August 30, 2010

Tiba-tiba Entry emo hilang ❤

sebelum ini di blog ber-link-kan nadnod23.blogspot.com saya postkan status berbaur emo sahaja selama 2minggu berturut-turut sampai orang naik muak dengan perangai saya. i dont mind sebab memang saya tengah emo. alhamdulillah dari sehari ke sehari ada juga yang cuba cheer me up. dan berjaya! :) saya rasa itu sangat comel. seakan sudah menjadi pengganti kepada sebahagian diri yang hilang sejak kes tahun lepas dan tahun ini. ececeh :P

although ramai people from the past have been asking for my forgiveness and sometimes did ask me out, i am still love to be left alone. rasa macam tak perlu jumpa. rasa macam tak tahu nak berbual apa ya. macam tak seronok tiba-tiba nak cakap.

hey, i dah ada kawan baik baru la yang ada untuk i. kenapa dulu u tinggalkan i? u dah ada kawan baru ea?

hey, im single. u tak nak dekat i dah?

hey awak, saya single lagi lah. bila masa saya ada boyfriend ni?


dialog last tu i tipu ya. haha. gila. saya suka macam ini. dah biasa left out, dah biasa juga di'pulau'kan dan dipinggirkan. tapi yang paling kelakar, people put the blame on me dan cakap saya yang ditch mereka, saya yang move on, saya yang nak buat musuh.

if they did once think, i am the one who's being hurt by their attitude and lies they gave to me. saya yang makan hati dengan perkataan carut marut mereka dan sikap dingin mereka terhadap saya. saya ada kesabaran. tapi kalau diri sendiri tengok orang penting sendiri sudah mula bermesra dengan yang lain dan agak rapat, saya ambil keputusan beredar.

saya memang selalu diignorekan. dulu dicakap sayang rindu. cheesecake -.-'' kemudian saya dibiarkan sendiri. saya tak suka orang cakap main lepas dekat saya.

selalu juga saya dapat gelaran annoying, mengada dan paling COMEL burden. tak free. wah,sedapnya :)

jangan fikir entry ini untuk anda seorang. ini entry untuk lebih dari 5 orang saya tujukan. rasa-rasanya siapa, pandai-pandailah. saya tak suka cakap direct. bukan penakut. tapi menjaga hati.

serta saya memang masih bersendiri. percayalah saya memang tak percaya pada alam kapel merepek ni sejak dari anda semua. tak nak terjebak. tak rela diri dicop burden dan annoying. biarlah saya ramai kawan berlainan jantina. tapi saya tahu jaga batas. lebih bagus berbanding anda menjaga batas antara mereka. kan dah kata hati saya sensitif. eh tiba-tiba entry ini berbaur emo balik. hehe

nak tambah lagi. saya tak putuskan kawan-kawan dengan sesiapa. kamu semua yang jauhkan diri dan tinggalkan saya. bila saya beredar tiba-tiba kamu semua datang balik pula. haiya -.- lain kali pesan dekat saya, yang kamu semua tinggalkan saya kejap, nanti datang balik. haha :P

mungkin ramai ingat saya ni dibenci orang dan membenci orang. sebenarnya tidak pun. saya jauhkan diri untuk kebaikan semua. memutuskan ikatan yang diminta untuk disambung pun bersebab. kenapa nak pertaruhkan hati dan perasaan kalau tahu kita akan get hurt again? saya tak buat musuh tetapi orang yang nak sangat jauhkan diri. siapa yang jauhkan diri itulah yang nak bermusuh sebenarnya. saya 'terlampau baik'(?) nak benci anda semua sebab saya pernah sayang anda semua.

saya rasa bahagia hidup bersendiri. heartless itu comel. and im sorry for the times you've wasted for me. i know it's hard for you. semoga berjumpa dengan yang lebih baik. eh bukan dah jumpa ke? :P

kepada anda, anda bukan orang pertama saya delete dan block. saya stalker terbaik. dari setiap kali ternampak benda yang menyedihkan, lagi baik saya sucikan pandangan. kalau dah macam ni baru kita tak gaduh. kan comel kan?

ENTRY INI UMUM. bye

2 comments :

Munir Zahari said...

Mencucuk. Umum lah sangat. Nak pandangan dia je lah suci kan. I get it.

munira mustaffa said...

jgn cakap 'bye'
:D