May 16, 2010

New Looks .❤. Tutorial

saya bangun pagi ni tahu-tahu sudah ade 7 missed calls dan 4 messages. walaupun hanya 4 messages saya tetap terharu ada orang message. tapi sayang sekali haram saya nak reply. maaf kepada semua. kredit tiada. terpaksa juga korbankan guna sos-topup sebentar tadi. haish, duit kering lagi. oh my. tapi seronok tahu bile tahu ada message masuk. sebab sebab, baru rasa diingati walaupun saya pemalas nak reply :'D



ini laptop Izzyan. semalam kami sibuk pilik laptop skin.
dia berjaya menampalnya sendiri tanpa bantuan sesiapa.
ini perkara hebat. saya cemburu -.-'






sejak malam semalam saya bertungkus lumus
mengukur dan memotong.




plastik ini bergelembung. terpaksa buang.

**bagi yang baru membeli laptop,
jangan cuba menampal laptop skin,
akan merosakkan laptop anda. seriously :O**




kemudian saya lap kasi licin. fuhh,
nak nangis tengok kesucian laptop ini.
saya tak suka biru gelap -.-




tanggal dengan berhati-hati.



dan saya tampal dengan penuh berhati-hati.
kesilapan saya ialah tidak potong sebelum menampal.





see see, rosak laptop skin.




dan saya tambah dazzling blink.
penat potong dan mecantum.




ini baru setengah hasil kerja.
belum habis tampal dazzling blink.
tunggu saya cari warna purple dan merah dulu.

**peduli apa orang cakap benda ini merosakkan
laptop. saya tetap suka ;')**



Tutorial.


ada yang bertanya bagaimana saya disable click gambar saya.
di bawah ini saya sediakan langkah-langkah pencegahan orang meng-click.


.
...



...



...




1. sila upload gambar dan kemudian click edit Html. perhatikan yang saya mark di bawah. please mark/select dan delete.




2. kemudian select lagi seperti di bawah dan delete.



3. hasilnya seperti di bawah.







Selamat mencuba.

sebarang pertanyaan tentang permasalahan yang lain,
sila bertanya. saya akan bantu ;)

8 comments :

MYRA Amira said...

nad, comelnya skin tu. oh nak beli jgk la :P

btw, nad pakai maxis broadband ye? laju x? celcom tah pehal lembap semacam. sedih myra. nad beli yg rm48 sebulan?

Lee said...

ciss, cun giler laptop skin...
may i ask how much? :)
and thanks for the tutorial as well! very helpful. ;p

NadNod said...

myra : comel ea? :'D jom beli lagi. haha ;p eh tak. tu laptop izyan, die yang pakai maxis broadband :D nad tak tahu ape2 ^^

lee : cun ke? :O thank u. paling murah RM10. RM29 kalau awk nak skin tuk wrist pad ;) with pleasure ^^

MYRA Amira said...

jom! beli kt ne? jom2. ;p

NadNod said...

lowyat je ;D haha

full of love,keyna said...

keyna ad booked kat kawan ,skin cam nad tau !corak skit lg nak same,adoyaii,nad tiru,hee,rm29 kan ?;) tp keyna ta jadi beli,tkot rosak ;p wlupn at meronta2 nk beli ni,comel weyh,tp xnk la,sbb skin laptop (ori) pn da cun kot ,hee

NadNod said...

hehe :D jangan beli keynaaa!!! skin laptop keyna dah cukup lawa. sayang woah kalau rosak. nad nye laptop skin nad tak suke ;p warna biru gelap. haha ;D

full of love,keyna said...

hehehehe,tu yg ta jadi terus uh :D sek bek ta jadi,sayang lak nk lekat2 ni :P