August 31, 2010

Videos ❤

ini video pada hari kami pergi ke masjid untuk halaqah :)
-.-''

Merdeka ❤ yang ke-53

At first, i wasnt that excited nak pergi sambut merdeka sampai nak buat countdown semua. ini kira first time saya sambut bersama dengan rakan. walaupun hanya di dalam kolej, meriahnya tetap rasa. even kami semua penat. penat belajar. penat ke kelas. test nak dekat punya pasal, sanggup juga korbankan masa untuk ke sana. memang berbaloi sebab sangat comel :)


memang sebelum pergi ke destinasi, haruslah menangkap gambar. bukan wajib. kalau wajib hukumnya dosa tak buat ya anak-anak.



tiba-tiba saya yang berada di tengah nampak kurus. pftt.


camera pyscho/addicted. mereka pantang nampak lensa camera dihalakan. serius aku cakap.



tonjol muka tak berminyak lagi sebelum ber-arak ke padang kawad. kami beruntung sebab diberi peluang pakai baju hitam. bertemakan hitam kesemuanya. harus. ;p






ramai memang ramai. itu yang jadi gembira. even semuanya hanya perempuan, itu buat lagi excited nak menjerit nyanyi lagu-lagu berciri patriotik. saya siap rakam video. serius ugly. haha




volkswagen. ramai sangat. tak ternampak.



muka saya pun jadi penat.



setiap kali lensa camera dihalakan ke kami, kamilah paling hyper melompa-lompat buat peace nak snap gambar. rasa-rasanya camera siapalah yang banyak gambar kitorang tu kan -.-''



ada bunga api sekali sebaik sahaja pukul 12 malam. tapi tak sempat nak snap. terakam pula -.- gambar di atas ialah gambar asap-asap hasil bunga api.




dan masa untuk balik. tepat pukul 12.30 semua dah berarak pulang.




harus juga bergambar sebelum balik. muka gila berpeluh.
heh

August 30, 2010

Tiba-tiba Entry emo hilang ❤

sebelum ini di blog ber-link-kan nadnod23.blogspot.com saya postkan status berbaur emo sahaja selama 2minggu berturut-turut sampai orang naik muak dengan perangai saya. i dont mind sebab memang saya tengah emo. alhamdulillah dari sehari ke sehari ada juga yang cuba cheer me up. dan berjaya! :) saya rasa itu sangat comel. seakan sudah menjadi pengganti kepada sebahagian diri yang hilang sejak kes tahun lepas dan tahun ini. ececeh :P

although ramai people from the past have been asking for my forgiveness and sometimes did ask me out, i am still love to be left alone. rasa macam tak perlu jumpa. rasa macam tak tahu nak berbual apa ya. macam tak seronok tiba-tiba nak cakap.

hey, i dah ada kawan baik baru la yang ada untuk i. kenapa dulu u tinggalkan i? u dah ada kawan baru ea?

hey, im single. u tak nak dekat i dah?

hey awak, saya single lagi lah. bila masa saya ada boyfriend ni?


dialog last tu i tipu ya. haha. gila. saya suka macam ini. dah biasa left out, dah biasa juga di'pulau'kan dan dipinggirkan. tapi yang paling kelakar, people put the blame on me dan cakap saya yang ditch mereka, saya yang move on, saya yang nak buat musuh.

if they did once think, i am the one who's being hurt by their attitude and lies they gave to me. saya yang makan hati dengan perkataan carut marut mereka dan sikap dingin mereka terhadap saya. saya ada kesabaran. tapi kalau diri sendiri tengok orang penting sendiri sudah mula bermesra dengan yang lain dan agak rapat, saya ambil keputusan beredar.

saya memang selalu diignorekan. dulu dicakap sayang rindu. cheesecake -.-'' kemudian saya dibiarkan sendiri. saya tak suka orang cakap main lepas dekat saya.

selalu juga saya dapat gelaran annoying, mengada dan paling COMEL burden. tak free. wah,sedapnya :)

jangan fikir entry ini untuk anda seorang. ini entry untuk lebih dari 5 orang saya tujukan. rasa-rasanya siapa, pandai-pandailah. saya tak suka cakap direct. bukan penakut. tapi menjaga hati.

