October 29, 2010

After Exam.. ❤





makanan yang ditunggu selama 1 jam. Alhamdulillah. exam habis pukul 4.45 terus keluar dari Uitm dan pergi ke kedai makan berdekatan. bila lapar semua rasa sedap. serius :D




************************************************************
sebelum exam sempat ajak dua orang rakan teman makan lunch di bilik. mula sesi meluahkan masalah lagi sekali. heh :)

me : aku benci bila orang asyik pressure aku suruh belajar-belajar. bukan aku tak belajar langsung. aku tak boleh tumpu 100% dekat buku. bukan aku tak buka buku langsung. macam setiap hari kena marah. sejak dari study week. 'dia' tak habis-habis nak suruh aku belajar. bla bla bla................................... *membebel**


secara spontannyaaaa :


kawan : kau ni, tu pun tak nampak. dia suka kau lah. obvious gila kot.


secara spontan kawan aku itu meng-cover mulut gara terlepas cakap -.-''


kawan : eh nad nad. kau diam diam tahu? jangan bagitahu orang lain pula. and act normal je depan dia taw taw? -.-''



HAHA. terkedu.

October 28, 2010

Mencari ❤

Semalam hanya kerana kawan ingin memulangkan kertas Exam account yang dipinjam, sanggup dia datang dari kolej sebelah ke kolej saya. nasib baik saya seorang. ada teman. berborak sampai pukul 12 baru akhirnya mengajak dia tidur sahaja di bilik saya. yes, ada teman tidur. dah tahu malam, tempat keras, saya ajak juga tengok cerita hantu. tak senonoh -.-

lepas habis cerita hantu, semua dah cadang nak buat air tebu sebab dah penat. air tebu ialah air liur basi. pandai kawan saya bagi nama lain untuk air basi. cool gila. terus rasa tak berselera minum air tebu dah. haha

kemudian mula buka cerita macam-macam. saya tanya pasal boyfriend dia. i mean her previous exboyfriend. banyak kali rupanya pernah dicurangi. tapi yang comelnya, dia clash sahaja tak sampai seminggu dah jumpe newbie. i was impressed. HAHA xD

dia bilang :

kalau dorang cakap dorang ada 'girl' lain, serius tak kisah. ain akan cakap, pergilah dekat dorang. ain okay je. cool je :P

di kolej, serius boleh kira berapa orang yang masih single. tapi sampai dekat kawan saya yang sorang ni, saya rasa macam pelik dengar kisah dia. haha xD memang tiada perasaan. -.-''





saat berborak dengan rakan baik di facebook, saya mula menjadi tidak betul.




dan lagi.





dan sekarang pretend macam ada crush and someone in my life. my invisible boyfriend. kahkah ;D ini namanya gara-gara tension dengan final T_T wuuuu. dan sebab carry mark hancus gedebuk. sangat penting carry mark T_T~~ hingus hingus sekali.

goodluck for tomorrow Naadhirah. jangan menangis buat essay. haha~

Carry Mark . Final ❤






carry mark terlampau rendah boleh merudum mendapat result corot. carry mark terlebih penting. kena extra fokus for final. it was bad since kalau markah penuh 40% sepatutnya dapat 35/40. but i didnt reach the target. masih lagi 29.95/40 something like that. now dalam keadaan critical. nasib badan sebab dapat lecterur yang agak strict dalam markah. untunglah kelas lain. congrats -.-

roomate tiada. bilik sebelah tiada orang. nasib baik semalam ada seorang teman tidur :D thanks kawan sebab layan aku tengok cerita hantu. dia paling banyak tutup muka pakai bantal setiap kali mangsa in the story dibunuh. set, lepasni ajak dia tengok SAW. lagi banyak kerat :P

dan thanks teman aku pergi tandas.

nama kawan saya ni Ain Nadhirah. saya Amirah Naadhirah. okay. dah macam kembar. classmate ingat nama saya Ain Nadhirah dan dia Amirah Naadhirah. please get it right people. benci bila nama orang tukar-tukar. haiyaa -.-



muka tak sarapan pagi. dah lapar dah lapar.
jom pergi dewan makan lelaki ;p

October 27, 2010

Ngilu ❤

Bulan lepas minggu memeritkan. bulan nak suffer emosi tak stabil dengan masalah misery :P masalah betul kalau ada macam-macam emosi ni -.-

cara menghilangkan stress adalah watch some cartoons seperti the Cloudy with a chance of meatball? till now tengok banyak kali masih gelak pada scene yang sama. masih teruja tengok scene yang sama.

cara lain kalau tengah geram atau sedih atau macam-macam emosi negatif, layan some horror movies. agak addicted. but kebanyakan movie horror yang saya download, ada yang sangat tak berkualiti. bukan dari segi kualiti video. jalan cerita tak menarik. scene thriller tak real. pelakon tak hot :P

satu disadvantage layan cerita horror ini kena berhati-hati dengan scene nude. ada banyak sangat. kena pandai-pandailah skip.

