January 29, 2010

Luckless

its really funny when the one who used to say i love u is
the one who break your heart into pieces.




p/s : silly me to believe theres hope.

Fun Moment (Part 2)

Pada malam Rabu, aku sempat pula bersinggah melepak di burger ijan tanpa segan silu dengan Izyan bersama dengan Munir. memang tak jangka akan terkeluar melepak dengan kawan-kawan lagi pada hari Khamis bersamaan dengan 28 Januari 2010 :)





aku dijemput di hadapan rumah menggunakan kereta Izyan. sudah jauh kereta kancil Izyan merantau. alhamdulillah aku diberikan kesempatan untuk mengikuti hang out ini sekali lagi walaupun aku tersangat tidak rapat dengan mereka ini ;p

jadi bila diletakkan di dalam satu kereta, aku hanya diam membisu tanpa sepatah kata.





TGV kosong rakan-rakan. memang best jadi budak lepasan SPM, pergi beli tiket lambat pun tidak mengapa kerana akan pasti ada seat kosong :) memang panggung wayang kosong, seronok sangat sampai nak gelak pun rasa segan sebab rasa macam sorang-sorang gelak -.-







ini hanya sebahagian. jumlah asal 7 orang.
5 lelaki dan 3 orang perempuan.

disebabkan tiada yang bersetuju untuk berkaraoke di green box.
hanya 3/7 yang menyokong nak berkaraoke ni.
maka kata sepakat diambil agar bermain bowling terlebih dahulu.




Abe.



Acap.





Ayie.






Dania.






dulu aku tergelak bila orang cerita pengalaman memalukan ketika bermain bowling.
pernah alami tak situasi di mana bola yang sepatutnya dibaling ke hadapan boleh tercampak ke bahagian belakang?

i did it -.-
it was embrassing since ada pula dua mamat yang tidak dikenali di sebelah yang syok sakan tergelakkan aku dengan hebat. thanks bola bowling, i hate you.

tak nak main bowling dah xD






Izyan. dia sering mendapat strike dan spare.






permulaan. gila sucks aku +_+






keputusan, pemenangnya Acap Elmo dan Izyan.
seriously tersangat sucks.

aku ada alasan kukuh, aku dah lama tak main bowling ;p




http://wearemoviegeeks.com/wp-content/tooth-fairy-poster.jpg
movie yang best :) 5 stars!








destinasi seterusnya ialah rumah Munir. setelah menghantar Dania balik ke rumah, terus bergegas mencari rumah Munir di Warisan Puteri.




ramai cakap aku dah tinggi. padahal selipar itu yang berjaya buat aku tinggi.
sejak sering keluar hang out bersama dengan orang tinggi-tinggi ni, terus aku rasa nak tinggi jugak. dah tak segan pakai heels atau wedges :D

mereka 170++ cm.
aku hanya 161 cm. tolonglah faham -.-




percayalah, aku tengah usha bangla dekat rumah Munir xD





yay, nampak tinggi ;')





mereka ada gaya yang sama :)

Munir memakai selipar pink dan Izyan selipar putih.
sempat pula mereka bertukar selipar +_+
selipar putih yang Munir beli di pasar malam, berjaya menambat hati Izyan ^^






Kak Munirah Zahari :)






Zahidah Zahari :)






Za, i adore that shoes :D
pink and purple. sweet combination :')








Za dan Ayie :)









tidak sempat bergambar dengan kesemua Zahari's. Syerah Zahari berjaya melarikan diri maka tidak sempat bergambar bersama untuk kali terakhir.

Munir sekeluarga bakal berangkat kembali ke Sydney pada hari Sabtu ni.

aku pelik kenapa aku terlebih emo kau nak pergi ni Munir +_+
cepat-cepat kembali. rindu pula nak hang out dengan kau.