serta saya memang masih bersendiri. percayalah saya memang tak percaya pada alam kapel merepek ni sejak dari anda semua. tak nak terjebak. tak rela diri dicop burden dan annoying. biarlah saya ramai kawan berlainan jantina. tapi saya tahu jaga batas. lebih bagus berbanding anda menjaga batas antara mereka. kan dah kata hati saya sensitif. eh tiba-tiba entry ini berbaur emo balik. hehe

nak tambah lagi. saya tak putuskan kawan-kawan dengan sesiapa. kamu semua yang jauhkan diri dan tinggalkan saya. bila saya beredar tiba-tiba kamu semua datang balik pula. haiya -.- lain kali pesan dekat saya, yang kamu semua tinggalkan saya kejap, nanti datang balik. haha :P

mungkin ramai ingat saya ni dibenci orang dan membenci orang. sebenarnya tidak pun. saya jauhkan diri untuk kebaikan semua. memutuskan ikatan yang diminta untuk disambung pun bersebab. kenapa nak pertaruhkan hati dan perasaan kalau tahu kita akan get hurt again? saya tak buat musuh tetapi orang yang nak sangat jauhkan diri. siapa yang jauhkan diri itulah yang nak bermusuh sebenarnya. saya 'terlampau baik'(?) nak benci anda semua sebab saya pernah sayang anda semua.

saya rasa bahagia hidup bersendiri. heartless itu comel. and im sorry for the times you've wasted for me. i know it's hard for you. semoga berjumpa dengan yang lebih baik. eh bukan dah jumpa ke? :P

kepada anda, anda bukan orang pertama saya delete dan block. saya stalker terbaik. dari setiap kali ternampak benda yang menyedihkan, lagi baik saya sucikan pandangan. kalau dah macam ni baru kita tak gaduh. kan comel kan?

ENTRY INI UMUM. bye

August 29, 2010

Dont worry, she's happy now ❤

gambar mengada seperti ini menjadi kewajipan ya.





cukup untuk jelaskan kesemuanya yang berlaku tadi kan?


berbuka untuk kali pertama dengan seorang insan bernama lelaki. ceh. tidak tahan :P only closed friends who knows who he is. KFC memang comel sebab dia comelkan saya.

compliment paling comel saya pernah dengar ialah ;

kau nampak kurus bila pakai selendang tapi bila pakai tudung sarung or bawal nampak chubby.

saya tetap rasa itu comel :) dan masa pergi ke bandaraya Melaka dulu, kami kebetulan sama baju warna hijau. dan kenapa kali ini tersama warna pink -.-''

Halaqah ❤

seperti di dalam gambar di atas, ternyata saya ada 'eyebag' sejak duduk di 'sini'. sudah jarang tidur petang. malam tidur selepas pukul 12 malam selalu. disebabkan hari ini ada Halaqah sempena bulan Ramadhan, maka saya mewajibkan diri sendiri pergi. wajib hukumnya apa ya? dosa kalau tak buat -.-'' sebenarnya diwajibkan bukan mewajibkan :D!

di tangan kami ada buku tebal ya. buku tafsir Al-Quran yang kami memang selalu bawa ke mana setiap hari Rabu untuk kelas agama. comel kan. tiba-tiba nampak aku macam budak alim. wow




kalau bab jadi budak baik ni saya memang tak kisah xD
tapi entah kenapa hari ini saya sangat seronok nak pergi ke masjid. entah semangat apa jangan tanya. bukan sebab lelaki paling penting. semangat sebab dapat jumpa rakan barangkali atau mungkin sebab dapat kuatkan lagi kefahaman tentang agama.



