May 31, 2010

Baby tummy with fluffy tails ❤

Peringatan :
bagi yang tidak boleh melihat darah dan akan rasa mual bila melihat sesuatu yang berdarah serta bagi yang mengandung dinasihatkan untuk tidak membaca entry ini :O!






saya sudah terbiasa bangun lambat nowadays. sangat. pagi tadi pintu saya digegarkan oleh ayah saya yang kedengaran seperti agak cemas. serius saya ingat saya kena marah sebab bangun lewat untuk bersarapan di luar. jarang pula ayah saya seperti itu. saya kalau baru bangun dari tidur seperti agak pekak dan lambat untuk loading informasi yang diterima ke dalam otak.

Iyah, bangun cepat! cepat, rabbit tu dah beranak!



huh, terus dengan muka pontianak saya serbu keluar. dengan tak basuh muka dan mengikat rambut ye. sangat bagus. takpe, demi mengejar kecemasan, tak perasan muka nampak serabai.



tiba-tiba ayah saya berkata,..

Apa(dad) tengok 2 ekor dah mati. yang lain hidup.
..



..



..



..


...



..
.


.
.



...

mana ada babies saya mati. semua hidup! :')


saya bekejar mencari dimana 'anak saya'. saya berjaya selamatkan 3 sahaja. bayangkan saya mengambil masa 10minit membebel sorang-sorang fikir macam mana nak keluarkan 2ekor 'babies' yang tersepit dan 3 minit mengejutkan akak untuk membantu dan 15minit cuba mengeluarkan.

saya hampir menggunakan minyak panas nak melicinkan perjalanan. dan terfikir juga nak potong besi di atas. puas juga menahan parents kepada babies ini untuk tidak memijak mereka.

their body is just too soft :')











** di bawah ini part menggelikan dan meloyakan**




saya tak kisah langsung lihat benda sebegini. banyak betul bulu BitBit tercabut. saya ada soalan yang agak tidak matang saya ujarkan kepada akak saya.

benda merah tu ape? hati ke?
uri ya. itu uri ya Naadhirah. mana boleh hati terkeluar dari badan :P



kira hampir 35minit jugalah saya menyelamatkan mereka.
kemudian saya tak boleh berhenti menenung mereka sampai terlupa nak bagi air dan dedak kepada ibu dan bapa sebenar to my babies. hehe :'D



ini adalah salah satu survivor.
berusaha saya keluarkan dia dari tersepit.
berusaha saya tak nak rosakkan mana-mana anggota badan.



bertapa merahnya dia dan kecilnya dia :'D
awwww



but i still dont get it. why they still want to 'do it'.
TamTam(kelabu) masih ingin 'do it' with BitBit. apabila BitBit mengelak dan melarikan diri, TamTam melompat dan menghentak kakinya tanda protes.

mesti dia cakap camni kan..

"tak kira, aku nak jugak buat! ke sini kau!"



:'D gatal punya TamTam, rasa nak asingkan dia
dari BitBit. kesian BitBit tak dapat rehat. haih -.-





mengambil masa hampir 10minit mengasingkan
mereka ke tempat lebih warm dan selasa.




Selamat datang ke dunia baru ''babies'' :'D
3 ekor warna hitam putih dan 2 ekor warna pure putih.


kepada BitBit :

maaf sebab terpukul kepala awak semalam ya :'P

May 30, 2010

Photoshop ❤


**bilik terlebih bersepah**

sikap suka kemas ikut mood semakin menjadi-menjadi. sebenarnya apa yang dinampak di dalam gambar kebanyakan adalah barang yang sepatutnya dibawa ke Matriks Gambang, Pahang. sangat awal beli. tapi bukannya saya masuk matriks pun :D














ini dia akak saya yang semangat mengedit
badan beliau menjadi super thin dan super fat.

beliau siap offer untuk membantu meng-install-kan adobe photoshop cs5 ke dalam laptop sesiapa yang berminat. ini bukan trial version. tapi ada caj tersendiri.

