February 09, 2010

List


Le Love
amazed dengan cara dia luahkan feeling dia dan juga cara dia menyusun bait-bait ayat seperti kita berada dalam situasi yang sama dengan dia.

*dulu memang sama ;p













please get annoyed dengan saya sebab berperwatakan sebegini +_+

...


..


..



..


..














do things that make you happy. setelah diberi lesson di kelas BI sebentar tadi tentang ways to reduce stress, terus terasa nak juga memulakan sesuatu yang boleh membahagiakan diri agar tidak nampak tua dengan muka yang emo memanjang.

disebabkan tiada kembar nak 'carik pasal', cari pasal dekat alam maya pun boleh diambil kira sebagai reduce stress ;D

bila orang marah aku tanpa sebab yang berasas dan mengutuk aku tanpa sebab juga aku akan tergelak. rasa kelakar tengok perangai kanak-kanak. aku sudah lama alami fasa itu, fasa alam budak-budak 'baru nak up'.




sebelum itu. scroll ke bawah.












..
..




..



.




...






.




...





..









rasa macam kelakar bila ditranslate kepada bm.
tak pernah tahu bendalah ini wujud untuk mentranslate apa yang patut.







===================================

ways to reduce stress :



1. make a list of 10 things that will make you happy.

most prefer karaoke. kawan-kawan, mari
ke greenbox on 23rd of March 2010.


-----------------------------------------------------------------------------------


2. Stroking your pet will help reduce the blood pressure.

aku tidak tahu sama ada statement ini betul ke tidak ;D please cuddle your pet.
saya syorkan seekor kucing. kucing comel. comel kan comel kan? :D

------------------------------------------------------


3. eat and little and often.

seriously makanan itu membahagiakan. no wonder sesiapa yang baru lepas breakup bertambah beratnya. tapi aku gemuk sebab aku happy ;D


---------------------------------------------------------
4. Invite your friends to come over. make dinner for them and
have a splendid chat


this will help :) secara tidak langsung dapat meluahkan apa yang terbuku di hati.
dah selalu buat, it works!


---------------------------------------------------------------------

5. dont be afraid to have time on your own. when you're alone, thinks of what's been happening to you today.


esok hari yang lebih baik :)


---------------------------------------------------------------------
6. walking is good too. besides exercising, you will have some time to think too.

masa ini boleh fikirkan masalah yang menimpa dan mencari jalan penyelesaian.


-------------------------------------------------------------------



7. watch something entertainment.

jom tengok cerita hantu? fun fun fun :)


-----------------------------------------------------------------------
===========================================
-----------------------------------------------------------------------

well, some people just doesnt get enough. tak penatkah dia membenci dan menyimpan dendam? tak penat ya menahan sakit hati dari sehari ke sehari.

come on :)
aku ada imej sendiri. tak main meniru sebab aku suka buktikan.
apa yang terpampang kelmarin hanya untuk betulkan salah faham yang berlaku.

sumpah rasa kelakar gaduh dengan perempuan sebab seorang lelaki.
dulu aku sebegitu juga. zaman budak-budak la katakan.
already over it :))


p/s : tahniah kepada rakan yang sudah pun menceburi alam pekerjaan. aku kekal nak tanam lemak di pipi. sekian~