Refreshing

After going out 3 days in a row without knowing that is not a good habit, i finally realised i was all alone xD its fun to be there but it just so worst when i still feel alone when theres people around me who i can talk to. i finding it hards for me to survive since i lost so many people in my life right now and they are not the one to be blame.

i hate it when i woke up in the middle of the night knowing that i was all alone and nobody to talk to. seriously it sucks and nearly i keep trying to sleep again and again. and finally im right in front of the computer trying to forget the pain.

i keep seeing people do things that hurts the people who's close to them. finally i realised i would do the same without thinking what others feel since they hurt me too much. again, that is not their fault. maybe i ni pedendam?

no no. its not that. i keep doing the things that i asked others no to do so coz i think that will help me reduce the pain and stop thinking about them. everyday it does getting harder. goodbye is the only way. dont have the strength to ask for it. so i did things that they dislike. just hoping they hate me. coz only then, they will never come around and around like before.

its not that i hate her/him. i just cant accept the fact that me and him/her are not the way it was like before. we used to be so close. tell stories and stupid jokes but now it just gone. it sucks and i tried to close all the doors in my heart. bahaha xD funny as it seems.

i like to pretend like i dont care at all. i keep showing my anger to everyone like i really hate that person. it just a way for me to show to them i dont care at all which i actully do care. but its too late. everythings gone.

im not in the mood for texting. not in the mood for onlining. not in the mood for calling 'meng-calling'. not in the mood to talk with my own bestfriends. not in the mood for almost everything. still try so hard not to show it.

i guess people just didnt get it. i keep pushing others away and i regret it at the end of the day. still hoping they come back but realising what i've done to them, i just stood there doing nothing at all.

when they did come, i just make the same mistake again coz i think i did lost them to others.

i wish i was someone else. well, i did wish to have parasomnia. since i watched that movie called paramsomnia. i think it is sleeping disorder. dalam bahasanya, masalah untuk berjaga, sleeping all day. if i did have amnesia, it was pretty cool since i will forget things easily.

now, i did forget things just like that but memories keep flashing and it hards to let it go. its been years, months, weeks, hours, minutes and seconds to let it go slowly. still got that feeling inside but i often dont show it.

i can still keep quiet when theres a lot of people who i can socialize with. i keep wasting my time for useless things. maybe i did try to make myself happy but it doesnt work all the time and i hate that.


conclusion, i lost almost everything except my family. please people, u can leave me now since i got nothing left. jerk jerk -.-

help me forget about him/her. please laaah.. i cant take it no more.

January 28, 2010

A night out


setelah mendapat text message from Izyan, aku terkedu dan ragu-ragu. memang betul kata pak ramalan, aku ada masalah dalam membuat keputusan. aku tak percaya sebab syirik. hanya kebetulan memang sama dengan sikap sebenar aku.

perancangan untuk keluar pada hari rabu iaitu sebentar tadi tidak menjadi gara-gara Munir sibuk mengemas rumahnya sebelum berangkat ke Australia kembali.

terus bergegas siap dan meminta Izyan men-request kepada my dad untuk mengizinkan aku keluar sebentar ke Burger Ijan(orang seremban mesti tahu).

maka, sekali lagi keluar malam bersama dengan rakan-rakan pada pukul 10 malam hingga hampir pukul 12 tengah malam. tak baik amalkan sikap sebegini selalu ;p








tak sangka pula Munir akan dressup sebegini. dengan sweater pink yang ada logo 92 di hadapan dan tagline "girls" di belakang.

memang aku dah agak ramai akan pandang Munir ni.

sempat pula dia bertukar selipar jamban dengan Izyan ;D
sah dah jadi nyah +_+









jari aku sudah pulih. tahniah tahniah :)

----------------------------------------------------------------

bertapa banyak kali aku keluar tanpa dirancang kini. tahu-tahu sahaja sudah bergegas bersiap untuk ke sesuatu tempat tanpa dirancang sehari sebelum.




p/s : its fun to play role as a fake girlfriend to somebody. really :) freaky exgirlfriend you have there.

