November 30, 2010

Mistakes ❤



Boy : I broke up with her.

Friend: What happened?

Boy : She’s just too much for me.

Friend: What makes you say that? What did she do wrong?

Boy : Well, for one.. She only cared about her appearance. Always had to look good, always took forever to get dressed! So insecure..

Friend: So, you broke her heart because she wanted to keep your eyes locked on her? She wanted you to see that you have the prettiest girl under your sleeve and not think otherwise? I see..

Boy : Oh.. Well.. She’d often call me or text me asking where I am, who I’m with, telling me not to smoke, not to drink. She’s so clingy!

Friend: So, you broke her heart because she cares about your well being? Because she cares about you a lot? And her greatest fear is losing you. I see..


Boy : But.. Uhh.. Well, she’d always cry when I say something slightly mean. She can’t handle anything. She’s a crybaby!

Friend: So, you broke her heart because she has feelings? And because she just wanted to hear you say you love her? I see..

Boy : I.. Well! You know, she’d get jealous easily. I could barely talk to other girls! She’s so annoying! I had to hide it from her so she wouldn’t bitch about it.

Friend: So, you broke her heart because she just wanted you to commit to her? She thought you were faithful, but you lied so she could find out later and hurt even more? She just wanted the guy she loves the most to love only her. I see..

Boy : Well, she..

Friend: You broke up with her because she’s good for you? She just wanted the best for you? She’s broken now because you were selfish. Are you proud?

Boy : I broke her heart.. Because I couldn’t see what was happening.. What happened to me?

Friend: You lost the girl that loved you like no one else could. You see? You didn’t want her when all she ever wanted was you. THAT’S what happened.


PhotobucketPhotobucket
Think about it, when she’s too much for you, she just wants the best for you. Because to her YOU’RE the best. If you don’t like something, talk to her about it. You mean so much to her. Don’t just give up. Don’t just leave because you want the easy way out.


credits to : z a ʇ y ABDULLAH.

Kalenjar bengkak ❤

dulu gelabah risau ada banyak bruises di lutuk, betis, lengan. sampai sekarang ada lagi parut gara-gara jatuh and terkena iron. masih ada..... sekarang dapat tahu kalenjer di bahagian leher membengkak secara tiba-tiba. lambat tahu maka proses nak pengesahan menghidap penyakit apa pun mengambil masa 2 minggu.



bermula dengan ke klinik.



berakhir ke klinik kerajaan.



sekarang dipaksa membuang kahak ke dalam bekas ini. nasib baik tidak disaran buat urine test. i hate that. 3 bekas. 1 bekas sehari.



kemudian diberi ubat batuk.


TAK BATUK PUN KENA MAKAN JUGA. DAN KENA SUMBANG KAHAK EVEN MEMANG TIADA KAHAK ATAU BATUK KERING. sumbangan ini diperlukan setiap hari selama 3 hari berturut-turut.


tidak pasti penyakit apa. mungkin kerana kuman di dalam bilik. mungkin kerana kuman dari sangkar rabbit. mungkin dari penyakit yang dibawa oleh orang gaji indon suatu ketika dahulu dan mungkin juga hanya penyakit tidak serius.

sekarang rasa dizzy. gara-gara ubat batuk yang dimakan. argh tidak~

November 29, 2010

# RANDOM ❤


You know what? Yes I have changed. I’m not as nice as I used to be, because I don’t want to get used or walked over, I don’t trust everyone and tell them my secrets, because behind every fake smile is a backstabbing bitch. I distance myself from people because in the end, they’re only going to leave. I have changed because I have realized that im the only person I can depend on.


When someone is so sweet to you, don’t expect that they will be like that all the time because even the sweetest chocolate expired.

