August 31, 2009

Tag from Shana



1. Apa perasaan anda sekarang?
-
pilu. haha


2. Saya nak makan?
- tiada mood untuk makan


3. Impian saya?
- tiada impian.


4. Haiwan yang saya tak suka?
- tiada mood untuk tidak suka


5. Saya harapkan?
- nothing. nothing. nothing! already gone


6. Jika boleh putarkan masa?
- wish i was never born. haha


7. Saya pada 10 tahun akan datang?
- jaga kucing banyak2 kat rumah. boleh?


8. Handphone saya adalah sebuah?
- I already throw it. dont want to use it anymore


9. Saya pernah bercinta sebanyak?
- go to hell la this question


10.Saya suka pada?
- nobody. nothing. whatever


11. Kawan2 saya?
- aku sayang :)


12. Pernah dikhianati?
- yes, sedang merasainya


13. Apa yang anda hendak lakukan terhadap dia?
- nothing. move on. just that


14. Senaraikan 8 orang untuk ditag?
- aku tiada mood untuk bertag

August 30, 2009

What Yana thinks about me?



terima kasih Yana kerana sudi menceritakan tentang aku serba sedikit di blog anda. tidak sangka masih ada yang sudi menceritakan tentang diri aku even aku tidak membuat request. rata-rata mencakapkan aku ni mudah emo. hebat :P

Doa

Ya Allah,
jika dia benar untuk ku dekatkan lah hatinya dengan hatiku . jika dia bukan milikku , damaikanlah hatiku dengan ketentuanmu


amin~








August 29, 2009

Cakar Ayam


i crumpled a piece of paper. a paper which contains my sketches. ugly. but i like it. i still thinking now and then. im not sure wether i should make up my mind. its been almost 3 weeks. i hate this situation.



August 28, 2009

Tarawikh


untuk kali pertama dalam hidup aku, sepanjang aku bernafas di muka bumi ini, aku telah berjaya bertarawikh di surau. tetapi bukan di seremban. di Port Dickson. i got the feeling. jiwa aku tenang.





aku bertolak agak lambat dari rumah. setibanya di sana, aku tercari-cari sesiapa yang aku kenali. hampa. semuanya golongan sebaya dengan ibu bapaku. kata event Kastam. dah tentulah :)dapat jugak duduk meja VIP. disebabkan meja biasa sudah dipenuhi dengan kanak-kanak yang lain.

peringatan, jika ingin pergi bersembahyang di surau/masjid, dinasihatkan jangan memakai sebarang alat mekap. perkara yang memalukan telah berlaku kepada aku sebentar tadi. di mana eyeliner telah mencair dan menjadikan mukaku sangat cantik sampai ditenung oleh auntie auntie di sana.


August 27, 2009

My Bestfriends






aku sangat menyayangi beliau eventhough dia sangat jauh dari area seremban ini.
hendak berjumpa tidak terdaya.aku mengenali gadis ini pada awal tahun 2006. ditakdirkan untuk duduk sebelah beliau di dalam kelas. siapa sangka aku boleh berkawan rapat dengan beliau. dulu aku meng-cop dia sebagai gadis sombong dan bajet. haha. tapi itu kisah semase di tingkatan satu.

ya, dia sangat comel. sangat :) ramai jejaka yang meminatinya dan aku kagum dengan dia sebab dia tidak pernah menjadikan wajahnya sebagai satu aset untuk mempermainkan perasaan orang lain. jarang sangat jumpa gadis yang comel tetapi baik hatinya. aku bangga mempunyai rakan sepertinya.

dia alim dan seorang kakak yang penyayang. eceh. puji melambung2 la pulak.
:) dia sangat obses dengan lembu tetapi sangat takut dengan nyamuk.
berilah seekor nyamuk mati, dia pasti menjerit. bahagian sensitif beliau ialah di leher dan pinggang :D gambar di atas ialah gambar kami semasa di tingkatan tiga. hebat. aku masih simpan. aku tidak sampai hati nak buang. haha :D

