March 19, 2010

Off with HIS head ♥


im not so good with words. putting it all together and spill it out, still it wasnt that good. i sucks in grammars. and most importantly in English. but its funny i managed to get an A for that -.-' saya dah tahu kenapa BM saya tak cemerlang untuk keputusan SPM. saya tak habis langsai hutang lagi dengan cikgu BM saya. cikgu tuisyen. gara-gara suka ponteng kelas BM. haha. baru sekarang nak sedar.

change topic.


saya kalau dah tersuka memang saya go for it. saya memang mudah cair. kalau bagi ayat-ayat manis memang saya cair. try me. but it depends. sometimes saya takut nak jatuh cinta dengan orang yang terlampau baik ni. saya risau saya break his heart someday ke apa kan. tapi akhirnya hati saya jugak kena crush smash. ayat apekah? 0_o

sekarang saya terfikir. cikgu BM saya ketika di KGV dulu masih buka blog saya ke tidak? sebab saya siap pesan sebaik sahaja dapat result SPM ;

"cikgu, url blog saya nadnod23 bukan nad23 dah taw cikgu?"

semangat saya bagitahu. sebab saya tahu cikgu suka usha blog saya for no reasons kan? :D jemputlah saya datang rumah cikgu raya ni. dapat makan ketupat dengan rendang macam tahun lepas. saya akan datang punya :D insyallah kalau keadaan mengizinkan.

kadang-kadang saya rasa macam annoyed sedikit dengan orang yang asyik cakap saya kaki merayau. merayau dengan guys. bukan mahu bersikap berkurang ajar. tapi cara mereka memberi simbolik kepada saya seperti saya ini terlampau sosial. tidak mengapa. memang sebab sikap saya yang gemar sangat mencatatkan segala perkara harian saya di sini. macam salah sangat keluar dengan kawan -.-

saya dah terbuat blog ini macam journal kehidupan. tapi kalau nak dijadikan sebagai bahan nak lepaskan geram saya memang akan fikir dua tiga kali sebab banyak mata yang membenci saya di kala ini.

saya rasa macam saya dah ditinggalkan. eh silap, meninggalkan perkara lepas dan datang ke masa hadapan dengan lebih matang dan kuat. saya pernah dicop kurang matang dan kurang berusaha dan selalu membazir masa. now i proved he was wrong. i guess.

saya bukan seperti dahulu. sekali saya lepaskan memang saya akan lepaskan dalam masa yang tertentu bergantung kepada ke-annoying-yan saya terhadap seseorang itu. bila saya cakap saya nk move on memang saya akan move on sedikit sedikit. tipulah saya cakap kalau perasaan sayang tu langsung tiada. tetap ADA. tapi tidak dapat menandingi sayang saya terhadap seseorang yang bertakhta di hati ini buat masa ini.

**erghh, rasa macam geli luah perasaan cinta di sini. HAHA xD

saya agak rasa annoyed juga apabila orang yang tidak langsung saya gelar almost lover atau pun kekasih atau orang yang saya suka, memanggil saya dengan gelaran sayang. sambil bagi kisses khas untuk saya. saya rasa geli. although he used to be someone to me. saya dah tukar sikap. orang tak nak, saya bla. tak fikir dua tiga kali.

mungkinlah sudah berubah.

saya memang suka buat benda yang comel-comel untuk orang yang saya sayang dan saya suka. kalau sesiapa dapat benda merepek seperti ini maksudnya saya sayang mereka sepenuh hati. mungkin sebagai kawan atau lebih. who knows.







*sebahagian yang saya buat untuk mereka**
-selebihnya simpan sendiri-



saya kalau tiba-tiba teringin ada someone or tiba-tiba sudah ingin someone, biarlah dia yang boleh kenal dengan semua kawan-kawan saya. sekurang-kurangnya dapat bergaul dan berkenalan dengan semua. baru rasa seronok di situ. baru mesra dapat dicipta. keraguan dalam kesetiaan dapat dielakkan.

saya ingat saya tidak dapat lalui apa yang saya lalui sekarang. dulu semasa sedang menghadapi SPM, saya selalu skodeng kalender untuk bulan ini pada tahun ini. saya terfikir, bagaimana saya akan hadapi hari-hari saya tanpa DIA lagi. the times had comes. saya rasa lega sangat.

saya hadapinya dengan kuat. DIA dah bahagia dan move on dengan okay. maka saya pun buat benda yang sama.

