September 29, 2010

Coretan Diari 20/9-22/9 ❤

20th September 2010, Monday
cantik atau tidak blink blink di atas? :D i loveee.




Thanks Ain for this Ketupat and rendang Kerang.
ini kali pertama saya rasa rendang Kerang :)

sebab kan ketupat ini saya jimat duit.



and i guess this key-chain are cute :)


Photobucket
21 September 2010, Tuesday



bought myself a new pair of shoes. which kind of arabian style. and it does shining when im under the sun or any lightning. it was cool though. cantik dan murah :)

thanks to my sister who chose this for me.
beli pada hari Ahad,19Sept. asal boleh nak letak tarikh ;D


saya ada juga kasut baldu hitam blink-blink :)
tapi dah terkopak tapaknya. grr


setiap Selasa petang, memang ada kokurikulum. tiba-tiba pada hari tersebut hujan sangat lah lebat. memang saya menggigil kesejukan mencari tempat berteduh.


ramai yang lari balik kolej.



dan ada yang setia menanti dalam kesejukan.


sesiapa yang lari balik kolej memang sadis. sebab kehadiran mereka pada hari itu dikira kosong memandangkan tiada sesiapa bagi arahan meminta mereka bersurai. alhamdulillah saya setia menanti di dalam hujan selama 1 jam.


malam pula meeting blok. biasalah jadi part 1.
macam-macam tugasan induction perlu diselesaikan.



Photobucket
22 September 2010, Wednesday

kerja saya ialah testing camera handphone saya. hasil yang baik atau tidak? promote jari sendiri.





eceh. nak emo sahaja :)

Photobucket

simple atau tidak life saya? nampak sahaja simple. padahal penat dengan macam-macam tugasan. sanggup okay saya pergi ampaian blok, dan bantai menyanyi lagu Wawasan Setia warga Uitm hanya untuk mendapatkan tandatangan senior. sampaikan nyanyi lagu yang sama juga di level 2 hanya untuk mendapatkan tandangan juga.

comel.

September 25, 2010

Short Update ❤

i cried so many times last week. for unsure thing actually. for not a good reason. wahaha. depressed, man. yeah. this whole week make me suffocated. irritated. but its getting better day by day and now im doing fine actually.

saya terpaksa hadapi kenyataan tidak ada broadband ketika di Uitm. tidak ada kredit yang pasti even kawan sekelas jual top-up. haha. tidak ada tudung baru. baju baru. kasut baru. yang pastinya terseksa! terseksa dengan macam-macam.

banyak kisah yang tidak sempat langsung dicoret di sini lantaran busy. result test saya memang sangat teruk to be honest. and this week saya baru perasan saya banyak termenung sehingga rakan sekelas, the guys, boleh perasan. and thats kind of weird somehow because even my close friends there pun boleh tak perasan. haha

and yeah. saya bakal memasuki fashion show. perlawanan antara kolej dimana saya haruslah bercat-walk di atas pentas. mungkin saya akan cuba cari model pengganti memandangkan diri sendiri sedar bahawa diri tak layak langsung pegang title model catwalk fashion show. sudahlah lawan antara kolej. memang naya bukan. naya -.-

tiada baju!


kini berada di Johor Bharu. cousin's wedding.
3 assignment tak siap lagi. kena siapkan by monday.
cool tak? -.-




saya dont mind lah tiada boyfriend. dont mind langsung kalau bestfriend tiada. dont mind juga anda nak kutuk. biarlah saya selekeh pakai tudung tak betul minggu ni. minggu miserable yaw~

September 19, 2010

Blink-Blink ❤

Semalam dengan perasaan sedih ke Carrefour. bermadah sebentar. mata merah. tersedun sedan. ciss. merepek. yang pentingnya di sini, saya terjumpa satu tali untuk gantung handphone atau apa-apa yang boleh digantung di sebuah kedai yang comel tapi penjaganya ingat saya nak mencurik. cheesecake lagi. tali tersebut bewarna hitam. jenis kulit barangkali dan dipenuhi dengan blink-blink bulat-bulat.

anda tahu apa itu blink-blink?

