March 22, 2010

Future ahead♥


i woke up quite early today. seperti biasa. akan mamai dan pasti akan tersalah dengar. seperti di dunia khayalan saat my mom kejutkan. rasa macam tak nak bangun.

NAK TIDUR NAK TIDUR!



maka hari ini saya sangat extra rajin pergi ke UITM Puncak Alam.
bukan Shah Alam.

okay, serius saya nak belajar di UITM tersebut. kalau saya dapat memang saya orang paling bahagia. UITM ini baru dibina. semua benda-benda baru. kafetaria cantik. satu sahaja yang membuat aku lemah. tangga yang agak tinggi untuk didaki dari fakulti dengan dorm.

saya ke sana pun sekadar menemani akak yang ingin mendaftarkan diri di kolej tersebut. it was fun. dapat tengok sendiri kehidupan di kolej :)




saya menyesal pakai baju inappropriate di sana :P hari isnin hari wajib berpakaian baju kurung bagi perempuan dan kemaja tight in bagi lelaki. saya rasa mereka pandang saya dengan satu pandangan pelik. saya rasa seperti saya seorang budak baru nak masuk belajar.


sampai di kafetaria, saya kaku nak berjalan. nak duduk orang pandang. nak jalan orang pandang. nak beli air saya mulalah dengan perasaan segan saya itu. haish. ni baru phase 1 nak hadapi dunia kolej dah seperti ini. bagaimana saya nak hadapinya pada saat saya betul-betul masuk ke kolej? bahaya bahaya ;D







saya suka perhatikan gaya pelajar di sana. saya tak sangka akak-akak di sana sanggup memakai wedges dan high heels di sini. serius saya cakap kampus ini banyak bukit dan tangga. memang akan sakit tumit kaki. saya tak sanggup! -.-






satu je saya suka sebenarnya. makanan dia marvellous :)






ada saje yang berpasangan. ada saja yang berseorangan. saya lebih tertumpu kepada student lelaki yang nerd di sana. saya rasa mereka comel. tak tahu kenapa. haha ;D






kemudian saya ternampak sekumpulan pelajar nursing. saya kagum
sebab warna uniform mereka. purple. saya suka purple ;D






bas hanya lalu setiap satu jam. sini banyak bukit.
kalau rajin jalanlah kaki.






tak sempat tinjau keadaan di dalam bilik dorm.
rasa malas nak jalan jauh-jauh semata-mata tengok my sister's room :)








ada dua kafeteria.









tapi kat sini cam tak berapa ramai orang.



















kenapa saya tangkap gambar tangga?

okay, kalau nak ke bilik asrama dari kafeteria, anda perlu mendaki
220 anak tangga

dan lebih dari 250 langkah untuk sampai ke puncak.

i tell you what, i was exhausted. perut senak sebab lama dah tak exercise. saya kira satu-satu anak tangga. kemudian tercungap-cungap bila sampai akhirnya.







cara paling baik. naik tangga non stop.
akak saya terpaksa berhenti 5 kali untuk menarik nafas. haha, kesian ;p








menuju ke asrama beliau. we call it asrama isnt it?




p/s : tak sempat buat tag. next time saya buat :)



2 comments :

Amirah S said...

nad nak amek course apa at uitm nanti? btw, where's puncak alam? hihi. tak pernah pulak dengar :P

NadNod said...

dekat shah alam ;D tempat baru tu. haha ;D nad nk amik accounting je ;p