June 02, 2010

Tummy Mummy❤

2 hari lepas keadaan mereka sangatlah comel kerana tidak berbulu :P semangat saya bagi mereka menyusu dengan ibu mereka sekerap yang mungkin. risau dia mati kelaparan. pada mulanya induknya(ibunya) agak berdegil sedikit nak susukan. mungkin tidak biasa. berdasarkan research yang saya buat, memang banyak anak rabbit mati sebab ibu mereka sendiri refuse nak susukan. pada hari pertama saya paksa.

hari kedua sudah kurang paksaan.




...
...




..



.
.


.
.
.
.
.

...
ini keadaan beliau pada hari ketiga. sangat comel ya ibu mereka ini :')




muka kusyuk :'D





dan yang paling comel, dia suka jilat najis anak-anak dia.
anak dia dah pandai poo-pop(berak). tapi kecil sahaja.
kuantiti kencing mereka lagi banyak :O






selalunya begini la. selalu terpijak anak sendiri.











ibu mereka bijak. bila mereka dah kenyang, ibunya secara automatik melompat keluar dari tempat penyusuan(besen) dan terus masuk sendiri ke dalam sangkar.












buka sangkar lama-lama pun arnab ini refuse untuk keluar. bila dah dapat keluar seronok pula mereka lari masuk ke dalam rumah. penat kejar -.-

ini ayah kepada anak rabbit :D






satu-satunya baby yang betul-betul mewarisi bulu ayahnya.
comel pula tengok ada warna kelabu sesat :'D



mereka semua masih merah. lagi 4 hari mungkin mereka sudah boleh buka mata pula.

4 comments :

AthirahSkinny said...

Eeeee apasal comel gila hahaha. Susah kot nak jaga bila baru lahir ni? Takut mati je kan? :O ADORABLE! :-D

NadNod said...

hehe, i lagi geram tengok perut buncit dorang. rasa nak picit2 ;D mmg takut mati sampai termasuk dlm mimpi lagi :)

Totin Jamain said...

hahaha mula mula ingatkan tu anak ba alip ba ya. Chetz tertipu saya rupanya. Hwaaa comelnyaaa rabbittt niiii

NadNod said...

haha, ramai ingat tu anak ba alip ba ya :P mesti sebab badan die pinkish. nak tunggu die besar lagi, mesti lagi comel :D