July 04, 2010

MDS❤Minggu Destini Siswa(26th June-1st July 2010)







<
tour sekitar college. nasib baik kebanyakan kami membawa payung.
panas panas -.-''



menunggu membuat smart kad/matrik card/kad pelajar memang lama.






berjalan kaki sudah menjadi kewajipan. kami tidak dibawa menggunakan laluan pintas/shortcut. kaki melecet sudah menjadi perkara biasa juga. sebab itu kami diwajibkan/diharuskan memakai kasut sukan dengan baju kurung.



barisan memang panjang apabila tiba saat nak makan. nak cari meja makan juga. makan kena pantas. tak boleh lama-lama. tak boleh berborak.




kami tidur pukul 12++ pagi setiap hari dan wajib bangun pada 4 pagi. maka inilah situasi di Masjid. memang perkara biasa tidur tersengguk-sengguk di Masjid mahupun di Dewan :P aku selalu buat. kahkah :DDDD


sini ada 5 Persatuan/Group.
Kesatria, JPA, BOMBA, PBSM dan P*LAPES.

P*LAPES ialah askar simpan/wataniah. macam-macam kelebihan yang boleh kita dapat kalau diterima masuk sebagai salah seorang ahli P*LAPES.

saya pilih....... :PPPPP
**Rahsia :)*





kerja kami memang bergambar sahaja -.-''

dari kiri Anis Rahmat, Aqilah Muazan, Farah Izzati, Amirah Naadhirah dan Halimah.

4 accountacy dan 1 komunikasi dan media(masscom).





pada malam 1 Julai 2010, berakhir la sudah bantuan dan support yang kami terima dari abang-abang PM dan kakak-kakak PM. PM(pembantu mahasiswa/siswi). sempat juga menyanyikan lagu Kau Ilhamku beramai-ramai sebelum mengakhiri majlis.



tapi pada hari Jumaat kami harus handle semua perkara sendiri tanpa bantuan PM. kami harus pergi ceramah sendiri. buat smart card sendiri. cari kelas sendiri. cari jadual sendiri. pendek kata semua memerlukan berdikari sendiri. berdiri atas kaki sendiri. makanan pun perlu dicari dan dibayar sendiri. bangun tidur pun kena sendiri :")

sorry kawan-kawan yang terpaksa layan karenah aku yang janji nak keluar sarapan pukul 7 pagi. tengok-tengok pukul 7.30 pagi aku masih seronok guling-guling atas katil. enak dibuai mimpi. haha :"D sorrrrrrry. rindu sebenarnya kena marah.

"Siswi tolong diam", "Cepat jalan siswi!", "Siswi cepat makan!"

10 comments :

ZACK ENTRY said...

selamat kembali belajar..=)

nizamsani said...

uitm lendu ke?

[Dr Nu@r] said...

selamat masuk alam universiti..mula2 ni mmg la cam sibuk n letih sgt3..huhuhuhu..but later on, it will be ok..

Ieda Zakaria said...

kesat kesat ! hahahaha :D

siapa dah masuk PLKN dapat pengecualian koku sem 1. yuhuuuuuu :P

NadNod said...

@ZACK ENTRY
thanks :)

NadNod said...

@nizamsani yeaaah :D

NadNod said...

@[Dr Nu@r]

thanks :D tulaa, normal dah tu busy2 :) insyallah akan okay kan. just sekarang hectic sedikit

NadNod said...

@Ieda Zakaria tula yang untungnya orang yg masuk plkn ;(

cik qiqilala said...

arghhhh!!!! rindu :'D

NadNod said...

@cik qiqilala2 tahun dah berlalu kan :')