October 18, 2010

Rumah wabbits❤

Malam Semalam........



Mcdonald : mencuba menu baru :D black paper sangat pedas. menyesal beli. tak tahan kepedasan dia tu. haha :P



Photobucket



ini rumah rabbit yang dibina tanpa pengetahuan saya pada bulan lepas oleh ibu saya. hasil tangan. siap ada tangga untuk mereka panjat-panjat. di dalam sangkar itu ialah ibu dan bapa kepada segala anak rabbit di luar sangkar :P part best. rumah dorang sebelah bilik saya. kiranya buka tingkap bilik dah nampak dorang :)

tapi sekarang dah bagi campur dan anak anak dengan parents. no more asing-asing. nanti tak rapat hubungan dorang kan? merepek -.-''

saya banyak rabbit putih! hanya dalam 5 ekor yang bulu agak tebal. banyak baby rabbits yang mati. kena makan T_T kucing liar jahat woah. nak makan baby rabbit warna hitam je. yang putih tak nak. memilih. haih.





pada waktu malam pula my wabbits suka panjat pergi ke tingkat 2 rumah mereka. mana main duduk tingkat 1 kata mereka. my wabbits suka makan buah jambu dan sangat takut dengan saya T_T mereka semua tak kenal bau tangan saya dah. saya datang semua lari. akak saya datang, semua kejar. okay fine. mengajuk 2 minggu.





comel tak comel tak? :D my wabbits banyak pakai eyeliner warna hitam. pengaruh tuan dia. natural beauty sangat wabbits ni :')





sampai koyak kain guni tu dorang duduk.




ibu dan anak anak wabbits.




ordinary wabbit with hazel eyes. makan jambu :)




ini my favourite wabbit.

1. sebab dia ikut muka mak dia dan bulu ikut ayah dia.
2. sebab bulu dia tebal dan lembut.
3. sebab dia manja.




tapi bukan semua rabbit saya duduk dalam rumah mereka sendiri. ada 2 ekor wabbit yang saya lepaskan berlari bebas di sekitar rumah tanpa halangan. bukan pilih kasih. gila kau nak lepaskan semua berlari? hanya 2 ekor sahaja yang tak suka dikurung. kalau dikurung akan melompat keluar dan terus lari merajuk pergi rumah jiran dan menyorok dekat pokok kaktus. cis. kedua-dua ekor rabbit itu berlainan jantina. macam runaway lover ❤

Photobucket



pagi tadi makan di kedai mamak setelah sekian lama tak breakfast di sana. excited nak makan nyam nyam. sejak kecil suka makan ini. tapi tak puas hati harga dia naik kepada RM1.20. lepasni kalau RM2.00 tak tahu nak cakap apa dah.








true enough. Hypocrite.

2 comments :

[Dr Nu@r] said...

comel la rabbit2 tu. dah ckp, rabbit comel. Try la cari rabbit warna lain plak. Nua dulu ada byk kot. hitam, cokelat, putih, warna campur2 sume. huu~

NadNod said...

@[Dr Nu@r] sape kata rabbit tak comel? :D my aw aw dah takde T_T tak mampu nak beli warna lain. mahal!