baru-baru ini layan Mirrors 2 as recommended by myself. gilo.


cermin berhantu. cis. bila tengok cermin okay je reflection muka kita. tiba-tiba reflection tu pandang tajam dan senyum sinis dekat kau. mana tak takut. fobia tengok cermin kejap lepas cerita ini. haha :P


sedang khusyuk mandi tiba-tiba ternampak reflection dia di cermin. lalu jatuh. jeng jeng :D


hantu membalas dendam dengan kasi pancung.


tadaaa. sumpah nampak real -.- ngeri aku tengok.


scene dua.
perut dibelah.


oh my. banyak potong memotong. real -.-


sila tengok kalau berani. tapi ini tak berapa nak thrill lagi.

scene ngilu bila bab mangsa kunyah serpihan cermin sampai pipi dia bocor berlubang-lubang. then dia telan apa yang dia kunyah sampai rosak kahak dia. eww. -.-

final destination nombor 4 mungkin lebih thrill. kurang menarik tengok kalau ada banyak scene potong. seriously :) download sendiri baru nampak 0_0

jangan tengok cermin.

October 26, 2010

Who am I? ❤


i am crazy for still online right now. i've done my homework. which is make the simplest note ever and i read it like a thousand times.

want to know something funny?

i just received a compliment. which is the same compliment i've heard so far this year.

yes. i am annoying. i said words that are not meant to say. i think negatively. but if i am a burden for you, i'll let you go. i dont mind being on my own.

the most funny part when i receive your compliment, tiba-tiba lagu sedih tak boleh bla keluar. thanks Hope for playing WHO AM I.

October 24, 2010

Camera ❤

Blackberry torch nampak sangat cool. maybe saya akan excited nak ada satu kalau saya pernah guna BB. haha. i just don't get it kenape ramai sangat yang teruja dengan Blackberry Torch. maybe sebab saya tak pernah guna BB kot. saya teruja dengan Iphone 4 for no reason.

rasa macam :

woah. kaya gila orang tu. Guna Iphone 4!

i was like woah and woah again. macam excited nak curi dan nak godek lepastu pulangkan balik. kadang-kadang macam menyesal guna Satio. tak tipu. haha ;D sebab Nokia ada keluaran baru yang sama dengan Satio. 12MP for the camera. dan color dia ada pelbagai. Satio hanya ada 3 choices and menggunakan application Nokia.


thats why ramai tanya saya. siapa copy siapa ni. i do not know. but till now i am wondering kenapa pilih warna silver. kenapa bukan the other one. kenape dan kenapa. laptop dah penuh dengan sticker. handphone pun sama -.- semuanya nak blink. cant help it.


The only downside of the Satio’s screen is that the touchscreen nature of it is based on resistive technology rather than capacitive, like the iPhone and Android. This means that you need a fingernail or stylus (supplied) to use the touchscreen successfully. You can’t simply slide your finger on the screen and expect things to work like they do on the iPhone.

On a smartphone, this would be criminal (as it is on the Nokia N97!). But the Satio’s not a smartphone; it’s a camera phone, and it’s touchscreen is perfectly adequate for the Satio’s needs.






but dah tekad. next year beli ipod touch terus. nasib baik tak beli ipod touch awal awal. sebab sekarang version yang ada 3G -.- with HD video. affordable. boleh dapat bawah RM1000. nak lebih memory, kena bayar lebih.

Photobucket



well yesterday sempat lagi join family pergi ke sana sini. memang tak sedar diri nak final exam -.- heh. habislah berhempas pulas untuk 3 hari.



since my sister dah nak graduate pun. terus dia sibuk cari camera. rancangan nak beli DSLR yang besar dan comel itu terus cancel. sebab dia dah jumpa G12. canon. delighting you always :)



Photobucket

HARI INI.

dia(my sister) terus pergi beli camera G12(canon). harga camera ni sama dengan harga handphone saya. tu yang tak puas hati. haha ;D yang membezakannya. camera ini 10MP sahaja and ada 4GB.



and suka sebab screen tu boleh buka and flip 360 degree.



saya sudah ditugaskan menjadi camera-girl pada hari beliau graduate. memang sah-sahlah kan aku buat camera ni milik aku >:)



p/s : make your best choice Naadhirah.

October 23, 2010

Saat Akhir ❤

Study Week dah lama bermula. di-pressure hampir setiap hari oleh rakan untuk belajar. shish. thanks kawan :P bukan setiap hari. approximately setiap pagi, petang dan malam. kadangkala sebelum tidur siap pesan cakap belajar!





note dah lama siap. bacanya tidak lagi. heh. Bye




:)

October 22, 2010

Sweet Wedding Videos ❤


I am excited watching wedding video from certain website that i found. thanks to my friend, Ameerul for recommend another website that shows wedding video. teruja u know. sangat. maaf. BI saya memang tunggang langgang. tak pernah nak bangga pun type in english :)


last week my group buat presentation for Subjek AIS130 about Wedding. tak sangka la jugak akan pilih tajuk tu. banyak merapu saya buat. but i am happy most of my friend suka video tu semua :)

Video untuk presentation.

penat tambah lagu and cut some scene.




video from manggis.tv that also dimasukkan dalam presentation :)





Photobucket


comel.