RM5 sahaja :)

lebih berbaloi bukan? berbanding beli di cd di kedai
dengan harga RM10 atau lebih.





saya bosan tak tahu guna sangat adobe photoshop ni.
last-last saya gemukkan badan Izzyan(twin) ni.

sungguh dia nampak comel kalau tembam :'D






saya berjaya re-edit layout blog Asip :'D

May 29, 2010

Simple ❤


saya suka pergi kenduri kahwin. done. bye :)

It should end ❤



rasa macam agak janggal duduk di meja makan bersama keluarga dan berbincang tentang perkahwinan, hutang kad kredit, nilai kereta, kereta apa nak dibeli dan permasalahan yang lain. rasa macam kekok nak bagi apa ada di fikiran. akak saya sering dipersoalkan bila mahu berkahwin.

main point saya disini, saya agak cemburu tengok akak-akak dan abang-abang saya semua sudah bekerja dan bakal bekerja. semua sudah mampu dan bakal mampu membeli kereta sendiri. saya hanya tahu mengikuti pergi membuat survey kereta. bosan pula dengar orang itu bercerita tentang 'down payment' tentang 'bunga' yang perlu dibayar dalam jangka masa 9 tahun. bosan dengar orang bercerita tentang kehebatan enjin. tentang kepentingan jenis kain untuk seat dalam kereta.

cemburu pula tengok akak dapat buat test drive kereta -.- tapi saya tak faham kenapa akak-akak saya bercanggah pendapat antara Savvy dengan MyVi. sorang nak ni sorang nak tu. saya baru tahu kereta Savvy ini tiada nilai ye. kalau di luar negara memang laku kalau nak jual untuk second holder tetapi tidak di Malaysia. walaupun kereta itu adalah jenis antarabangsa dan safety memang terjamin tapi tiada nilai juga menjadi problem. balik-balik semua pertikaikan hal ni -.-


semua bincang pasal kereta. bosan -.-





sebenarnya saya jakun tengok gear kereta Savvy.
gear reverse kene tekan dan tolak ke depan. serius teruja :)





p/s : mari layan game Zuma Deluxe :)

May 27, 2010

BigHead BigHeart ❤



again i have a bigger head than others. tersuka pula besarkan kepala sendiri. asal boleh nak extra besar dari yang lain. kepala yang lain besar juga tapi tidak dapat kalahkan kepala saya. ini edit-tan secara cincai. masih termalas nak godek adobe photoshop untuk faham teknik-teknik tertentu kasi smooth dan hilang apa yang patut.

saya terlampau busy menyaksikan movie Barbie. seronok pula tengok berulang-ulang kali. ada 15 movie barbie tak silap saya. seronok tahu tengok barbie dressup :D

hari ini saya seronok delete kawan-kawan di myspace.
seronok select dan delete mereka yang tidak dikenali :)

maaf jika saya ada terdelete sesiapa.
mungkin saya tidak kenal anda :)




this photo was taken at Putrajaya :)
di main door Alamanda tidak silap saya.

Thanks Alak for editing this picture for me.







thanks for re-editing this photo, Ariff :)

May 26, 2010

-.- ❤


sedang leka mengedit gambar menggunakan photoshop. saya sibuk besarkan kepala saya jadi gergasi. tiba-tiba handphone berbunyi..

Nanod, nanod. tengah buat ape tu?

tengah edit gambar. ni takde kelas ke esok? ke dah habis orientasi?

esok habislah. jumaat ni hari wesak then baliklah JB. yayyy :) nanod nanod, datang la melawat i dekat sini.

sape suruh duduk jauh kan. pindah la seremban. haha

Seremban? huh? Seremban ada ape je. setakat Jusco satu tu je. tu Terminal one. hahaha, gila kesian. lagi baik duduk JB. nanod, u memang orang negeri ke?

tak pasti. tak tahu. tak pernah ambil tahu pulak.

takkan tak tahu. your parents lahir mana?