January 27, 2010

Cikgu Said



tadi tiba-tiba terbuka hati nak upload keseluruhan gambar kelas dari tahun 2005 hingga tahun 2009. semua gara-gara cikgu confess dia rindu dengan kisah silam dengan mengomen gambar kelas pada tahun 2008.







cikgu Said memang terbaik. Bm saya semakin hebat sejak cikgu mengajar. terus berminat berpuisi dan mengarang sejak dari cikgu ajar. tak sangka la hasil titik peluh cikgu mengajar selama ni, terhasil jugakla karangan yang baik. tak sampai tahap bagus lagi mungkin :)







cikgu, Asip hanya kawan sekelas saya dan kawan baik saya :D
gaya cikgu komen, macam saya ada pape.

Asip pernah buat kes suatu ketika dahulu. form 3.
dia terjun bangunan. dari tingkat dua ;D







kami semua rindu cikgu :)









kami semua sayang cikgu.





p/s : cikgu, sila belanja kami mcdonald ataupun pizza ;D

Fun Moment


Kejadian ini berlaku pada 260110 bersamaan dengan hari Selasa. perancangan merantau ke Kuala Lumpur berjaya. But honestly, tak percaya aku berjaya bangun pada pukul 6 pagi semata-mata nak bersiap pergi ke KL. berbekalkan RM130, aku dengan gahnya pergi ke rumah Izyan untuk beraksi comel dengan MoSquito nye.

apeke bende +_+ owh tidaak, aku ke sana untuk 'join' ke KL bersama seperti dirancang.
setibanya di sana(rumah Izyan), memang sudah tak tahu nak buat apa. terus mencuba menonggeng menunggang skuter. skuter dibonceng kan? xD





sampai di BB plaza, pada pukul 9.40 pagi. memang terlampau awal untuk menjalankan plan shopping till drop. singgah di kedai mamak for breakfast.

mamak tak pandai buat air milo. kesian +_+








terus ke Berjaya Times Square. memang aku tak boleh menjadi c.o pilot. jalan ke Times Square pun aku boleh silap bagi direction. terus sampai Sungei Wang kembali.

kedai pertama yang berjaya buat duit terkeluar ialah 3DOTS. dimana aku ingat kedai itu ialah kedai Sox World. takpe, barang yang sama dengan harga yang sama.





perancangan zaman sekolah, nak reka baju sendiri dengan jenama sendiri.
tagline ialah Lovely Sweet. aku baru perasan ada handphone berjenama Lovely Sweet dan kedai baju serta handbag dengan tagline LS.

terus down T_T hancur musnah harapan.
Lovely Sweet 23 ada? :D



disebabkan masih awal juga sempat menonton tayangan Legion pada pukul 12.30pm.
cerita yang agak bosan dan terlampau banyak scene yang berjaya buat kami semua tergelak. pawagam tersangatlah kosong. itu yang bestnya merayau pada hari 'budak-budak' bersekolah dan orang dewasa bekerja ;D



cerita yang banyak tentang perihal kristian. tak baik tengok. banyak merepek.
tak sangka angel ada sayap yang kalis peluru +_+



konklusinya, 3 shopping complex berjaya kami tempuhi.
Low Yat memang best, tak sangka ada webcam dengan harga RM15.
tak tahu kualitinya tetapi sangat impressive harganya :)


tired day, kaki sudah sakit kerana gatal memakai high heels ke sana.
shopping memang best ;D tapi semalam nafsu aku dan Izyan untuk habiskan duit berkurang. malah kami sudah punyai taste yang sama dalam pemilihan baju.

sesi pertama bershopping sebelum tengok wayang, memang tiada langsung barang dibeli.
bila nak balik, baru rush shopping ;)


Thanks semua.
gambar kami bersama tiada kerana terlampau rahsia untuk ditunjukkan ;)


p/s : ramai ajak keluar tapi tak dapat nak dipenuhi permintaanya. maaf. duit tiada, transport problem dan kena jadi anak yang baik iaitu jarang keluar :)

