May 29, 2009

Drown



when i got so excited, i can actually saying something stupid loudly. mari merahkan muka :P just got back from Port Dickson. saya naik Banana boat. have you ever drown because riding without safety jacket?technically i was in shocked bila dah tercampak ke laut. saya bukan a good swimmer. 5 orang untuk RM10. and theres only 3 0f us. saya, akak saya dan Izyan.


bak kata Izyan : ' masa itu dah ingat mati sahaja'


my sis accidently kick me on the head. jatuh secara mengejut. situasi yang menyeramkan.ingat lagi muka Izyan dan suara Izyan cuba nak panggil aku untuk capai tangan dia. jatuh dekat tempat dalam pula tu. dah minta awal-awal nak safety jacket tapi dia tak nak bagi.

then terjumpa satu family Pakistan ni. i thought they are bangladesh. tiba-tiba ada this guy yang topless come forward and say:

Pakistan guy : snap picture? [sambil menggayakan tengah tangkap gambar]
me : huh? what what? you want me to snap picture?
Pakistan guy : yeah yeah! :D
me : ok [ sambil nak capai camera dia ]



then abang yang bawa banana boat ajak naik lagi sekali. siap offer nak belanja makan sebab terjatuhkan tanpa pakai safety jacket dan jatuh kat tempat dalam dan menyebabkan Izyan almost lemas. akak saya boleh pula ajak naik sekali lagi. kali ini saya pilih nak duduk belakang. paskitani guy also joined us this time. abang tu memang sangat kurang ajar sedikit.


pembawa banana boat : 1 org rm10
pakistan guy : hah? [buat tak tahu dan bincang dengan family dia]
pembawa banana boat : 1 person rm 10!
me : 1 person for rm10, dont u wanna join us? :)
my sis : take off your camera, you're going to drop it in the water


macam-macam cara nak suruh dia tanggalkan camera. but masa first round dengan paskitani guy. pembawa banana boat pula tak dibenarkan menjatuhkan boat. sebab nanti susah nak angkat mak pakistan tu naik boat balik.bila dah habis first round. family Pakistan pun turun. kami naik lagi second round. kali ini betul-betul jatuh. serius aku penakut -.-'

bila dah jatuh dalam air. sempat menjerit lagi sebab kemasinan air laut tu. masuk mata. masuk mulut. masuk hiding. memang menyakitkan. memandangkan ini pengalaman pertama, ini akan menjadi kali pertama dan terakhir saya mencuba. saya penakut. takut lemas.

memang hari jumaat ni hari paling memenatkan memandangkan malam ni ada tuition class for accountancy. never going to miss it. penting dan plus i love account ^^ take care.





bye :)

0 comments :