saya panggil blink-blink sebab saya rasa comel. bukan saya yang comel. blink itu comel. wakaka, saya tahu saya hodoh. people told me that many times ;) apa-apa pun, saya dah teruja nak beli. tapi KECIWAA. kecewa. ehem. sebab harganya melampau mak nyah punya mahal. sakit hati disitu. sudahlah saya diekori ke mana sahaja. penjualnya pun sikit mahu comel tak nak bagi saya tawar. adake hanya tali handphone dicaj sebanyak RM25.90. lemak lemak. baik saya makan mcdonald dengan akak saya sahaja kalau begitu. cukup beli 3 selendang tahu tak.

cancel beli. cancel. sampai dalam mimpi saya termimpi-mimpi tengah pegang tali blink-blink tu. haha, tak boleh bla. bertapa jatuh cintanya saya terhadap tali tersebut T_T


Photobucket


Hari ini berjaya juga keluar shopping sebentar dengan akak saya. berjaya juga beli sepasang kasut selepas mengajuk dengan sebuah kedai kasut yang tiada saiz 9. HAHA, susah okay kaki gajah. i dont mind people cakap kaki saya gedabak besar. although dulu my first expression, sedikit punya terguris hati. sekarang saya dont mind.

saya bersyukur ada kaki.

kemudian saya berjaya terjumpa seutas tali kulit yang kosong seperti yang saya jumpa di Carrefour semalam. ehem :)


Saya beli juga. RM2.90



RM5.90+RM4.90
ehem. semestinya saya sudah mulakan operasi membalas dendam. membuat tali yang hampir serupa dengan tali yang saya jumpa di Carrefour >:)


selama Satu jam saya kerjakan benda tidak berfaedah ini.



bersungguh.



TADAAAAA!
lengkap. sungguhpun tidak sama dengan tali yang saya jumpa semalam. berjayalah juga hasilkan tali blink-blink. tengok pendrive saya. ada blink juga. tengok laptop. ada juga. tengok handphone.

er. handphone sensitif sikit. HAHA, bantai kena marah nanti sebab saya tampal banyak blink dekat handphone. alamak -.- kasut pun blink juga.

gila blink.

oh ya, operasi buat tali blink di atas hanyalaaaaaaah RM14.
jimat jimat.

OPERASI memblink-kan file-file. muahaha




Photobucket

OH, Saya tak balik kolej lagilah. saya balik esok. saya budak pemalas.

Random ar ❤

kali ini serius aku cakap random. kata ganti bahasa diri terus tukar jadi aku.

aku dah penat bermadah-madah, bertolak ansur dengan orang. kalau aku beri muka dikatakan memang benar aku bersalah. kalau aku buat salah diungkit sehingga ke lubang cacing. segala kamus dibuka bagai itu satu kesalahan besar dan haruslah atau mungkin bagi dia wajiblah untuk dibawa sehingga ke lubang cacing. tahu tak hukum wajib seperti dosa jika tidak buat. maka baginya wajiblah menyeksa jiwa batin segala tin tin bagi memuaskan rasa amarahnya yang baginya sangat hebat dan gah.

wah, entry emosi kali ini. sumpah emosi. aku dah cakap jangan main dengan emosi aku.

okay. jernihkan perasaan balik.


once, my friends told me. he does feel lonely on his own. she does feel lonely on her own. i laughed. sigh. i've been through that situation before. and i am having it right now. haha. pathetic. im not lonely because i have no boyfriend. im lonely because i have no one to talk to with all the pressure around me and the blame i have to take for.

sometimes i do wish i am studying abroad like most of my friends are. that would be fun. left all of this behind. and runaway. that is a good idea.

im not strong enough facing it on my own. its been a long time since i last cried. and recently i cried because when it is the time to let go one of my rabbit to her new owner. weird. it just rabbit girl! -.- and today i cried again because of the *#%$!@$!!!!! -.-

bila dah lama tak menangis, bila dah mula menangis gila macam *#*%#$#!! and guess what, i have no one to talk to. HAHA. gila ashame.

