan aku ni.

benci korang :'(

December 28, 2009

Cinta Berbisik



beautiful bride :)




majlis pertunangan ;)





tak sangka ade orang pilih kelas sebagai tempat fotografi +_+






bertambah tak sangka ada yang buat gambar seperti ini.
funny but cute :)






suka suka :)



ini comel :)





somehow, aku suka sangat-sangat picture ni. mungkin tengok gaya mereka yang tidak berbaju. maka secara tidak langsung mata akan fokus kepada pengantin :)








macam aku pula photographer. aku bukan pemilik picture di atas.

untuk melihat lebih banyak gambar yang comel dan sweet
sila ke laman web rasmi iaitu :-






December 27, 2009

Colbie Caillat


Los Angeles based R&B vocalist Colbie Caillat is a singer songwriter with songs based on a humble approach sounding like sweet honey flowing over rocks. Although her music is acoustic based, the arrangements go much deeper, culling from classical folk, jazz & pop, with her distinguished breathy vocals and dynamic melodies commanding the audience of the listeners she’s gained.


Colbie Caillat, born in California grew up in Malibu and Ventura County. Growing up surrounded by music with her father, Ken Caillat, who was most notably remembered for Co-Production and Engineer credits on Fleetwood Mac’s Rumours among several others. Every sound of Colbie’s soulful style unfolds a story of her many travels through life.






Colbie started her singing debut at an early age [eleven] with special performances around her house. Within weeks she ventured out into talent shows and school performances. Her parents citing her as the “little bird” would wake up at the crack of dawn to her singing her heart out waking the house. With the help of her parents she was charmed into the idea and the truth that she had potential and put herself into vocal coaching.




At the age of fifteen something happened to Colbie that would change her life completely. She met Michael Blue, a producer and engineer located in Westlake Village, Ca. Michael, having worked with artists such as Augustana, Five for Fighting, and Carrie Underwood among others, at the time was working on Runway music for St. John Knit’s seasonal clothing lines.





To cut a long story short Michael took Colbie under his wing and began to use her voice on the tracks he was producing. Within the first season he knew she was something amazing and starting producing and collaborating additional songs with Colbie. Then at the age of 19 Colbie wrote her first song on the guitar, and has never stopped since.




http://colbiecaillat.blogspot.com/



sudah jatuh cinta sama lagu baru beliau, You Got Me :)

Sweetoue

comel-comel sekali :)





yang comel anak buahnya, bukan pakciknya. haha ;p





sangat comel avatar tersebut. hehe :)





p/s : hope we will meet again :)

December 26, 2009

ByeBye

rasanya ramai yang tahu dia akan fly ke Sarawak tidak lama lagi. bukan nak bersifat tamak dan sombong sampai tak nak bawa kawan-kawan lain jumpa dia tapi saja nak spend time dengan dia. hope yang lain faham :D

*sorry Asip, muke u tak ready lagi. haha





disebabkan Jaya Jusco, Seremban 2 memang kecil sahaja berbanding dengan JJ di tempat lain, maka lagi baik masa panjang itu digunakan untuk menonton wayang.

Yeah, berjaya tengok Alvin & the Chipmunks 2 :)


sangat sangat comel :) someone said pipi aku dah macam Theadore T_T
but, hey. look at the bright side. Theadore ade mata besar yang comel dan muke yang adorable. rase nak penyek-penyek badan dia :D


anyway, this is not a date since aku bawa Izyan, Alak dan Aus along.
but sangat dissapointed tak dapat tengok Avatar.


esok perhaps keluar lagi dengan Asip. kali ini aku ajak ramai-ramai.

---------------------------------------------------------------

ada statement cakap :


asal lah semua orang yang rapat/ sayang dengan kau semua tinggalkan kau?
semua fly jauh-jauh



maaaan, ni buat aku touching. T_T memang betul pun. aku harap kisah lama tak berulang lagi. kalau terjadi lagi, sah aku putuskan hubungan dengan sesiapa yang pindah, haha ;D

---------------------------------------------------------------


entry yang about dilemma tu memang betul-betul berlaku ;)
susah nak buat pilihan kalau orang yang kita suka tak suka kita dan orang yang suka kita bukanlah pilihan hati kita pada mulanya. tapi semua tu boleh berubah kalau diberi peluang.

aku pun pelik tengok orang replace gf/bf dorang dengan sebegitu mudah. dengar-dengar baru clash dengan bf/gf, tengok-tengok ; "eh dah ada orang baru"

tapi aku pasti semua ade reasons sendiri. tak blame korang for that.
but aku pelik jugak kenapa aku tak sanggup buat macam tu +_+

December 25, 2009

Kisah Jalan Cerita Kiasan


Just an ordinary girl. clumsy. reckless. not so social. tidak famous.
tak ramai kawan. tak seberapa hebat dalam pelajaran. tidak punyai matlamat yang jelas.

dia nampak baik. orang pun cakap dia baik. orang kata dia comel **haha






and then she met someone.







Then her heart was broken.






people keeps knocking.






sooner, she become close to one of them.







but then he realise something.








maka kami semua dalam dilemma.

December 21, 2009

Perfect Match


Finally dapat online setelah 3 hari away. semalam je sempat online kejap. itu pun menggunakan ipod akak aku. tak pasal-pasal aku dicop bajet online guna ipod +_+

maka untuk mengelakkan kebosanan pada hari ini. saje merajinkan diri buat test/kuiz dan pelbagai jenis soalan ntah pape.

tak sangka hasilnya ialah Asip :D




beberapa minit kemudian, Asip turut buat test yang sama.


....







...








..









...









.....








....










....










....











...












...











...











...













...










...

here's the result! haha :D its the same.

now we both can smile and for sure some of them going to tease us +_+

hey, masa untuk dapat jumpa u dah makin singkat. ramai sangat dah pergi tinggalkan i. sorang-sorang fly. dulu bestfriend fly ke jb. then theres someone fly to egypt.

now its your turn. time to let go T_T tahun depan u jangan lupa balik :D
kata nak jumpa. and jangan lupa souvenier dari Sarawak :p

------------------------------------------------------

he's not my bf. he's not going to replace 'him'. jangan salah sangka.
orang cakap aku ramai 'boyfriends', cakap orang tapi dorang pun sama :P

stay like this sampai umur 20, baru cun :)






Thanks for the chocolates, Shafiq ;) second time dapat chocolate dari awak from Langkawi. really appreciate it. sorry, tiada ikan masin untuk awak :P saya kedekut.





p/s : perjalanan masih jauh. berkawanlah seramai mana yang boleh. ok, now i have a broken heart. haha(seriously x taw main reason gelak)