January 03, 2010

Zoo Taiping (PART 3)


Selepas wedding, bergegas ke Taiping pula. hasrat nak pergi pada waktu malam tidak berjaya kerana alasan haiwan semua tengah tidur.

my mom : nak pergi zoo buat apa? dekat zoo ada apa?


**aku tercengang-cengang kerana pelik dengan pertanyaan yang pelik di situ. akhir sekali semua tergelak :)




choo choo train :)






punyalah ramai +_+






tapi memang best dapat naik ni especially kalau dapat duduk depan sekali.













habis naik mini train, terserampak dengan gajah. gajah tersebut seakan menangis.
tak sangka gajah ada bulu mata yang lebat.








see see, mata dia basah.







gajah ini pula seperti menari. dia goyang-goyang ke kiri ke kanan ke kiri lagi.
orang cakap sebab kaki dia diikat.








bangau

**kot, aku tak kenal haiwan. memang kena google sebab tak tahu bezakan
turtle dengan turtoise. haha :D













ostrich. kesian, bulu dia macam kena tarik-tarik je.







zirafah.






mesyuarat hutan kata sang harimau.








blur +_+ sebab kepala dia lawa aku tangkap.






aku pelik kenapa kangaroo kat sini kecil-kecil dan
kenapa kangaroo jantan ada poket?







lawa tangkap gambar kahwin di sini kan?






percaya aku dah gemuk sekarang?

percaya lah aku dapat habiskan 2 set bigmac dalam masa satu jam.






kononnya gaya ini boleh nampak kurus :)







swan darling :)







dorang suka main nyorok-nyorok maka gambar susah nak ditangkap.







ni warna dia memang tersangat lawa. pink ok, pink! :)







ape name dia? guess la cepat. haha :P





itulah kisahnya selama 2 hari away dari blog, facebook dan ym sampai ada yang ingat aku tengah marah dorang. padahal busy skodeng orang kahwin dan sedara mara di zoo.

harap lepasni dapat pergi ke Sunway untuk ice skating atau bercuti ke Sabah atau Sarawak memandangkan tiket agak murah. berharap sahaja belum tentu ditunaikan.

kena busykan diri sepanjang hari agar malam nanti mudah tidur. tak boleh tidur lewat dari pukul 12 dan bangun lambat sangat.

rindunya alam persekolahan tiba-tiba T_T

11 comments :

Shanarism rawkstar said...

nad,hang dh chubby!jom jogging every morning!
+_+

NadNod said...

haaha.. memang dh chubby sangat dh ni.. tapi malas nak bangun pagi ni ;p

Cheno said...

i wish i dpt pegi zoo taiping someday.
xpenah pegiii. kesian kann.
tsk tsk.

touyakaruma said...

Night Safari tak best , klu yang waktu siang nie best . SIYES !

asip said...

chubby??hahaha:p tol2 rindu skola n ...... hehe

fana said...

nad , baju macam fana hee :D tapi fana punya kaler brown :P

NadNod said...

cheno : lol :D tu pun 1st time nad g zoo taiping. x dela best sgt sbb banyak haiwan dh x de.. byk dh mati rasenye +_+

touyakaruma : x pernah pergi night punye, mmg x taw best ke x :D saje nk pengalaman. haha

asip : mmg dh chubby la :D heee.. rindu skola.

fana : same? x sangke ^^ hehe

Alyssa Villamor said...

erk..yg bangau tu bukan flamingo ke?
xbrapa nmpk..hehe
xpenah g zoo taiping,
lg bes ek dri zoo negara?

NadNod said...

alyssa : flamingo kot. main sebut je bangau. hahaha. x taw name haiwan +_+

zoo taiping x best sbb x banyak haiwan dh. serius. banyak kosong. haih.. zoo negara x ingat sbb last time g time kecik2 ;D

Zeeyn said...

awak , awak. kita kan tak suka awak pakai tudung tuh. awak nampak tembam. ewwwwwwwwwwwwww jangan geli haha

NadNod said...

zeeyn, awak awak.. saya memang tembam taw.. sedih saya awak buat tak tahu. hahaha