and right now i just cant face or even meet my own used to be soulmate. im scared. scare of facing the truth i got nothing to do with him anymore. got no special relationship. when people trying to make up with me and trying to be nice. i tend to stay away. heh.

few days ago, i went out with my closed friend. it feels weird, im still feeling lonely when im with them. they seems like stumb when they are with me. im not feeling talking to them. i just keep quiet like meeting new person. i laughed. but it seems fake to me. i make up stupid jokes. that i laugh real hard. its my own jokes. HA HA HA.

i just realised my bestfriend forgetting me. again. not the first time. yeah. i feel left out once again. that night i make it clear. i better off on my own. now im only have my twin left here to listen. if she could.



argh. pathetic. misery life right now. done. crap post.

September 17, 2010

Beraya ❤

saya dah jadi pemalas nak menaip entry permulaan. saya rasa saya memang annoying sekarang. sekarang saya pakai selekeh. saya pakai selipar kelakar. pakai tudung kelakar. dan tak kisah pipi nampak tembam. haha, masalah mental -.-

Thariq's House

kami bertolak ke rumah Thariq selepas mereka(rakan lelaki) solat Jumaat.


Haziq's House

baju belang, Haziq.


another friend of them yang bakal berangkat ke Mesir Isnin ini.
saya baru kenal siapa Haziq ini ya :P



finally rumah Yan dimana saya dapat angpau sebanyak RM10.
tak pernah pernah dapat angpau sebanyak tu bila beraya rumah kawan :)







sepanjang 5 hari saya beraya non stop ini, kebanyakan rumah yang saya pergi saya memang tak dijemput. hari ini pun saya dijemput hanya ke satu rumah. alih-alih saya join saja kawan saya yang lain beraya ke rumah kenalan mereka. comel tahu comel.

sebab saya dapat kawan baru dan kenalan baru yang saya baru nak kenal.(?)

setakat ini dah 3 orang yang bakal berangkat ke Mesir. grr. entah kenapa saya pula yang sedih. nak kata rapat takdelah rapat sangat. dan saya cemburu juga mereka dapat fly jauh.

goodluck di negara orang rakan.

September 16, 2010

CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM❤


  1. Buat satu entry dengan title “CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM”
  2. Tempek banner contest pada ENTRI dan SIDEBAR sepanjang tempoh peraduan berlangsung dan link banner tersebut kepada entri ini.
  3. Upload sekeping gambar korang pakai baju raya yang paling cun hensem meletop kebaboww, tak kisahla raya tahun bila pun yang penting dalam gambar tu mesti ada korang seorang sahaja. Gambar satu kampung tanak eaa...
  4. Nak edit sikit-sikit tu bolehla. Jangan edit sampai tak nampak macam manusia sudah.
  5. Tag 3 orang member blog korang (inform diorang sekali tau, jangan tag senyap-senyap pulak)
  6. Nak follow ke tanak follow belakang kira. takde paksaan punya :)
Tempoh peraduan sepanjang 1 SEPT hingga 18 SEPT 2010 (SABTU). 2 pemenang dengan gambar paling kreatif akan diumumkan pada 19 SEPT 2010.

Photobucket
lama betul saya tangguh tag yang diberi oleh Azahari Rahim. semua gara-gara saya memang tiada tangkap gambar raya tahun ini. kiranya ada baju raya tapi tak mahu tangkap gambar.saya tahu syarat contest mestilah gambar seorang. tapi sebab tiada gambar lain terpaksa guna gambar ini. gambar ini fokus saya sahaja. anggap sahaja mematuhi syarat :)

kawan yang ingin diajak join contest ialah :


Klik sini!

memang saya random pick orang yang ditag ini. mari join contest! hanya for fun :) menang kalah. adat pertandingan. ececeh :D

Beraya ❤

This is beyond my expectation. hari Khamis inilah hari yang paling banyak orang buat open house atau nama saintifik dalam melayunya rumah terbuka :D pada mulanya saya terpaksa cancel segala rancangan saya bersama rakan pada hari ini dan ditunda ke hari sebelumnya gara-gara perlu menghadiri rumah terbuka di KL(rumah sedara mara).