November 28, 2010

Konvokesyen Alak ❤ 271110

YESTERDAY. 27th November 2010

peringatan kepada diri sendiri, selepas ini kalau nak beli bouquet bunga untuk mereka yang akan graduate, lebih baik beli di luar dengan harga yang lebih murah. 4 kuntum bunga mawar/ros merah original bersama dengan bebear kecil dah mencecah RM100. lemak.

even patung yang berbentuk bunga ros dah mencecah RM65. er. memang orang di sana jual dengan harga 2 kali ganda. mana boleh 4 kuntum bunga ros cecah RM100 en? tak logik -.-

konvokesyen ini bertempat di UiTM Shah Alam. ini kali kedua saya perlu ke sana sekali lagi kerana konvokesyen. ini konvo kakak yang kedua. back in 2008 was my first sister, Asya. zaman 2008 zaman jahiliah aku lagi. macam segan nak tayang gambar tahun 2008. lala~

sempat singgah di R&R Dengkil for breakfast sebelum bertolak berterusan ke Shah Alam.




tiba di UiTM terus naik bas yang membawa ke Dewan Sri Budiman.

masa naik bas memang tidak kisah sopan ke santun ke. serang sahaja asalkan dapat naik. ehem :P bas memang tak lari. tapi kesabaran boleh lari.



target utama beli bunga.




nah. ambil 2 bouquet. harga tak tahan -.- grr

request kepada 2 orang akakku :
*ehem, bila iyah konvo tolong beli 3 bouquet. 1 dari ama and apa, 1 dari Asya dan 1 dari Alak. MUAHAHA >:)




then i come across this cute RABBIT. tapi kenapa dia masam. sob sob. tak pernah jumpa lagi orang bagi bendalah ini. but its cute though :D

DAN PELIK KENAPA TIDAK ADA PATUNG CJ7 LANGSUNG!




in love with his shoes/sneakers/etc.

sebenarnya tengah duduk seorang diri pada cuaca terik memandangkan parents saya masuk ke dewan. entah bagaimana datang 1 kumpulan lelaki. hot. tapi sayang -.- you know what i mean kan? lembut sedikit. serius lagi lawa dari perempuan original ❤ love his hair :))




beratur untuk masuk ke dewan....



it was crowded. almost 2000 students graduating. disebabkan digabungkan jurusan Undang-undang dan Perubatan, itulah jadinya. lama gila aku tunggu di luar. berpeluh tidak payah cakap. termasuklah memegang 2 bouquet bunga buat aku jadi macam tidak betul.

part tak boleh bla, sanggup tahan nak ke tandas selama 4jam -.- sebab seorang diri. no one accompany me holding the flowers and the camera and the handbag.




luckily my elder sis showed up around 2.30pm. terus dia belanja Nasi Ayam. pelik penjual nasi ayam tu. kata 2 bungkus nasi ayam RM7. akak aku bagi RM10. dia pulangkan RM7. err -.-'' but my sis diam je. bijak bijak. HAHA. hebat ke tak nasi ayam RM1.50 satu?



hampir pukul 6 baru my sister, Alak, berjaya keluar dari dewan. lama tahu. sejak pukul 11pagi aku berseorangan menanti di luar. cis cis.

IZZYAN(twin) TAK ADA MEMBUATKU.... T_T
**bukan nangis. sadis je. haha**



my parents agak bengang sebab perut lapar. haha, mereka beratur 3 jam untuk masuk ke dewan dari pukul 11 pagi. sudahlah tidak dapat sembahyang, makanan pula tiada +_+







kemudian mula sesi bergambar :




DAN MASA UNTUK PULANG.







untunglah dapat 3 bouquet! +_+




AND I WAS EXCITED. semangat capai jubah semua. hehe :)








ehem, hasil tangan saya. comel tak comel tak?! hehe :) thanks to my sis yang sudi give me the credit for this. 3 hari 3 malam ku usahakan menjahit manik.

baru belajar sehari aku terus buat baju orang -.-''


ALAK NAK UPAH JAHIT MANIK!!!




kalau nak tahu sebenarnya ni aksi spontan. bukan dibuat-buat. hodoh. HAHA



CONGRATULATION SIS :)




p/s :next week konvokesyen my other sis pula, Asya. bersedia sunburn!