sebelum memulakan praktikal dan teori mengambil wuduk dan bersolat, haruslah bergambar. ustazah dont mind kot. sebab kami duduk di belakang. barisan panjang. -.-



baru kami tahu selama ini kami ambil wuduk cara yang tidak afdal. doa qunut kami baca hari-hari tu pun salah. ayat terakhir la salah. cheesecake. aku solat macam tak sah pulak kan selama ni -.-'' sebab doa qunut boleh salah. dan dan, aku tergagap baca doa selepas ambil wuduk.



kemudian kami diajar cara bersolat. cara sujud. kedudukan kaki dan tangan. baru aku tahu kedudukan tangan aku tak betul. dan kemudiannya kami mula menghafaz 12 surah di hadapan ustazah. disebabkan sebelum ini di kelas agama saya pernah baca 12 surah yang sama, maka task ini tidak berapa susah kot. selepas 15 minit membaca berulang kali, kami 5 sekumpulan terus menyerbu ustazah. gara-gara tidak sabar membaca. aku bajet. wee -.-''

surah Al-takathur sampai surah An-Nas. pergi lihat Al-Quran.



nah muka suci sebab dah selesai task.




dan haruslah menangkap gambar.



dan lagi.



Photobucket
kami di antara kumpulan terawal habis baca 12 surah tersebut. maka kami mula sesi menangkap gambar dengan macam-macam reaksi muka. sebenarnya ada dalam 40 gambar kami tangkap. macam-macam muka hodoh aku tunjuk. -.-''

tapi segan nak tunjuk :P





bila aku buat juling, semua kagum. sebab mereka tak dapat buat. haha


Photobucket


benda pelik seterusnya.....





saya rasa benda ini comel. saya nak buat satu bila saya ada boyfriend.
in my dream jela. haha



suka ini!



Photobucket
kalau anda kawan sekolah menengah saya dahulu, pasti perasan tangan saya pasti ada contengan. tak pernah kosong. saya suka tangan diconteng! sangat.

sejak masuk 'sini', dah jumpa kawan nak tolong contengkan :P







nanod dan :) ehem. rahsia.
dia memang comel.

August 28, 2010

Saya Awak ❤







dan bila saya bosan, saya reka benda seperti ini. saya tahu benda ni buruk dan sangat tidak seronok. tidak mengapa. asalkan lebih comel dari saya post benda emo sahaja. sikit-sikit saya nak emo, semua jadi bosan.

cerita di atas mungkin pernah berlaku dalam hidup saya :')


hasil ilham dari ZackZukhairi :)

August 27, 2010

After class and After common Test ❤

as most of us know, this machine helps to print pictures from our mobile phone including reloading our prepaid. but but. tiba-tiba mesin ni rosak. 2 hari sudah. sekarang aku sangat memerlukan topup ya. sangat -.-


apa-apa pun... :)




after class, terus pergi ke tepi tasik semata-mata untuk bergambar bersama 3 orang rakan comel yang sentiasa dengar coleteh saya yang tak masuk akal dan sabar mendengar amarah saya setiap kali tibanya masa membuat assignment berkumpulan. saya queen control ya. saya suka punctual. ceh. menyampah -.-










semua ada kelebihan masing-masing. ada yang jenis susah nak marah, jenis mudah meradang dan sound orang dan juga jenis yang lemah budi bicaranya. sampai dekat saya, kalau marah badan bergetar mata jadi merah dan ada yang cop saya ramai kawan lelaki dari perempuan. oh foine again -.-

Photobucket

atas gambar original dan bawah gambar selepas diedit.
tiba-tiba kulit jadi licin kan. kahkah
Photobucket


Photobucket
pada pukul 8.15 malam tadi pula...




semua bergegas nak buat test buss.math.




muka masing-masing berkerut. dan lelaki yang paling awal siap exam ni ya. terbaik. lecterur siap puji hasil kerja mereka semua betul.



berbincang selepas hantar paper exam.
our lecterur sangat muda. yang tudung colourful itu :)






serius saya hormat kehebatan miss sebab berjaya jadi lecterur di usia yang muda ya.



berkemas.



saya nampak macam nenek dan paling tua antara semua.
seolah saya lecterur. adeh.




muka penat.
TENSION.


sah saya gagal rasanya. siot -.-