Johor sangat jauh, mungkin suatu hari kita akan berjumpa lagi ye rakan ^^,

aku sangat hodoh. haha











Gadis kedua yang sering berdamping denganku ialah Mas Diana Bt Md Noor atau lebih dikenali dengan nama Shana. berdasarkan gambar di atas, shana di belah kiri anda ^^beliau adalah classmate yang paling lama pernah bersama dengan aku.
sejak dari darjah 5 hingga ke tingkatan 5, kami masih di kelas dan sekolah yang sama.perbezaan yang ketara ialah aku sudah membesar dan beliau tidak :P

dia sangat pandai memasak. aku kagum dengan gadis segenidnya mampu memasak pelbagai jenis masakan dan dia ialah gadis yang sangat sangat pandai buat kerja rumah.tempat yang paling best untuk tidur adalah di bilik beliau. kerana sangat bersih. sangat sejuk dan sangat teratur :) dia kadang-kadang seorang yang emosional jugak. jangan sesekali mentioned about pregnancy atau hal bersalin ketika dia sedang makan kerana selera dia akan terus hilang serta merta. mood dia jugak tidak dapat dijangka kadangkala.

dia juga sudah dimiliki oleh sang jejaka yang bernama Amir Farhan Bin i dun know. haha. perkara paling sweet antara mereka berdua ialah, even many problems yang datang, mereka masih bersama. sudah hampir 3 tahun mereka bersama. ya, aku doakan kebahagiaan korang


ketika form 3









ini Nur MazDiana Bt Mohd Noor Azizaman.

yes, aku dah hafal nama ayah kau, Yana. gadis ini lebih dikenali sebagai yana :) beliau satu gadis yang gemar menyimpan segala masalah seorang diri. sifat semula jadi beliau ialah tergelak dan tergelak. mungkin kadangkala beliau agak emo seperti shana, tp itu bergantung kepada situasi dan keadaan. memang susah untuk melihat gadis ini menangis kowt. buat masa sekarang la kan. haha.

beliau juga sudah dimiliki oleh sang jejaka bernama Azrui~. haha. owh silap Azrul :) mereka sangat bahagia sekarang. gadis ini bijak dalam pelbagai hal bagi aku. cuma jarang mempraktikkan.

antara aku dan shana, dialah yang paling cepat pick up dalam sesi pembelajaran. jika paper exam hampir tiba, segala buku rujukan perlu dielakkan dari beliau sebab mungkin segala ilmu akan terkeluar sebab terlampau nervous maybe ;D maaf yerk yana, gambar kita berdua lah paling susah untuk aku explore dlm komputer. gambar ini ajerw yang ada buat masa ini :







Izzyan Munawarah? gadis di sebelah kiri anda[rujuk gambar di atas] ialah kembar tidak rasmi aku. ya, memang kami duduk serumah dan sebilik. jika ada yang bertanya tentang pertalian kami, jawapan yang paling mudah ialah. KAMI KEMBAR. haha. senang cerita bukan?

even my parents didnt recognize us sometimes apabila kami tidak bertudung. apabila bertudung jugak ade yang konfius. perbezaan ketara kami ialah ketinggian kami dan sikap kami. aku lebih agresif ;D kami pernah berjumpa ketika di alam kanak-kanak. tetapi biaselah. nama pun Izyan kan, die penyegan sikit nk bertegur aku pada mulanya. nama sebenar beliau ialah Izzyan Nawwarah Binti Zulkhafli.

dari segi pemakanan beliau sangat tidak cerewet. sumpah. haha.. makanan yang paling dia tak suka ialah laksa dan kari. kalau diberi pilihan lauk sama ada ayam masak merah atau telur masak kicap, im sure shes going to choose telur masak kicap. kami punyai banyak perbezaan dari segi genre lagu kegemaran dan taste terhadap lelaki. dia sangat meminati band indie. dia adalah anak tunggal ;D aku akak angkat dia ok. haha.

beliau seorang yang sangat pemurah dan sangat pemendam rasa. usually kalau dia marah, she never show it. seriously. kalau di wayang, dialah yang tergelak paling kuat. dia jugak suka belanja aku makan, tiket wayang, tiket them park dan segala benda thats y i love u. die tidak pernah berkire ok. seriously. no wonder la dia punyai ramai rakan dan orang2 yang menyayanginya.

maaflah, aku taip panjang sikit bout her ni. haha. one more thing, thanks Izyn sebab menjadi teman setia mendengar rintihan syahduku ketika malam melabuhkan tirai dan ketika di waktu pagi. terima kasih kerana sering melayan leteran ku yang x berkesudahan.





sayang anda semua :')

August 23, 2009

Membuat Kuih

saya buat kuih :D

Alak sebagai model.




oven yang pernah hangus kerana saya :D




hasilnya. memang nampak hodoh tapi rasanya sedap :)

August 21, 2009

August 20, 2009

Berserah



surat tu tipu. sahaja nak reka cerita sadis.








sangat bersyukur sudah habis kertas untuk 5 subjek. saya tak sabar nak ambil SPM. disebabkan hari ini paper science habis pukul 12.30 petang, saya berjaya mohon pelepasan balik awal selepas mengambil surat hijau di pejabat. disebabkan kerisauan cikgu, cikgu sanggup call ayah saya untuk confirmation saya betul-betul balik dengan ayah saya.



