November 19, 2009

we said goodbye and went separate ways.



karangan bm dan bi sudah berlalu. tak guna nak menyesal kot tersalah format. tiba-tiba banyak benda unexpected yang keluar. secara tidak langsung masa itu jugak mata terbeliak dan hingus semalam muncul balik. tidak ku sangka kena buat report untuk karangan bi. sangat hebat sebab tak baca langsung format dia. sebelum exam bermula, semua busy tengok format report. seolah2 tahu yang tu akan keluar. aku buat tak tahu sebab dah cemas sikit.

memang betul. itu yang keluar. dengan mengingati apa yang aku nampak mereka revise, aku usaha membuat report yang paling merepek. entah A ke tidak.

owh yeah, hari ini aku lah orang pertama masuk bilik peperiksaan. setiap kali, aku juga dan afi berserta shana. gaya macam dah ready sangat. padahal jawab pun seperti terpinga-pinga macam tak pernah belajar.

sejarah? semalam sejarah terlampau senang. tetapi seperti biasa , pasti akan buat silly mistakes. setelah dicari-cari jawapannya, mungkin kesalahan tidak melebihi dari 10 kot. mungkin. penat menelaah buku sejarah form 4 dan form 5 selama seminggu. malam tak tidur. pagi tidur sampai tengah hari.


itulah namanya study last minutes. lepastu apa yang dah dibaca keluar. langsung haram kejadah nak dapat perfect. liga bangsa untuk keamanan yerk cik naadhirah? haha. rasa pathetic gila boleh salah yang tu. perang dunia pun boleh silap. damn it :))

lagi satu, tak sangka pula tamadun hwang ho or even indus and apa2 tamadun tak keluar langsung untuk paper 2. memang alhamdulillah sebab tak baca pun ;D

memang tepat jangkaan spot topik mengatakan turki uthmaniyah keluar tetapi sebab terlampau banyak ilmu yang diserap masuk, sudah terkonfius sampai terlupa mehmed 11, byztine semua. tetapi masih dapat jawab.

yang paling seronok, banyak tanya apakah ikhtibar? pendapat anda?

karangan bi pula adalah pilihan nombor empat.

end your story with "... we said goodbye and went separate ways."

sudah tentu kisah cinta yang dikarang :P
but mostly ramai yang memilih nombor 4.


kesimpulannya, selepas habis exam sejarah 3 beban sudah termaktub terjatuh. seterusnya ialah 7 paper lagi. bahu kanan sakit sebab tulis tanpa henti dan sudah demam gara-gara cuaca yang kejap-kejap hujan dan kejap-kejap panas. tempat exam juga tidak best sebab bawah kipas.


7 paper.


next week ; math, agama and addmat.

7 comments :

ieda said...

sama! buat kisah tuh jugak!

NadNod said...

yeah. tp tahun lepasnye topik lagi best kan. ;)

ieda said...

ohh ye ke. haha. topic apa ?

nad, mintak email blog. nk invite.

Urumila said...

that pic mcm my classmates je :P

NadNod said...

to ieda : email dh disent kt ur blog ;p


to urumila : yeke yeke?! tak, tak mungkin.. haha.. which one? boy/girl?

NadNod said...

to ieda : ingatkan blum private lgi ;D ni email nad , ira_nad92@yahoo.com

ieda said...

hehe sorry nad!
thanks :)