dua-dua lahir di negeri sembilan. asal? saya kan budak baik. comel en. haha

alamak. terus tak jadi suka u. saya tak suka orang negeri. haha, u memang bajet comel

oh yeke. ha ha(*gelak tak ikhlas). seremban aman sekurang-kurangnya. okaylah. nak pergi siap pergi mcdonald. nak makan megamac.

laaa nanod ni. message saya janganlah tak reply. selalu tak reply je. dekat JB lagi bestlah. by the way, nak pergi mcd Senawang tu ke? 'gila' bosan. satu je. HAHAHA. dekat JB ada 8. eh jap, 9 kot Mcd. tak campur dengan KFC, Burger King, bla bla bla bla
**he just cant stop talking about it -.- he keeps on comparing.
ha ha. saya malas nak topup. got to go. nak bersiap. bye bye.
**pheuww, lega dapat letak telefon.



sungguh ini kali pertama saya membuat alasan untuk meletak gagang telefon. saya rasa annoyed dengan orang sebegini yang tidak tahu menghormati perasaan orang lain. pandai rupanya saya berlakon tergelak seolah saya terhibur padahal saya bengang. oh, saya takkan berhubung dengan orang sebegini.

its funny he even ask me to sing a song for him. dalam hati punyalah banyak beristigfar agar jangan terlepas cakap perkataan tidak elok. alhamdulillah berjaya kawal perasaan.saya sayang Seremban although theres nothing much here. okay, saya diam. tengah annoyed dengan orang sebegini. grrr -.-

berhati-hati sedikit dengan apa anda perkatakan kepada saya. saya sangat sensitif dengan pertuturan orang sekeliling.



saya tergelak tengok hasil edit-tan saya yang terlampau hancur.
okay, bagi saya masa nak belajar besarkan kepala lagi. baru 2 hari.
oh, tercacat di kepala sebab ketika edit gambar ini sedang berbual
dengan jejaka tersebut. spoil dah gambar -.-''

merangkak-rangkak belajar dari youtube ;'(


p/s : conversation di atas terpaksa dipendekkan dan dibetulkan ayatnya kerana terlampau hebat tohmahan beliau :O

Slow Learner ❤

masa saya ambil pendidikan seni visual di sekolah dahulu ketika di tingkatan 4 sebagai subjek tambahan, saya hanya target belajar mewarna dan melukis. saya memang tak pandai lukis gambar animasi mahupun gambar ikan. walaupun dalam kelas tersebut hanya ada 3 orang sahaja termasuk saya yang mengambil seni untuk tingkatan 4, saya cuba memahami teknik yang cikgu ajar. dan saya kagum dengan cara kawan sebaya saya yang lain yang hebat bab mewarna dan melukis animasi. kadang-kadang saya give up jugak. sebab rasa artwork saya macam tiada nilai langsung

-.-''

walau apapun, ketika di tingkatan 4 saya rajin pergi kelas seni sebab ada ramai seniors(form 5 2008) yang ambil seni sebagai subjek tambahan. saya jadi seronok bila ramai belajar sama-sama. saya ingat lagi saya lukis gambar burung tengah 'bertenggek' atas ranting kayu berhampiran sungai. saya tak sangka saya boleh lukis dan mewarna.

oh, sampai sekarang saya tertanya-tanya dimana lukisan saya yang cikgu simpankan. dan saya rasa terkilan tidak sempat ambil gambar kelab seni yang ditangkap pada tahun lepas untuk majalah sekolah. sehari sebelum habis SPM, cikgu seni saya siap datang ke dewan semata-mata nak bagitahu jangan lupa ambil gambar di bilik seni -.- saya terlupa. grr.