:)

August 14, 2009

Event that Occur and Gifts for Them

lukisan di atas ialah hasil lukisan ku :D












ok, tipu :P
bukan, itu hasil karya senior yang dulu :)


Mun, penjaga kantin kata :
'mira oi, kau pakai spek tak lawa. cuba kau buka spek tu baru cantik'
-.- yela, fine. tak nak pakai spek dah.
tapi kejap. bukan ada sesiapa nak pandang pun ;p




Semalam datang sekolah bukan dengan niat yg betul,
sebaliknya nak berjumpa rakan untuk makan puding caramel bersama ketika waktu rehat.disebabkan semalam ada pelawat dari Muar datang, semestinya diadakan event di dewan yang aku tahu apa main reason dia adakan. dengar cerita pameran ini kira macam kerja sivik untuk pelajar di tingkatan 4.



Cikgu English saya, Mr. Joe berkata :
'you are form 5 students,you shouldnt participate.'



sorry sir. saya sudah diarahkan +_+


diarahkan menjaga pameran seni ketika pelajar sealiran sedang sibuk dan semangat belajar English dan teknik mengarang dgn lebih baik untuk SPM.




lukisan ni mmg cantik :) ini adalah hasil karya cikgu seniku. beliau tiru hasil karya pelukis dari Rom suatu ketika dahulu.



Perhatikan lukisan di atas ini pula.
cantik bukan? bagi pelajar yang datang ke pameran seni dan melihat folio cik Poh Yin,
mesti korang akan tunjuk 'thumbs up' dekat Poh Yin.

dia lukis dan warna menggunakan tangan. bukan hasil cetakan komputer.









Lukisan di atas adalah salah satu lukisan yg terdapat di dlm folio cik Poh Yin.



ini adalah kerja kursus senior sebelumnya..







hasil kerja Kak Raja. model dapur :)
model dapur ni paling banyak dpt perhatian daripada segelintir pelajar





kelas 5 melewar kini dihiasi dengan bendara-bendera.




aku bangga aku bangga :D sebab aku hasilkan tulisan '1malaysia' tu rakan2.
eventhough x kemas dan dikutuk oleh encik HASIP.









1 Malaysia.
woot woot!



impressive ke tidak aku tak kisah tapi aku bangga :D
sebab aku ada jugak sumbangkan gambar2 tokoh2 untuk ditampal di belakang kelas.





kelas science dibatalkan. tapi Emal(bro) masih jemput lambat. bawak kereta atuk pulak tu jemput +_+kemudian baru pergi singgah ke kedai burung di bandar ;D





















pakai mask untuk keselamatan.




sampai rumah nak dekat pukul 4, terus text Shana & Yana dan Asip untuk datang ke rumah :)
lokasi kami ialah ke burger Ijan. kononnya nak buat projek kelas tapi akhirnya berseronok pula.





Shana pelahap :P










kemudian sambung projek di rumah saya.




ni hasil bersame :D
bukan buat sorang2.
thanks rakan :)






ketika rakan2 busy bermesra dengan boyfriend masing-masing,
aku dengan happy nya mewarna :D



Yana :)





boleh cakap aku gemuk berdasarkan saiz peha aku ;D
maaf sebab muke terlebih excited ;D




ok, tak ready.



hasilnya :D
aku siapkan dlm mase 3 jam kalau x silap.
sakit pinggang aku.




setelah ditampal di dinding kelas :)




Shana sudah berhenti menjual brooch. utk sementara waktu sahaje.
satu brooch berharga RM2.



tak sangka berjaya mendapat sijil penghargaan tahun ni :)
sijil ini kene mohon kalau nk dapat.
dapat pada isnin lepas bersamaan dgn tarikh 10 Ogos 2009







minggu lepas pergi ke Genting Highlands kan :D
almost RM100 yg telah dispend.



jam tangan baru yang berharga RM15



keychain untuk asip :)




cincin untuk Shana[itamputeh],
Yana[biru] dan untuk diri sndiri :)




hadiah untuk Wan tapi asyik lupa nak bawa pergi ke sekolah +_+







p/s : trial minggu depan!