May 09, 2010

Thrill ❤

i always sleep late at night. maybe some people doesnt notice that at all. salah satu sebab saya bangun lambat adalah itu, tidur lambat. usually, i love spending time on my own in my room. listening to loud music. but now its different. menjadi kegemaran menyaksikan cerita bergenre Horror.

masa yang sesuai saya suka tengok cerita sebegini adalah antara pukul 11 hingga 6 pagi. masa itu akan diperuntukkan menonton pelbagai jenis horror movies dari pelbagai negara. rasa macam merepek sungguh. erk? scene tengah potong tangan pun saya boleh seronok makan roti dengan minum air hot chocolate :)

baru-baru ini, kawan saya rekemenkan cerita High Tension kepada saya. i spell it wrong atau tersalah click which one to download. saya terdownload cerita french which is Haute Tension. sekarang saya suka sebut perkataan ni. cuba sebut dengan longhat fe-ranch-chis :D


im not lying about this. it was awesome. kalau download memang tiada subtitles, memang saya buat-buat faham apa dorang cakap. yang saya boleh tangkap bonjour mousier jela (?) -.-

cara pembunuh mengelar leher mangsa nampak sangat real :O rasa macam mual pun ada juga sebenarnya. scene paling best saat dia penggal kepala orang. darah memancut nampak real. macam mana boleh nampak real sangat ni -.-'

lebih baik download version yang tidak ada suntingan atau potong-potong.
baru boleh rasa geli dan mual tekak.





Plot


Film begins with hums by a woman who wears a hospital cloth, reveals her back, shows suture of her injured body, which almost injured all of her back. Then, scene cuts to a woman who runs from unknown. She runs and until the road between the forest, a car stopped by her. Then, she screams, begs for help when she's hand which covered by blood (her stomach is bleeding) patch to the car window as her screams more loudly.Its a dream by Marie (Cécile de France).

Now, she and Alex (Maïwenn Le Besco), are on their way to stay at Alex's parent's house for the weekend. When they arrive, Alex gives Marie a tour of the house before they settle down for dinner. After dinner, Marie and Alex get ready to go to bed.

As Alex sleeps, Marie lies on her bed listening to music and masturbating. Marie hears a doorbell ring and Alex's father responding. The man at the door is aserial killer (Philippe Nahon), who slashes Alex's father and decapitates him by a bookcase, Alex's father's head is pressed to rails of stair, then the killer drags the bookcase to the head and pressed it through of him. Marie hears all this from her bedroom. She arranges her room to make it appear that no one is staying there, and hides under her bed.............


bayangkan orang dibawah ini adalah pembunuh bersiri :P


*credits to Wikipedia. click to read more.




ini Cerita High Tension.
version english untuk Haute Tension.
i guess :O











❤ the best. cuba tengok ;)



p/s : i still love Final Destination(1,2,3,4) and the Saw(1,2,3,4) though.

8 comments :

super eja said...

nad, tgok ninja assassin.
bunuh org pun nak real jugak!

NadNod said...

nad dah tengok dah kat wayang :D memang best pun! memancut mancut darah ;D haha, suke plak nad :P

de Picasso said...

wow..saw6 da tgk?

NadNod said...

ade no 6 ke? :O haha

syazwani said...

oho gile best sume movie =)

NadNod said...

memang best :D suke semua sekali :)

full of love,keyna said...

seram,takotla -.-
tp time kaseh sbb bagi tau ini movie,lepas ni downloadla,ape lagi.hee

pstt,tiada bab lucah en?kebiasaannye cite hantu sume lucah,hampeh je -.'

NadNod said...

memang cerita hantu banyak scene lucah. memang tak sah kalau takde :)

haha, layan je. best tahu die potong2 ^^