November 27, 2010

Graduate with Flying Colour ❤


i guess i am too tired to type more and uploading hundred of pictures. maybe tomorrow morning. er i mean tomorrow afternoon or maybe evening. yes. sudah berjaya mendapat diploma! :P



**apekes**

next month konvo lagi. yes! :)

November 26, 2010

Beads AGAIN ❤

baguslah sudah tidak addicted pegang handphone. tidak kisah ada orang nak message ke tidak dan sama sekali tidak kisah credit tiada. laptop pun terlupa disentuh. dapat sentuh sekejap-sekejap. yang terbaiknya pinggang sakit. tulang belakang sakit dan kaki juga sakit sebab asyik menjahit manik kadang-kadang dari tengah hari sampai malam. hehe, practice makes perfect!

this is my fifth attemption. masih dalam proses nak menjahit lagi. kasi lebih kemas dan lebih colour. dont be afraid to play with colour. macam mewarna -.-





tak tahu cantik ke tak or kemas ke tak. but i am proud of myself. tak berapa nak kisah pun kalau orang cakap buruk. coz it takes me more than 2 hours to do this! 2 hours untuk satu lengan agak lama ya. phewww. dada baju kurung tidak siap lagi.

i have to make it quick since baju ini diperlukan pada hari Sabtu ini.




well, one day i will do like this. dont be suprise if i manage to do so. i love people who is really creative. mereka sangat kreatif sampai saya nak jadi copycat pun susah. tak mengapa, usaha tangga kejayaan. hehe.




maaf kepada semua rakan yang text dan call tetapi saya tak reply langsung. been busy doing all this. bukan nak sombong. ni namanya nak jadi suri rumah berjaya tahu?! ehem. bab memasak jangan tanya. sah failed sikit KOT. haha :P

November 25, 2010

Intruder . Beads ❤

Malam semalam agak sibuk menjahit manik on my sister's baju kurung. macam apa sahaja spend hampir 3jam hanya untuk 2 lengan. dan macam apa je terpaksa bertungkus lumus fikir warna apa yang sesuai. kalau aku tahu kejadian ini mungkin boleh berlaku, aku takkan tidur pukul 4 pagi.

Alhamdulillah aku kunci pintu bilik. selama ini aku mana ada kunci. pintu hati tergerak nak kunci.

what do you expect? i was awake dengan keadaan terkejut dan agak memalukan. i was improper dressed dan macam tergamam ternampak seorang lelaki meninjau saya di sebalik almari besar di bilik. disebabkan mamai, i cant recognize his face. i cant scream to be exact. and i know i was all alone by myself in this big house.

mana ada jiran sebelah. mana ada jiran belakang. all of them were out for work. well, including my parents and my siblings. i cant believe i am actually that brave went out from the room and grab a knife in the kitchen. macam bodoh ke tidak?

yang peliknya aku tidak jerit nak kata "pencuri pencuri!". sebaliknya aku nak kejar pakai pisau. macam -.-'' and my hand was freaking cold. menggigil macam masa ambil hadiah atas pentas or masa bagi persembahan atas pentas. bila nak masuk bilik nak grab handphone, boleh lupa nombor parents tahu? boleh lupa nombor akak-akak, abang-abang. nombor sesiapa pun tidak terlintas di fikiran.

ambil masa dalam 5-10 minit barangkali mencari nombor telefon. menyesal pakai handphone screen touch cepat!

baru perasan di umpil pintu dapur, pintu bilik abang and including my door. satu rumah dia kerjakan means dia sudah berada dalam rumah lebih dari 1jam and believe it or not aku tidur mati! -.- macam mana aku boleh tak dengar dia kopek pintu bilik sebelah bilik aku. semua sebab penat buat manik.

sebab panik takut naik bilik atas. sebab panik polis datang tak pakai tudung pun. sebab panik basuh muka pun tak. sebab panik rambut macam hantu. sebab panik pakaian pun tak nak tukar. sebab panik cakap merapu. kesimpulan, nad boleh tolong jangan asyik gelabah boleh?

i got so many phone call this morning sampai handphone terus blackout. maaf, saya lupa charge handphone. ketua rukun tetangga datang dalam masa 5 minit. kemudian polis, kemudian atok, kemudian baru aunty-aunty termasuk jiran.

terus buat report polis tapi dilayan macam *#$@%! disoal macam aku sebagai suspek. macam pencuri. tidak boleh disoal secara baik. jika tak nak kerja sila letak jawatan. bengang-bengang sebab memang malas nak buat report. -.- tak setanding dengan moto mesra la bagai itu.

