May 31, 2009

Emosional days

hiasan di calculator saya.





:P






izyan pun dapat merayau dengan pasangan selipar putih dia.


*envy :/*

May 29, 2009

Drown



when i got so excited, i can actually saying something stupid loudly. mari merahkan muka :P just got back from Port Dickson. saya naik Banana boat. have you ever drown because riding without safety jacket?technically i was in shocked bila dah tercampak ke laut. saya bukan a good swimmer. 5 orang untuk RM10. and theres only 3 0f us. saya, akak saya dan Izyan.


bak kata Izyan : ' masa itu dah ingat mati sahaja'


my sis accidently kick me on the head. jatuh secara mengejut. situasi yang menyeramkan.ingat lagi muka Izyan dan suara Izyan cuba nak panggil aku untuk capai tangan dia. jatuh dekat tempat dalam pula tu. dah minta awal-awal nak safety jacket tapi dia tak nak bagi.

then terjumpa satu family Pakistan ni. i thought they are bangladesh. tiba-tiba ada this guy yang topless come forward and say:

Pakistan guy : snap picture? [sambil menggayakan tengah tangkap gambar]
me : huh? what what? you want me to snap picture?
Pakistan guy : yeah yeah! :D
me : ok [ sambil nak capai camera dia ]



then abang yang bawa banana boat ajak naik lagi sekali. siap offer nak belanja makan sebab terjatuhkan tanpa pakai safety jacket dan jatuh kat tempat dalam dan menyebabkan Izyan almost lemas. akak saya boleh pula ajak naik sekali lagi. kali ini saya pilih nak duduk belakang. paskitani guy also joined us this time. abang tu memang sangat kurang ajar sedikit.


pembawa banana boat : 1 org rm10
pakistan guy : hah? [buat tak tahu dan bincang dengan family dia]
pembawa banana boat : 1 person rm 10!
me : 1 person for rm10, dont u wanna join us? :)
my sis : take off your camera, you're going to drop it in the water


macam-macam cara nak suruh dia tanggalkan camera. but masa first round dengan paskitani guy. pembawa banana boat pula tak dibenarkan menjatuhkan boat. sebab nanti susah nak angkat mak pakistan tu naik boat balik.bila dah habis first round. family Pakistan pun turun. kami naik lagi second round. kali ini betul-betul jatuh. serius aku penakut -.-'

bila dah jatuh dalam air. sempat menjerit lagi sebab kemasinan air laut tu. masuk mata. masuk mulut. masuk hiding. memang menyakitkan. memandangkan ini pengalaman pertama, ini akan menjadi kali pertama dan terakhir saya mencuba. saya penakut. takut lemas.

memang hari jumaat ni hari paling memenatkan memandangkan malam ni ada tuition class for accountancy. never going to miss it. penting dan plus i love account ^^ take care.





bye :)

May 28, 2009

Cheater

saya benci orang yang meniru masa exam.
saya pernah meniru tapi itu semua zaman tidak matang. i regret it a lot.

May 16, 2009

Arts



nak show some of cool art i found in myspace. dorang cantek/hensem dan berdarah seni.





this art made by this guy : Zif



this art made by this guy : Noramin MD Nasir [AHSENG]










kelima art ni dihasilkan oleh seorang gadis yang sangat cantek :)
but tak jumpa pula link myspace die. dia pernah masuk ujibakat af :)





this one, cute kan? terjumpe dalam buku teks math form 5.
tak tahu la siapa punya :)

May 14, 2009

Replacement Teacher




people whom we know for a long long time will give a great impact on us when they leave us. people do comes and go. yesterday, i got a new schedule for my class which will starting after holiday in June. i love my addmat teacher. eventhough she dressup like in 70's?

she was the best teacher ever! and today we received the sad news. beliau tidak lagi akan mengajar kelas kami untuk masa akan datang. akan diganti dengan Cikgu C*** S*** Lai.


luckily Cikgu T** continue discuss about past year questions. if not, i probably drop tears. almost all the girls try to hold their tears. but im sure im going to miss my addmat teacher. she have been our teacher since last year.




one of the boys said .


