May 23, 2010

Okay Emosi ❤

i've been unfair to all my friends nowadays. i just hate going out. i dont have that kind of money. i dont reply their text messages. i dont pickup phone calls and certainly invisible on ym. i just hate it. i feel annoyed to certain people who keep on responding on my status. kesemua status. not just one. im not sure about the rumours i heard about him.
*ini umum. sila jangan terasa.

lupakan. -.-

entah kenape saya terlebih suka bercerita masalah dengan akak saya yang kedua. dia kenal siapa kekasih saya. siapa ex saya. kenapa sudah tidak bersama. siapa saya berkawan. kenapa tak berkawan. best lagi bercerita dengan akak sebab darah daging sendiri.
**tidak ada kena mengena.

semalam kami semangat bercerita tentang isu pekerjaan dan perkahwinan. beliau sudahpun menerima tawaran bekerja sebelum menerima skroll tanda dah graduate :) tapi beliau sibuk cakap dia masih muda dan tak perlu bekerja. saya pelik, kedua-dua akak saya menerima tawaran kerja sebelum graduate. keduanya sekali. sedangkan kawan mereka yang memang betul-betul memerlukan pekerjaan tidak menerima tawaran langsung. heh, anda berdua sangat bertuah dan murah rezeki.

still im asking RM50 from them if they receive their salary >:)























jika saya diberi tekanan yang sama setiap bulan. saya fed-up. saya rasa geram bila orang terasa dengan saya terlampau kerap sebab saya tak bijak memujuk. dan saya sangat terasa bagi mereka yang pernah melabelkan saya dengan macam-macam kemudian tidak berminta maaf. sungguh saya akan layan macam nak tak nak sampai mereka sendiri mengaku mereka bersalah.

saya sangat sensitif dengan pertuturan orang kepada saya. cubalah panggil saya lembab, bodoh, gedik, annoying, mengada, bajet dan sebagainya. sungguh saya boleh emo sampai 5 bulan. kalau mereka minta maaf secara ikhlas, saya akan kembali normal dan melayan seperti biasa.

memang saya tak boleh dibawa main. i have a sensitive heart. tunggu saya turn kepada cold-hearted kalau tak nak saya terasa. oh, bila saya dah cold-hearted mesti ramai suka. tunggu saya bina diri dulu.

ingat, saya juga ada hati sama macam anda. boleh juga tercuit/terasa.
** pernyataan di atas juga umum. jangan berfikir saya bercakap tentang anda. tanya dahulu baru judge.

4 comments :

mukh;) said...

wah nad...ak psan gak mamat yg slalu komen tu...ak kan online 24/7..so slalu nmpk kat news feed kau :)

NadNod said...

terima kasih sebab peka dengan keadaan sekeliling. haha ;D

[Dr Nu@r] said...

haha..rilek2..jgn fed up..pujuk je la jgn give up..hahaha

ala, kalau hati tu sensitif, belajar la untuk x sensitif sgt..tu sume kita yg kawal..alright??

p/s : minta RM50 je ke??haha..minta la lebih sket kot..

NadNod said...

@[Dr Nu@r]

insyallah :P dah nak tersensitif. tak dapat kawal ;) tak baik terlampau demanding when it comes to money :)