December 09, 2009

Can I have your number please?

Inilah masalah yang ketara bila sudah habis sekolah. baru sehari duduk rumah dah bosan. makan hari ini juga semangat merancang ke Jusco. memang tempat 'lokiak'(common) tetapi nak buat camne. setelah meminta permission dari ayahku, dapat la juga pergi. driver kami tentulah my dad :) like always lah kan ;p










destinasi kami pertama ialah Green Box.

disebabkan perjalanan ke Jusco suppose jadi kejap tiba-tiba jadi lama, Asip dan Aiman terpaksa menanti kami di Jusco dengan sabar ya :)

tapi kesian lagi sekali, dorang penat-penat tunggu tapi kami semua sibuk tempah bilik karaoke untuk 4 orang. maka mereka akan berdua selama 3 jam sebab kami nak karaoke dari pukul 11 sampai pukul 2.




bilik karaoke ni boleh adjust lightning. maka sesi penggambaran bermula tanpa Izyan sebab Izyan keluar dengan mr Ajwad :)





memang ternyata suara aku paling banyak kantoi.


Izyan turut join berkaraoke tapi dia hanya memegang mike. sebaik sahaja dia mula mengeluarkan suara, masa itu juga suara beliau terkantoi :)




bilik karaoke gelap.





muka aku seperti ingin menangis.





Shana paling serius.


anyway, fried noodles dekat green box ni sangat marvellous tapi aku tak habis makan
juga sebab terlampau leka mengasah bakat terpendam :P

like they said,
"kau kalau makan mee asal boleh nak sehelai sehelai. cuba makan banyak-banyak sikit. haih"




tak ingat nyanyi lagu apa, tapi aku paling over tapi suara yang paling
banyak tak sampai high note.






lagu pilihan kami semua lagu menjerit dan head banging punya.

lagu terbaik yang buat aku rasa hebat ialah lagu I will survive

"first i was afraid, i was petrified.
kept thinking how im going to live without u by my side.
but i spend so many nights thinking how u did me wrong
then i grow strong!.... "




cost untuk karaoke room ini ialah RM46. if im not mistaken :)




sebaik sahaja keluar dari karaoke room, terus bersiap tengok wayang.

ninja assassin



memang tak sempat berehat langsung. dan aku tak sangka aku boleh tercampak jauh dari seat kawan-kawan yang lain (Azhar, Dollah, Juncai, Aiman, Shana dan Yana).

siapa sangka aku boleh terduduk dekat seat "kapel". pretty funny :))
semestinya aku dipaksa duduk dengan Asip berdua di situ.
sayang sekali tidak sempat ambil gambar berdua dengannya gara-gara orang
sekeliling give me this look that hard to explain +_+


overall, memang ninja assassin movie terbaik :) banyak action yang hebat.
love love Rain selepas Jacob :P







mula-mula dapat bigmac ni, i was shocked.
keras macam batu. rasa macam toot +_+

berbekalkan keberanian di atas kebenaran, dapat la exchange dengan
burger yang baru dan masih panas.




they said i got a big mouth :)








senyum dan senyum :)





brand new silver eye liner.








mereka berdua keep messaging.







Yana dan Shana.
they are petite :)




really funny with your new hair cut.


baru aku tahu, Asip jenis suka bercakap masa tengok wayang.
kacau la, tak nak tengok dengan kau lagi :))



:)



they said we look good together.







i met my ex when im on my way to somewhere :)
well actually Yana saw him. i chase after him.

yes, it is him. takkan nak masuk toilet lelaki just to say a simple hye :)

Asip dan Aiman jadi pemeriksa. memang betul itu dia.

he changed now. tiada jerawat dan semakin tampan ;D jangan perasan sudah.
its been a long time. he asked for my number.

till we meet again :)








---------------------------------------------------------

kami semua tunggu di perhentian bas.

----------------------------------------------------------

tiba-tiba, lagu minah tudung dimainkan

---------------------------------------------------------

lagu tersebut diputarkan berulang-ulang kali tanpa jemu oleh
sekumpulan perempuan yang aku anggap sangat annoying

----------------------------------------------------------

aku sudah jelik. tak sangka yang lain juga sama.

--------------------------------------------------------

aku cakap pada Izyan.

---------------------------------------------------------

tiba-tiba Izyan tergelak dengan kuatnya.

---------------------------------------------------------

Izyan mula berbisik kepadaku
"nak main lagu tu tapi kawan dia sendiri pakai tudung pakai baju
lengan pendek! hahahaha!"

------------------------------------------------------------

aku secara tidak sengaja tergelak dengan kuat sambil pandang ke
arah beliau. lalu aku mula operasi bisik membisik kepada yang lain pula.

---------------------------------------------------------------

serentak semua gelak dengan kuat.

---------------------------------------------------------------

bila kereta mereka sampai, aku terus menyanyikan lagu tersebut

"minah tudung zaman sekarang ramai tiada otak"


backup singer Shana, Yana dan Izyan
"bodoh"

"minah tudung zaman sekarang pakai tudung tapi lengan pendek"











time to go home.

4 comments :

solehah zahrah said...

haha..comellah..

NadNod said...

tibe2 comel ek ;D

full of love,keyna said...

eyy,beshnye hangout!nak jugak!hehe,

eh eh,ade je dgn scandal diee tuh.HAHA :p

NadNod said...

skandal for fun saje ;D
heee