May 08, 2010

need to work ❤

i gave my best. put the smile in between althoough i feel empty.
im good pretending im so damn happy.
im good pretending i feel so glad i have all this.
im good at it. really i am.
but when im all alone by myself, i did realise something.

my tears can drop easily for no reason.
tengok orang mati dalam cerita horror pun boleh nangis.
masalah namanya ini.

maka hari ini saya dimarahi kerana kerap duduk di dalam bilik.
sebenarnya hati merajuk tapi tak bagitahu, lebih suka bersendiri.
sekarang sikap sudah bertukar memendam sendiri.
rasa macam kalut nak bagitahu orang.


bila banyak tekanan diberi dalam suatu masa,
perhatian diberikan terlampau banyak, rasa rimas rasa geram.
apabila kata-kata disalah anggap, rasa macam mahu shutdown semua.

menonton cerita horror adalah suatu kepuasan. cerita perang juga.
seolah semua kemarahan saya dilepaskan di situ. rasa macam saya yang membunuh. rasa macam saya yang pegang m-16 tersebut. rasa macam saya yang bedal kepala orang tu dengan kapak atau pisau dapur**pengaruh cerita hantu.

memang mood saya tidak stabil sekarang.
tambah-tambah lagi tahu kembar saya takkan duduk seremban lagi.
sampai dekat dia saya sendiri tak geti nak luahkan rasa sedih.
dulu bila sebilik, semua benda yang berlaku dalam hidup saya, saya paksa dia dengar even dia penat baru balik dari sekolah. kadang-kadang cerita yang sama saya ceritakan sampaikan dia malas nak layan. nasihat yang dia beri bak angin yang lalu. saya dengar tapi tak ambil peduli.

ambil kau, air mata meleleh.






ini bukan berkaitan keluarga. ini pasal kehidupan.
fuhh, disebalik kebahagiaan ada juga saat duka.
alhamdulillah.












arghh, emo. tolong jangan message aku. haram kejadah aku nak balas message korang semua. masa untuk sendiri lagi. bye semua.

6 comments :

Fatin Ashifa Roslan said...

i feel the same. sabarlah nad :'(

NadNod said...

insyallah shifa :') i tried

nmz said...

oh nad
i know the feeling..it really sucks..sbb kita mcm trperap dgn dunia kita n yet it still the same thing everyday..
chill ok...u gonna be fine..n jgn sllu tulis post mcmni..xbest..mcm myblog pun dulu..adeh.i wanna see ur happy smiling post yg bila baca kita boleh rasa juga;)

Muhammad Al-Hakim said...

chill :D

NadNod said...

yeah -.- need to find new things to do. insyallah. memang nak elak pun post entry bukan2 :P tapi terlepas jugak.

thanks bagi semangat/nasihat ;D nad dh okay dah :)

NadNod said...

akem : insyallah ;p