May 31, 2010

Baby tummy with fluffy tails ❤

Peringatan :
bagi yang tidak boleh melihat darah dan akan rasa mual bila melihat sesuatu yang berdarah serta bagi yang mengandung dinasihatkan untuk tidak membaca entry ini :O!






saya sudah terbiasa bangun lambat nowadays. sangat. pagi tadi pintu saya digegarkan oleh ayah saya yang kedengaran seperti agak cemas. serius saya ingat saya kena marah sebab bangun lewat untuk bersarapan di luar. jarang pula ayah saya seperti itu. saya kalau baru bangun dari tidur seperti agak pekak dan lambat untuk loading informasi yang diterima ke dalam otak.

Iyah, bangun cepat! cepat, rabbit tu dah beranak!



huh, terus dengan muka pontianak saya serbu keluar. dengan tak basuh muka dan mengikat rambut ye. sangat bagus. takpe, demi mengejar kecemasan, tak perasan muka nampak serabai.



tiba-tiba ayah saya berkata,..

Apa(dad) tengok 2 ekor dah mati. yang lain hidup.
..



..



..



..


...



..
.


.
.



...

mana ada babies saya mati. semua hidup! :')


saya bekejar mencari dimana 'anak saya'. saya berjaya selamatkan 3 sahaja. bayangkan saya mengambil masa 10minit membebel sorang-sorang fikir macam mana nak keluarkan 2ekor 'babies' yang tersepit dan 3 minit mengejutkan akak untuk membantu dan 15minit cuba mengeluarkan.

saya hampir menggunakan minyak panas nak melicinkan perjalanan. dan terfikir juga nak potong besi di atas. puas juga menahan parents kepada babies ini untuk tidak memijak mereka.

their body is just too soft :')











** di bawah ini part menggelikan dan meloyakan**




saya tak kisah langsung lihat benda sebegini. banyak betul bulu BitBit tercabut. saya ada soalan yang agak tidak matang saya ujarkan kepada akak saya.

benda merah tu ape? hati ke?
uri ya. itu uri ya Naadhirah. mana boleh hati terkeluar dari badan :P



kira hampir 35minit jugalah saya menyelamatkan mereka.
kemudian saya tak boleh berhenti menenung mereka sampai terlupa nak bagi air dan dedak kepada ibu dan bapa sebenar to my babies. hehe :'D



ini adalah salah satu survivor.
berusaha saya keluarkan dia dari tersepit.
berusaha saya tak nak rosakkan mana-mana anggota badan.



bertapa merahnya dia dan kecilnya dia :'D
awwww



but i still dont get it. why they still want to 'do it'.
TamTam(kelabu) masih ingin 'do it' with BitBit. apabila BitBit mengelak dan melarikan diri, TamTam melompat dan menghentak kakinya tanda protes.

mesti dia cakap camni kan..

"tak kira, aku nak jugak buat! ke sini kau!"



:'D gatal punya TamTam, rasa nak asingkan dia
dari BitBit. kesian BitBit tak dapat rehat. haih -.-





mengambil masa hampir 10minit mengasingkan
mereka ke tempat lebih warm dan selasa.




Selamat datang ke dunia baru ''babies'' :'D
3 ekor warna hitam putih dan 2 ekor warna pure putih.


kepada BitBit :

maaf sebab terpukul kepala awak semalam ya :'P

13 comments :

super eja said...

waaaaa comel la !

Fareast said...

wah tahniah2.. ha3

Sy pon ade dpt jgk 5 ekor.. tp syg semua mati sbb ibu x jaga, susu pon x bagi. dah r time tu final mmg x smpat nk jaga.. Sedih~

princeduyong said...

comeyy....nak sekor..

shams said...

bertambahlah beban ekonomi awak nak jaga anak2 baru..

PERSONAL BLOG ABOUT LEGAL & PERSONAL LIFE

Arip said...

congratz... >.<

de Picasso said...

wah, comel! hehe.. sy nk yg warna putih.. =]


bitbit: "xnk maafkn awk!" haha~

NadNod said...

eja : hehe :D terlebih comel dorang ni. grr ^^

prince : boleh je kalau nak sekor. tunggu die besar :P Rm15 sekor. haha

fareast : sy pun pakse ibu die susukan anak2 die. kesian anak2 die lapar nanti. herm, sorry to hear that. maybe some other time bile rabbit awk beranak lagi, jage die baik2 :D

NadNod said...

shams : haha, agaklah. semakin bertambah :D

arip : thanks! :D

amir : haha, awk suke sgt warna putih kan :) die maafkan saya punye. die syg sy :'D

azaliahjsalleh said...

byk nye rabbit !!!! kita dari dulu teringin na bela tp x dpt pun =(

Ieda Zakaria said...

aduhhh, kalau ieda laa ni. dah duduk 1km jauh. tgk dari jauh je. hehe.

nad, ieda tukar link blog dah :)

NadNod said...

azalia : hehe, mmg banyak pun :D teruja nak jage semua. its okay, susah sikit nk jage rabbit ni :O

ieda : haha, kenape ieda nk duduk jauh2? takut ea? :D kenape tukar ieda??

Ieda Zakaria said...

hahaha. takut -_-' boleh beri tepukan gemuruh kalau ieda pegang rabbit or cats. haha.

ohh biase laa nad. dunia blog. HAHA!

syerah z said...

alaalaaaa comeeeelll :')