saya sempat belajar menggunakan cs3 di sekolah dahulu. sungguh tahap jakun saya nak belajar edit gambar tapi bila cuba install cs3 ke pc rumah. memang tak berjaya. hampa ;'(



akak saya berjaya menginstall adobe Photoshop cs5 ke lappy beliau dengan jayanya. bukan trial version. she managed to get the serial number. tapi sampai nak install ke lappy saya. banyak sangat komplikasi. tahu tak, screen lappy saya boleh rotate kepada 90degree, 180 degree dan 270 degree. saya tahu tentang ini ketika saya menghempap laptop ini dengan badan saya ketika bergurau dengan akak saya. hebat, tak sayang laptop. boleh main hempap-hempap -.-''







kemudian screen laptop boleh jadi macam ini :O


saya menggelabah kemudian sebab
tak tahu nak fix macam mana ;'(




puas saya tekan semua button di keyboard nak betulkan screen.
akhirnya berjaya setelah me-right-click.
hampir putus asa dan menangis pada mulanya T_T





rupa setelah di-rotate 180 degree.




rupa setelah di-rotate 270 degree.


okay lappy, lepasni saya belajar tentang kesemua keistimewaan anda.
promise. tapi tunggu saya habis belajar guna cs5.




dibawah ini adalah salah satu hasil edit-tan oleh akak saya.
beliau suka sangat edit awan dan langit :O



saya masih tak tahu nak guna adobe photoshop cs5
-.-





thanks sis for this photo of mine ;)




saya nak belajar buat heartshape guna bahan di atas.

:)

p/s : ini adalah entry yang ke-500.

May 25, 2010

Visit ❤


saya kecewa sebab terlepas tengok bunga di atas kembang -.-
tak lama ada dragon fruit :)

doa-doalah tiada budak sekolah yang mencuri dragon fruit
saya seperti sebelum ini. penat menanam, orang lain merasa.






hari ini sesi melawat hospital semata-mata nak tolong ambil ubat-ubat ayah dan ama. disebabkan akak saya pernah membuat praktikal di hospital tersebut. habis semua orang yang dia kenal dia tegur. maka saya spend masa dengan melihat decoration taman di hospital ini.

comel kan gambar di atas? :D ade love.







kerja saya juga memerhatikan doktor muda yang lalu lalang.
saya kagum dengan kepandaian mereka.
sebab itu saya perhatikan.






kawan-kawan akak saya semua ingat saya lebih tua
dari akak saya. semua ingat saya macam 20-an. fine T_T

saya pernah mention pasal movie ini di sini.



pada tahun 2009, Road Trip Beer Pong dikeluarkan.
saya minat DJ Qualls. ❤

sangat seronok tahu ade Road Trip 2. hehe ^^





mahu tengok sekarang.

May 24, 2010

Promoting to separate ❤

it seems funny when something reminds me of my highschool life back then. to be honest, i hate my highschool life. like seriously for now. i do wish i would meet new people to be friend with. i love to forget my past. and i hope no one would bring it up to me ever again. but i would love to keep those who have been there for me long time ago :')

yesterday was my ex's 18th birthday. i was excited to wish him. since i love this number(23), i remember everyone birthdays if only they were born on 23rd. because of this obsession towards this particular number. all my ex-es do related to this number. 3 out of 4 was born on 23rd. it sounds weird -.- like i was planning to do so.


apa-apa pun, i've found my ex's facebook yesterday. rasa lega lepas berjaya search beliau di segala corok facebook. classmate ketika di tingkatan 3 reminds me of something. dulu saya suka conteng kain sekolah saya dengan nama 'dia' menggunakan pen biru. sungguh kain sekolah dulu banyak name dia. but the relationship wasnt last long. after one month we broke up.

ape-ape pun. im fine with it. since itu adalah cinta monyet ;) and we still friends till now. and please please, saya tidak suka/sayang dia lagidah. people love to tease me with him till now. -.- especially Asip. till now he keeps telling me how charming he is.....

grrr.








ok, this would be the 498th post for this blog. well done Naadhirah.


p/s : im just not ready for any kind of relationship.

thats the way i loved you❤










terlampau suka dengan suara beliau(Julia Sheer).















in love with Tyler Ward to be exact ;p




ini yang paling saya suka.
im only gonna break your heart >:)

















saya memang suka Justin Bieber.
lagu ini mempunyai maksud yang tersendiri.