October 10, 2010

Bila dah lama jauhkan diri dari rumah dan keluarga.. ❤

seminggu tidak balik rumah boleh diterima. bila capai 3 minggu tidak boleh diterima :P



since i changed my handphone, dua handphone ini disimpan rapi dalam almari berkunci di dalam rumah. masih elok. boleh buat panggilan dan buat pesanan ringkas. jangan tanya kenapa saya beli SATIO. yang penting ketiga-tiga handphone saya memang ada blink-blink seperti di atas.

like i said, blink ini tidak akan merosakkan cover handphone. gam dibuat dari apa ya? pemadam dibuat dari apa? cabut sahaja blink itu kalau tak nak. ada sepihan atau lebihan gam, padam guna pemadam. tidak susah. terlebih kacang senangnya.




hari ini bukan nak bincang tentang blink yang akan merosakkan handphone tetapi tentang penyerahan handphone pertama yang saya dapat ini kepada pihak lain. sedih.

baca message di atas. sebelum ini beribu message saya delete sebab kononnya nak padam kenangan. di atas adalah sebahagian message kenangan. sesiapa terasa yang dia hantar message tu, baguslah. kahkah xD



delete semuanya. ya. delete.




bila tak balik rumah baru tahu rabbit sudah ada rumah baru. sudah pandai lompat keluar dari rumah dan kejar kaki kita bila dia lapar. saya tak kisah rabbit saya terlepas keluar dari rumah dia. sebab dia takkan lari kemana. kalau dia lapar, dia mesti datang balik dan buat muka sedih harap kita dukung dia dan letak dalam rumah dia balik.

comel ke tak comel? ada 2 baby rabbit baru. yang lain dah mati. tapi sebentar tadi baru dapat tahu seekor kucing telah berjaya makan seekor baby rabbit. rasa nak bunuh kucing tu ya. buat sup T_T penat jaga tapi kena makan. huh



dan ada berita baru. kucing kesayangan yang saya sayang selama 4 tahun telahpun mati. kerana sakit kuning. sepatutnya saya bawa dia jumpa ke klinik haiwan pada hari saya bawa rabbit ke klinik untuk mendapat suntikan kudis. kesian.

doktor sudah bilang, Aw Aw memang ada 50/50 hidup atau mati.yang sedihnya. bangkai pun saya tak jumpa. tahu-tahu dah mati. tak mahu cari pegganti kucing baru dah :'(

video


im not crying when people that i love walk away from my life. but i feel like crying knowing my cat are gone like forever T_T

2 comments :

syida BELLAMY said...

hello nad, syida here:)
btw,i like this blog post very much.
co'z ade gamba rabbit gn kucing kesayangan nad
awwww, comelnya rabbits yang nad bela, geram seyh..
kat hostel syida ni pun even ada rabbit, tapi orang lain yang bela,syida tak berkesempatan nak membelanya
and yeah,its true that we're not crying when people that we love walk away from our life, but we feel like crying knowing that our lovely pets are gone like forever
syida pun penah berdepan gn kes nad
kitten kesayangan syida mati kena makan anjing liar='(
sampai sekarang syida masih rindukan kitten syida yang comel tue

NadNod said...

@syida BELLAMY ececeh :) yeah. but sadly kucing dah takda T_T susah kot nak jaga rabbit. kena rajin kemas taik dia.

so true kan. sudah terbiasa bila people keep leaving. sedih kucing dah takde :(