December 21, 2009

Lumut, Perak

Friday, 18th December 2009//
It was pretty upset bila dapat text message from Yana yang mengatakan dia dengan yang lain dah bertolak ke Sunway Lagoon. sudahlah aku punya frust menonggeng tak dapat ikut same then dapat tahu dorang berseronok 'gila' kat sana. jem sungguh ;p

nevermind, still i update bout my vacation. bukan selalu dapat bersama dengan family en ;p tunggu la aku dah kahwin nanti, bawak anak-anak pergi Sunway Lagoon :)

now aku ceritakan pula tentang vacation kami sekeluarga ke Perak dan kemudian ke Kedah dalam masa 3 hari ini.



ingat nak bawa balik bunga ni. sebaik sahaja tahu ini bunga kemboja dan merupakan bunga yang digunakan untuk upacara pengebumian, terus campak bunga ni kat tanah.
but its a beautiful colour though ;p




sempat singgah ke sini. banyak barang-barang dan makanan yang sedap dijual.
plus, theres a lot of shawl and banyak gelang-gelang yang menawan :)

for sure aku beli selendang :p



back to the car.




gelang yang menambat hati masing-masing.
mahal jugak. tapi dah my mom bermurah hati. jangan lepaskan peluang memilikinya.
gambar di atas ialah gelang Alak.



this is mine.
nampak macam gelang India pun ada. but still my favourite :)










Video yang bajet aku selaku guard tourist. ceh
kami masih di Kuala Kangsar ketika ini.





mereka cakap : kau memang selalu over dan gedik.





On the way to Lumut.



makan malam :)





kasut yang dah kuno.




tiba-tiba battery kereta 'kong'(empty).
maka terpaksa panggil this chinese guy who is the owner of the apartment.





masa untuk caj dan caj.



My room and my bed.




Parents room.




kenapa bilik air dalam parents room lebih besar dan cantik?





tak rasa seram pun duduk sini.

kami sepatutnya menyewa apartment but semua apartment dan bilik hotel di sekitar Lumut sudah penuh. hanya penhouse yang tinggal. apa itu penhouse? susah nak terangkan memandangkan aku pun tak tahu eja penhouse tu macam mana.







The kitchen.






sesi menggedik di depan cermin.




I love this apartment.





pretty boring after a long journey.






buat tour dalam apartment.

2 comments :

Nad.Cydot said...

penhouse = rumah pen. HAHA

NadNod said...

yela tu.. rumah pen. haha ;D