January 17, 2009

78

bangun pagi dalam kul 6.15. lambat en? perkara biasa bagi saya. tak suka bangun awal pagi. memang selalu jugak terbangun dalam pukul 2, 3 pagi tapi tertidur balik. get ready makan breakfast dan berbaju sukan. bersemangat lari pada pagi nanti. nama pun merentas desa :)

lupa nak bawa botol air bersama.
di poketku penuh dengan stok makanan, duit dan hp.

Izyn hampir pitam sebab teringin sangat minum air. kami sempat berhenti untuk meminum air di pbsm. sempat2. sempat juga berhenti di Caltex semata-mata untuk sebotol air. yang paling kecewa. saya bagi RM4 untuk 2 botol.

2 botol sama dengan rm2.60. dia pulangkan dengan 40 sen. salah saya agaknya sebab bagi dia duit terlebih. so dia pening. tahun ni pun kurang sikit perjalanan die. hanya 5km berbanding dengan tahun sebelumnya.

sampai di lake garden utk mengambil check point terakhir, terjumpe pula dengan Megat. terpaksa meninggalkan Izyn seorang diri. sebab nak cepat sampai.

saya sampai di padang bersama dengan Dot. tergesa2 berlari nak ambil no. dapatlah no 78.teruk kan? hanya 50 ke bawah sahaja dapat sijil. memang rasa kecewa yang amat! ni kan tahun last, tapi dapat no. teruk-teruk.


then terus menghala ke terminal one untuk membeli kain. kain untuk kelas. alas meja. memang penat. macam2 kami beli.

balik rumah Shana after that.
anyway, semalam ade sambutan maal hijrah di sekolah.
ustaz cakap, pakai emas boleh hilangkan satu nafsu. impressive.

bye.

2 comments :

full of love,keyna said...

beshh beshh skola u.sporting je bab tudung ni.if skola i wajib pakai tudung.sape bkak kne mara.hehe ((:

Miss Nadnod said...

:P sporting la sgt.. ade gak yg tegasnye ;)