December 01, 2009

Perakaunan

sangat untung menghabiskan sebahagian masa pada hujung minggu untuk ke tuisyen akaun. tak sangka apa yang cikgu fokus memang betul-betul keluar. memang betul-betul ada graf titik pulang modal dan gaya soalan penyata penyesuaian bank yang cikgu takut keluar memang keluar. nampak gayanya cikgu macam dah tahu ;p

terima kasih cikgu berkongsi soalan target. tapi even dah dapat soalan yang ditarget memang ternyata aku terkapai-kapai jawab. memang paper 2 account paper paling susah aku dapat sepanjang SPM. at least addmat dapat la jugak aku buat. paper 2 dapat buat jugak tapi ternyata semua tak imbang. memang rasa nak mencarut-carut dalam dewan exam tu jugak.

nisbah semasa ialah aset semasa over liabiliti semasa. memang hebat aku tertanda jawapan A. Aset over liabiliti. tu namanya bijak +_+ eh silap T_T


memang paper 1 terlampau senang. grrr.. disebabkan senang la senang nak buat silap juga.








woah. ramai dah update blog pasal paper 2 akaun. memang ternyata semua setuju la kan paper 2 akaun susah. terima kasih terima kasih. anyway shin chan, pengawas yang seperti cikgu kuchai tu hensem. dia lalu, wangi je bau :D

mase PMR dulu crush dekat pengawas botak dari sekolah PZ. hari ni sahaja dah tambah koleksi crush :)





malas nak buat hura-hara. people nowadays suka buat konklusi sendiri. eh tadi tak sangka mata boleh berair bila pandang dia. dia tak bersalah, dia tak bersalah. puas sudah tahan diri dari menyalahkan dirinya. ok, kali ini aku lepaskan dia untuk dia.

esok science dengan seni. wish me luck.




owh, adik Amira Zairi. kenal yerk siapa Bb?+_+
malu gila. haha, jangan bagitahu dia ;p

10 comments :

AMIRA. said...

haha, aah kenal. :D tak tak, dont worry (;

full of love,keyna said...

btw2!paper2 damn susa.ergh!

NadNod said...

adik mira ; nanti kim slm dekat my bb.. haha ;D kot teringat kan thun depan :)

to keyna ; paper ape yg susah? account ke? yeah! :D so true +_+ T_T

ieda said...

haha siapa Bb? :D :D

NadNod said...

bb? botak boy. abg form 6 kat sekola nad ;D dari awal tahun suke die.. haha ;p

mira said...

hey im blogwalking, and one of your followers too :')
yah yahh paper2 acc and pure sc macam pelik je kan. hee

NadNod said...

finally come to an end. cepatlah 7dec :P

ieda said...

ohh haha. ieda perang dgn form 6 sekolah. tak gang. haha.

NadNod said...

perang?ape kes? hahaha..
nad minat bb dri jauh n seriously x rase die kenal nad coz die ingat kwn2 nad yg suke die :D

ieda said...

haha tatau.tapi mmg tak gang ah. sebelum cuti pun gaduh hari tu.tp ieda support member je laa :P

ohh haha. tuhh laa nad, lain kali pergi kat dia ckp "hey,saya suka tgk awak"
hahaha :D