what do they expect. maybe kejutan sikit kot aku agak trauma dan buat soal jawab. ke memang aku loading? oh ya memang aku loading sejak dari dulu. benci.





salah satu bilik yang diselongkar.




handbag yang memang sah sah tak guna.

monyet suka emas.



berjaga-jaga dengan rumah sendiri sebab intruder bengap ini memang dah biasa buat kerja ini sebagai kerjaya sampingan bodoh mereka. mereka bodoh sangat sampai nak mencuri DSLR bersama dengan warranty card. tapi jam Guess original tak nak pulak dia curi tu namanya bodoh. bengang sebab terkilan.

rumah belakang turut mereka cuba untuk masuk tapi tidak lepas. rumah sebelah juga tidak lepas. selang dua rumah mereka ini berjaya juga masuk. mencuri laptop! kesian jiran aku ya. sudahlah anak baru balik dari hospital selepas pembedahan melibatkan brain tumour, lepastu dapat tahu laptop kena curi. laptop syarikat. banyak data pelanggan. boleh disaman tahu?

memang 'dia' giat bekerja kerana rumah berhampiran semua kena pada waktu yang sama. mereka berkerja sejak subuh. tahu? rumah yang kena pada waktu subuh siap kena dengan parang. habis barang diambil. 4 rumah mereka ini kerjakan. tapi kan kan. emas zhullian dan emas tulen pun dorang tak kenal. emas putih pun dorang tak kenal. itu lawak.

cop jari tidak dapat dikesan.......


okay sekarang terharu sebab my family care about me :') semua rush home worrying about me. and yeah i got scolded sebab tidur mati. maaf.

sorry sis sebab tak ambil camera G12 tu malam sebelumnya. if ambil sebab nak pinjam like you ask me to, benda tu takkan hilang. i know you are mad at me. T_T~~


berjaga-jaga dengan rumah anda yaw. pencuri sangat suka buat bisnes pagi. tak main malam dah. berjaga-jaga. mereka ada guna ilmu. juga bawa parang.

sekarang baru tahu siapa sayang kita. bila kita susah kita boleh nampak siapa yang datang concern. thanks for showing it guys. ini namanya susah senang bersama. pada sesiapa yang tidak, jangan nak terasa sangat. thanks for making me stress. loving it la kan.

boleh tak kata aku fobia duduk rumah sorang?









untuk ketenangan, sila menjahit.




second attempt tak silap.



tapi dibuka kembali dan jahit manik baru.




nampak colourful sikit.





sekarang saya suka main warna. baju untuk my sister's convo.


sekarang nak cakap saya sedia menerima tempahan baju. HAHA, kidding.







my bunny. mereka suka bebas berlari tanpa dikurung.




p/s : masih malas nak pergi buat keterangan di balai. MALAS.

November 24, 2010

Intruder

so i guess tak boleh nak melantak tidur sampai tengah hari memandangkan sejak dua menjak ni memang tidur mati. sort of shocked find out there's a guy in my bedroom looking at me whom i didnt recognize. it does freak me out since i'm the only one left at home. i'm scared at first but still i got the chance to grab a knife in the kitchen without knowing the intruder already left the house.

tak payah nak cerita macam mana aku freak out -.- sampai tergigil-gigil nak cari nombor ayah. tiba-tiba menyesal pakai handphone screen touch. cepat battery kong. dah menggelabah. 10minutes after that, one of my dad's friend came. nasib baik. tapi ragu-ragu juga nak bagi masuk since memang tak kenal langsung.

habis semua jiran sekeliling termasuk my aunt, my atok semua datang serbu bertanya siapa, okay ke tidak dan apa yang hilang. disebabkan freak out i said nothing was missing. i was wrong. semua bilik dia sudah selongkar. barang kemas semua hilang, termasuk dengan Canon G12 dan Iphone. yang bijaknya, mereka tidak ambil 2 laptop yang sudah sedia ada di atas meja.