malangnya kakak saya on-call pagi itu. jadi haruslah saya berguling atas katil tanda malas nak bangun. tapi terpaksa bangun juga kerana rabbits yang lapar. kesian.

baru nak terlena, dapat panggilan dari Azahari Rahim. mengajak beraya lagi sekali. kemudian pesanan ringkas dari Izzyan Nawwarah diikuti panggilan dari Epy. gila aku mandi macam kerbau sebab nak cepat. dalam masa 15minit mereka sudah terpacak di hadapan rumah :O


Destinasi pertama : Rumah Piqa.

makanan dekat rumah Piqa memang marvellous :)
saya makan banyak -.-


Izzah's house


Izzah(at my right) bakal bertolak ke Mesir pada 19 September 2010.
pukul 10.30 pagi. lengkap saya nyatakan :D






Alip's House


Zul's House


Syafiq Adnan's House.

he's got a new brand phone. congrats Epy. HAHA. dan tahniah kerana berjaya menghempaskan handphone pada hari kedua anda memiliki phone tersebut :P


Photobucket


  • maaf kepada rakan yang saya terpaksa tunda hari beraya dengan anda pada hari lain.
  • maaf kepada rakan yang saya cancel plan untuk beraya bersama pada hari ini.
  • maaf juga kerana saya tidak dapat hadir ke open house di rumah anda.

Random Talk ❤

i've changed a lot perhaps. im ignoring you not because i hate you or even mad at you. i know somehow if we met, it wouldnt be the same like before. i know the way you look at me would be different. the bond we built would be different. the way you smile would be different. im scared to face that on my own. i know the best way is to stay away. im still not strong enough to meet you up so i conclude many excuses just to be apart from you.

i said it to myself, "kalau ada jodoh, mesti bertemu secara kebetulan."

i am being paranoid. my mood change drastically nowadays. and i hate facing the fact my bestfriend which is the one closest to me actually are the one who left me out and not feeling sorry at all. i've been there for him/her(?). well, he's/she's(?) not.

you is you. you -.- the one who have given me crystal hedgehog. who gave me a chance to change to be a better person. who pursuade me to never give up. who stay up late at night just to accompany every night. well, you did fall asleep. always.

who introduce me to cocca.

im not strong enough to face you and pretend it was okay that its over now. till we meet again next year. sudah genap hampir setahun tak berjumpa~

September 15, 2010

Outing . Rumah Cikgu Rohani ❤

When you said forever,
you meant a few months.
When I said forever, I meant every day until I died.
When you said always,
you meant until you couldn't handle it anymore.
When I said always, I meant until time ended.
When you said you loved me,
you meant I was no different from any other girl.
When I said I loved you, I meant I had never felt what I felt for you.


Photobucket


tiba-tiba nak tunjuk rumah saya :) meriah sangat barangkali dengan lampu warna warni. terlebih semangat nak beraya gamaknya tapi takdelah semangat mana. baik sahaja duduk di rumah. jaga wabbits.


Photobucket

so as we plan, berjaya juga saya melancarkan rancangan keluar beraya bersama rakan sekolah saya. tak ramai. hanya berlima. almaklum, saya tak ramai kawan rapat. kenalan memanglah ramai. i have fun today. i guess?





pizza hut adalah destinasi pertama.
Yana dan Asip.


Shaza and I.



when im eating, i forgot the world. i have a big appetite.
dont bother bout me and food :'D

bila heartbroken --> MAKAN.



thanks Satio.



Yana, orang paling happy sekali tergelak!
**Yana's camera**
Photobucket



this movie was awesome! lagi best tengok 3D yang berharga RM18.
Yana terpaksa ditahan gara-gara ketinggiannya yang diragui. orang ingat dia bawah umur lagi :P


selepas wayang, baru pergi beraya ke rumah cikgu kegemaran kami. Cikgu Bahasa Malaysia atau guru tingkatan ketika Tingkatan 5. Puan Rohani :)



thanks cikgu. saya makan sikit je sebab dah kenyang :)



saya dapat angpau! :)



Fun and tiring day. Perhaps.