saya boleh jadi pendengar yang baik. saya suka dengar masalah orang. tapi saya tak pandai bagi nasihat mahupun bagi dorongan. jangan cop saya perampas. saya tak ambil apa-apa dari sesiapa. cuma saya terjumpa seseorang pada masa yang salah yang di tempat yang betul. semua keputusan yang kita buat memang takkan memuaskan mana-mana pihak.

er, terlari topik. sebenarnya nak cakap tadi saya baru makan BIGmac. thanks kawan yang belanja saya itu. tidak dapat pula saya memberitahu identiti beliau. sangat rahsia nanti dia segan. lega hati ini dapat belaian bigmac. erghh -.- merepek.









=====================================

ini dia gambar-gambar yang ditangkap semalam di
Sunway menggunakan camera Zhizhy :)





nama dia Faiz. dan saya rasa saya pasti dia memang GAY.
^^






memang tak mampu nak makan di Burger King.
they do.








budak emo di sebelah saya :)








budak tembam hanya tahu menghabiskan makanan orang xD







membentuk tangga.
memang dah pasti yang tengah nampak berisi.







beg mereka besar 0_o






okay, semalam saya excited main benda memanah ni.
hari ini tangan kiri saya memang sangat sakit. dari bahu sampai ke siku.
lenguh dan sengal-sengal -.-'
======================================

http://fishkid.deslizo.net/imagens/2005/09Setembro/CharlieChocolateFactory.jpg


http://www.abc.net.au/reslib/200907/r407236_1920634.jpg
watak dia dalam cerita ini dia nampak seperti madness.



http://www.poster.net/edward-scissorhands/edward-scissorhands-johnny-depp-winona-ryder-3700048.jpg
watak dia dalam cerita ini dia nampak innocent.


http://a69.g.akamai.net/n/69/10688/v1/img5.allocine.fr/acmedia/medias/nmedia/18/63/17/98/18843820.jpg

Johnny Depp


sudah selamat menonton Alice In Wonderland. tiba-tiba saya baru sedar, watak yang saya adore kebanyakan semua watak yang dilakonkan oleh Johnny Depp. rasa macam dah jatuh cinta dekat dia selain Taylor, Lucas mahupun Robert ;')

Sweeney Todd, Edward ScissorHands, Alice In Wonderland dan etc.
semua lakonan beliau aku suka.

watak-watak pelik semestinya dia yang bawa.
tapi paling jatuh cinta dengan watak dia sebagai Edward dalam movie Edward Scissorhands. comel sungguh!

yang pelik, sampai sekarang tak dapat recognize muka
dia dengan mekap-mekap tebal tersebut.

setiap character berbeza ekspirasi muka.
yang innocent paling comel and sad ending :')
menangis tengok Edward ScissorHands T_T

p/s : ♥ Johnny Depp :)

7 comments :

mukh;) said...

wed...edwardd scissorshnd best x.??klu best ak nk download ni..cm best je gmba die

NadNod said...

mane ko download movie?
best gak citer die :D sad ending la. tak taw la ko layan ke x ;D

de Picasso said...

johnny depp mmg stail r..
time dye jd jack sparrow pn bez jgk..
hehe..=]

NadNod said...

yeah ;D mmg jatuh cinta same beliau ;) comel sangat die berlakon watak madness cmtu :)

mukh;) said...

haha..ak gune torrent je..nnti la ak carik torrent die

nmz said...

nad! johnny depp is mine laa.. hahahaa

i really adore him okayy:DD
ala2 badboys n bdn maintain...kurus2 cmtu..gosip xda pun..ada anak n yet xkawen lg..n his ex partner semua mengancam2 betul.n now but bleh thn..hahahaha
no to forget he's the sexiest man alive in 2009

n u should see him in public enemies. lain gila.seriusss.hahaha. jack sparrow pun..hahaha
i even wrote about him before in my blog. hahahahaha
byk lg la kn..

eh ehhh..panjang pulak kann cakap.hahaha

JD:D

NadNod said...

mukh : haha ;D semangat ko download movie :)

nmz : eh mane leh, kasi la chance nad nk minat JD jugak ;p die mmg sesuai berlakon bukan diri dia. sesuai berlakon mcm watak creepy n pelik2 ;D mcm dh sebati plak watak tu dgn die kan? hish, dh jatuh cinta dgn die dh. parah ni ;D