.: Majlis Persandingan Hazriq & Nurul from cstproduction on Vimeo.



tapi suka ini juga :) sebab lagu Bruno Mars

Marine & Ahmad 10.10.10 from cstproduction on Vimeo.



tapi paling favourite yang dibawah ini :) sebab kisah cinta mereka. ❤

Munir + Syikin from cstproduction on Vimeo.



More Video at manggis.tv and vimeo.

Rusty Nail ❤

Mungkin bulan Oktober ini adalah bulan menyakitkan badan sendiri. ada hikmah. asyik terjatuh sejak dua menjak ini. kepala selalu rasa pening. perut kadang-kadang meragam. selera makan sudah berkurang. simpton kaki kebas memanjang. haha -.- sadis siot.

pada 1 Oktober 2010, terjatuh ketika bermain netball. tracksuit koyak. kaki lebam dengan berdarah. jalan terjengkek-jengkek balik kolej. roomate tiada. ubat tiada. tidur tanpa basuh luka sebab pedih.


selepas 10 hari dari kejadian, kaki atau lebih dikenali sebagai kepala lutut sudahpun baik. nasib baik tak tinggal parut. hanya ada kesan merah. good.

namun selepas 19 hari dari kejadian, sekali lagi terjatuh. bukan terjatuh. terlanggar paku berkarat di rumah rabbit. semua gara-gara kejar rabbit sekeliling rumah. amik kau. sedap -.- sangat sedap kesakitan yang menyengat-nyengat.

SEKALI LAGI. tak bagitahu orang kaki sakit. dah 3 hari makin menjadi pula lebam dia kan. akibat degil malas nak letak ubat.

jangan tanya sakit ke tak -.-


saranan oleh ayah. cuci luka yang dah 3 hari. haha


comel.


saja tampal. memang pedih!






itu baru luka di kaki. tidak termasuk luka di tangan. luka terkena iron. luka kena cakar rabbit. luka kena pisau. luka ini. luka itu. serius la asyik terluka T_T


get well soon. Naadhirah. malas nak pergi klinik.

October 21, 2010

Chris Crocker ❤

what about her? tahu tentang dia pun dari TubeLawak. Pergi ke sana, macam-macam cerita yang seronok dapat baca. really make my day. memang takkan jemu :)

jangan lupa ke blog telordibasuh juga. banyak paparan cerita menarik!



lawa kan dia ni?



manis je kan? :)




TAPI????


...



..


..




..



.

...






.





ku sangkakan perempuan -.-
rupanya lelaki!



sila lihat video di bawah. video yang penuh kontroversi :P

obses dengan Britney barangkali? sampai terhasilnya video ni.




but tak sangka sekarang imej dia dah berubah. lebih segak?

woah. he/she turns out to be quiet cute. although he's/she's not straight. haha, ramai juga haters dia tapi ramai juga yang subscribe channel dia.


sumpah masa mula-mula tengok video dia, ingat dia perempuan -.- dia jadi perempuan cantik. jadi lelaki tulen pun cute. haha. masalah.

Kurit-Kurit ❤

rabbit lahirkan baby wabbit sebulan sekali. memandangkan ini kali ke-6 atau kali ke-7 dia mengandung lagi, soal keselamatan baby wabbit dia macam tak nak ambil tahu. 4 ekor lahir. 2 ekor survive. saya letak atas mesin pengering, keesokan pagi, kotak terbalik. kucing liar datang mengambil T_T hanya seekor baby wabbit survive. tapi kepala dia sangat bercalar balar. mungkin kena cakar dengan kucing tula. hish.



setelah hampir 3 minggu :') bulu sangat soft, bersih dan tebal.



nama baby wabbit ini ialah kurit-kurit sebab dia the only one yang pandai berkata-kata dari 15 ekor rabbit yang lain. mungkin gara-gara kepala kena cakar. dia suka buat bunyi 'kruk kruk kruk' something like that ;p


angkat dia. dia akan pura-pura pengsan.



dodoikan dia. dia pun nyenyak tidur.




19 oktober 2010







entah kenapa sekarang jadi tabiat shopping kerongsang. punca sebab kerongsang selalu sangat hilang. mungkin dia ada kaki. mungkin.



suka kerongsang ni sebab bentuk wabbit. awww ❤




biar orang kata belakang. biar dihina. biar dikutuk. lambat-laun datang juga mereka kembali sebab minta pertolongan.
memang aku tiada hati pun.

dah. pergi belajar. FINAL DAH NAK TIBA PUN CIK NAADHIRAH -.-