" sumpah emosional wei "


Pesanan terakhir cikgu :

" lepas ni cikgu tak dapat nak cakap what u should do, no more yelling and give you advice on your exam marks, other teacher will do that. harapan cikgu kamu semua dapat score for midyear ni. cikgu bangga kalau dalam buku laporan cikgu tak ada langsung pen merah. cikgu nak kamu semua berjaya. nothing is impossible."


"semua orang boleh berubah kalau diri sendiri yang nak. cikgu tak nak sebab cikgu tak ada korang abaikan pelajaran."



p/s : we'll be missing you :)

May 01, 2009

Ghost thingy

i had been to Malacca about 3 days.
dont have the time to update my entry about my 3rd day in Malacca.
right now, i seriously want to tell you about ghost story
i had experienced there.





my side of story :

pada hari pertama di Malacca, aku terus menerjah masuk ke bilik di sebelah pintu masuk apartment. yang lain pua semua serbu ke arah bilik-bilik yang lain. aku sgt bertuah sebab dpt bilik paling besar :D

aku berkongsi bilik dgn 5 org gadis. disebabkan keadaan bilik yang agak menyeramkan, aku berdoa agar tidak berlaku apa-apa yang tidak diingini. sangat risau -.-

pada malam pertama selepas makan malam dan aktiviti ice breaking iaitu sesi berkenalan, aku masuk ke kamar kawan-kawan aku yang lain. saje nk masuk tengok bilik yang lain. plus nak tengok balcony.

ade 3 bilik dalam satu apartment.

memang ade perasaan takut sejak masuk ke setiap bilik kawan-kawan. seperti ada mata yang memandang. mungkin hanya perasaan aku.




Shana's story :

dia mmg rase semacam juga semasa masuk ke bilik ketiga itu iaitu bilik paling tersorok dalam apartment tersebut. pada malam kedua, kami sendiri terdengar bunyi orang mengetuk pintu utama. sedangkan cikgu baru sahaja membuat spotcheck untuk memastikan tiada pelajar yang merayau malam-malam.

pelajar lelaki yang lain memang tak tahu bilik kitaorang di mana. tapi macam mana boleh ade orang ketuk pintu bilik kami pada tengah malam?

hanya Shana yang mendengar ketukan pintu itu. kami yang lain memang tidak mendengar apa-apa bunyi. nasib baik kami tidak selurus itu membuka pintu :O





Zafirah's story :

pada hari kedua Zaf sakit perut maka dia balik ke apartment seorang diri. ketika itu ada housekeeping kemas apartment tu. dia cakap kat Zaf jaga diri baik-baik. Zaf sekadar mengangguk dan senyum tanpa bertanya apa-apa. tapi jika difikirkan balik, kenape die cakap macam tu en? seperti ade maksud tersirat. kemudian Zaf terus menukar baju dan mandi semua. yeah, memang bulu dia start meremang! tapi dia buat tidak tahu, sebab memang dia rase seperti ada sesuatu yang memandang. dia terus menghiraukan perasaan kurang enak dan kembali tidur.

p/s : Zaf duduk sebilik dengan Mimi





Mimi's story :

masa malam pertama, Mimi mimpi ada budak dalam toilet bilik air die. lelaki, bog*l dan dia seorang budak. semasa malam pertama memang dia susah nak tidur. ketika dia solat pula, memang dia rase seperti ada seseorang yang lalu di belakang dia. seperti Zaf dia pun menghiraukannya juga.





Wawa's Story :

memang Wawa sendiri mengaku dia merasai sesuatu kehadiran di dalam bilik dia[bilik tersorok]. dia juga menghiraukan perasaan kurang enak itu. pada malam pertama dia stay awake semata-mata untuk menyiapkan homework yang tertangguh. dia keluar dari bilik, tiba-tiba ternampak ada lembaga berdiri di luar tingkap di balcony. lelaki! wawa memang dah cuak cuma die try menenangkan diri. Atiqah tidak tahu apa-apa dan terus tutup langsir di tingkap tu.






konklusi, hanya mainan perasaan.