January 24, 2010

Ramalan

"kamu ni sering mempunyai fikiran yang serabut dan susah untuk membuat pilihan. rasa ragu-ragu sering membelungi kamu dalam membuat pilihan. kamu tidak akan kerja di area Seremban atau berdekatan di sini. Kuala Lumpur pun bukan. kamu mungkin akan bekerja di perantauan. rezeki kamu baik. kamu akan kahwin lambat. mungkin selepas kamu tamat belajar.mungkin juga kamu akan punyai banyak suami"


itulah kata-kata tok ramalan.
anyway, aku setia xD


nak percaya tu memang mustahil. cuma aku setuju dia mengatakan aku ni sering berserabut dan susah nak buat pilihan kerana ragu-ragu. dan tidak mungkin aku akan bekerja di perantauan. di mana? adakah Indonesia? Australia? United Kingdom?

maka conclusion aku tetap sama.









sejak berlakunya peristiwa menyedihkan, perjanjian telah termeterai pada diri sendiri dan terdapat perjanjian dengan akakku. barang siapa yang berkahwin dan memungkiri janji untuk tidak berkahwin seumur hidup maka orang yang memungkiri itu haruslah menghadiahkan kepada orang yang berpegang pada janji itu.

hadiah yang aku pinta ialah gelang emas bertakhtakan berlian.


kalau aku yang terkahwin, suami aku yang harus menghadiahkan kakakku.


perjanjian paling merepek dan paling tak bagus untuk diamalkan. sudah ku bilang, aku tak nak kahwin awal xD









p/s : tak baik percaya ramalan. tapi rasa kelakar bila orang menilik tangan kita :)

Kisah Nahas






terima kasih untuk birthday present ini kawan-kawan.







gadis berbaju hitam berbintang-bintang itu ialah kawan baikku. used to be, sekarang kami sudah menjadi kembar. kembar yang sudah tidak sama ketinggian kerana gadis berbaju hitam tersebut telah semakin tinggi.

maka aku kelihatan gemuk dan pendek sedikit
.

disebabkan kami sudah berpisah dan dia sudah move out dari rumah aku dengan tidak mengemas langsung pakaiannya sebelum pergi telah menyebabkan aku menyelongkar harta pusaka beliau tanpa permission khas dari beliau.

**sepanjang-panjang ayat aku buat sebab kau tak kemas bilik before keluar ;p




terima kasih la Izyan sebab kau simpan benda ini.








percayalah aku main pack je barang kau. harap kau segara ambil sebelum berhabuk. penat aku bertungku lumus semalam mengemas barang-barang kau termasuk mengangkat katil. lepasni bilik aku hanya ada satu katil.

kau jangan sedih pula sebab aku takkan lupakan kau yang sudah menjadi teman sebilik selama hampir 3 tahun. dari gaduh lah sampai mencarut-carut kan?

air mata tak yah nak sebut sebab aku tahu kau ni susah benar nak tunjuk kau sedih. kalau kau berang, dah selalu aku tengok. aku yang terlebih over kerana selalu menangis kerana 'dia'. tak baik bukan? haha

**ok, aku tak faham kenapa aku gelak di situ.









Izyan sangat menggemari warna putih dan sangat suka tshirt babymilo.
patung ni dia dapat dari seorang junior bernama Aezack :)

Izyan tak suka mee kari atau segala masakan kari.
Izyan tak suka laksa.
Izyan tak suka makan kat Johnny's
Izyan tak suka high heels sebab dia dah cukup tinggi.
Izyan tak suka jadi kurus ;p



**again, tak tahu kenapa aku senaraikan apa dia tak suka +_+









hadiah yang diterima beliau daripada kawan baik beliau.


Izyan jenis pendiam. Izyan suka simpan masalah seorang diri.
Izyan baik. eh silap, Izyan notty >:D




end of story about Izzyan Nawwarah.




kasut sekolah aku sebelum dibuang.
bye bye :')







Alak(my sis) sudahpun berjaya membeli bendalah di atas untuk menggatung kasut kasut.
tak sangka kasut aku telah berjaya mencapai kasut terbanyak.

kasut aku di sebelah kiri anda. yang berwarna merah/oren. itu hanya sebahagian :D

tak sangka selama ini aku ada 14 kasut. 14 itu termasuklah selipar, high heels, wedges dan macam-macam jenis +_+ but still im wearing the same sandals every day xD

but now seriously aku memerlukan kasut lagi. i'll buy a new one later.