bila buat report dapat polis yang menyakitkan hati. pandang macam aku pencuri. soal macam aku seorang pembunuh dan scolded for no reason. macam ni kah servis yang baik? lepasni kalau ada kecuriaan tak nak buat report boleh? bukan dapat trace siapa yang curi. pencuri bodoh yang pandai sangat pakai glove -.-

guess what? hari ini pencuri bodoh itu berjaya pecah masuk banyak rumah di sekitar area taman perumahan ini. macam dah expect pagi-pagi memang tiada orang di rumah. next time aku simpan pisau dalam bilik -.-

kesimpulannya, aku tidak dibenarkan tidur sampai ke tengah hari lagi T_T but if aku memang sedar dia dah masuk rumah? what do they expect? nak aku kejar dorang? dah la aku perempuan. tiada guts nak kejarnya satu, if dorang pegang aku macam mana -.- maka please dont blame me for this.

pencuri bodoh yang berjaya mencuri DSLR bersama warranty card. -.- ada hikmah...

November 23, 2010

Parcel arrival . Menjahit Manik(Part2) ❤

Selepas bank-in pada hari sabtu yang lepas, sampai ke hari ini baru penantian berakhir. finally dapat apa yang dipinta/order. thanks Ayunar :)



Love the inner. sangat comfy dan besar dan comel :D tak rugi beli. sangat berkualiti tahu? sekarang tolonglah berharap saya tak menjadi addicted dengan online shopping sebab mudah dan jimat masa T_T



my second attempt menjahit manik di lengan baju.

this is simple.



i hope i could learn how to make this O_O






i am quiet sensitive when it comes to choose the right beads for my baju kurung. i love to make it more colourful rather trying to match the right colour for it. i mean what's wrong if i want to make it look colourful? green and pink is a good combination too. come on :O i'm talking about using our own creativity. and i hate it when people start criticizing my work or my art >:/

Menjahit Manik ❤

Since there's only a few days left before my sister's graduation day, my mom sort of busy finding the right 'manik' or shall i call them BLINK for my sister's baju kurung. kalau hantar kedai, it will cost like RM50. RM50 hanya untuk kedua lengan baju. belum masuk dengan manik di dada atau manik di bawah.

since my mom banyak juga join classes dari membuat bakul guna surat khabar mahupun buat bantal kecil-kecil untuk sofa termasuklah belajar menjahit manik di baju, so this is a big opportunity. but, manik sangat mahal di pasaran. and still masih belum jumpa the right manik.

i was so eager to learn about this. like since last year kot? but last year mana ada masa nak belajar dengan my lazy bump bump head ni apekes la kan nak belajar :P since this is my semester break and i was like bored to death, finally i decide to learn how.



my 1st attempt on my own baju kurung.
wasnt that neat but yet
i'm proud of myself for trying to sew them on my own! :D


mula-mula belajar dengan cara pandang how my mom does that and that. EVEN CARA MATIKAN BENANG DI JARUM PUN AKU LUPA. kahkah. banyak kali juga kena marah. salah ambil benang la, jarum besar sangatlah, manik tak match, cara menjahit hancur lah dan macam-macam lagi. tapi redha kena marah. kalau tak macam mana nak mahir T_T




contoh jahitan manik. saya belajar dari situ.




my first attempt di atas kain kosong. colourful kan kan?
but i think its cute.




manik-manik..



dulang yang dikhaskan agar saya tidak menyepahkan manik-manik.



benang dan manik-manik. banyak sangat manik sebenarnya.



manik sangat mahal tahu? 1 paket kecil berharga RM3.90 dan ada yang menjangkau sampai RM5.90. gila mahal sama macam blink di handphone. satu papan RM12.90 :p




berbangga dengan hasil sendiri. tommorow i'm going to show this to my mom. bermula dari pukul 11.30 malam pukul 1.45pagi baru siap. aku pun tak faham kenapa it takes me so long.




esok target belajar jahitan manik yang lain.
ada 7 jahitan.baru belajar 3.




orang tanya saya kenapa saya selalu busy malas nak text kan? semua sebab saya busy dengan tidur, jaga rabbit dan download movie termasuklah bermain game serta melayan movie yang dah habis download. oh yeah, saya leka dengan youtube. dan terbaru, menjahit. maaf :)