November 28, 2010

Konvokesyen Alak ❤ 271110

YESTERDAY. 27th November 2010

peringatan kepada diri sendiri, selepas ini kalau nak beli bouquet bunga untuk mereka yang akan graduate, lebih baik beli di luar dengan harga yang lebih murah. 4 kuntum bunga mawar/ros merah original bersama dengan bebear kecil dah mencecah RM100. lemak.

even patung yang berbentuk bunga ros dah mencecah RM65. er. memang orang di sana jual dengan harga 2 kali ganda. mana boleh 4 kuntum bunga ros cecah RM100 en? tak logik -.-

konvokesyen ini bertempat di UiTM Shah Alam. ini kali kedua saya perlu ke sana sekali lagi kerana konvokesyen. ini konvo kakak yang kedua. back in 2008 was my first sister, Asya. zaman 2008 zaman jahiliah aku lagi. macam segan nak tayang gambar tahun 2008. lala~

sempat singgah di R&R Dengkil for breakfast sebelum bertolak berterusan ke Shah Alam.




tiba di UiTM terus naik bas yang membawa ke Dewan Sri Budiman.

masa naik bas memang tidak kisah sopan ke santun ke. serang sahaja asalkan dapat naik. ehem :P bas memang tak lari. tapi kesabaran boleh lari.



target utama beli bunga.




nah. ambil 2 bouquet. harga tak tahan -.- grr

request kepada 2 orang akakku :
*ehem, bila iyah konvo tolong beli 3 bouquet. 1 dari ama and apa, 1 dari Asya dan 1 dari Alak. MUAHAHA >:)




then i come across this cute RABBIT. tapi kenapa dia masam. sob sob. tak pernah jumpa lagi orang bagi bendalah ini. but its cute though :D

DAN PELIK KENAPA TIDAK ADA PATUNG CJ7 LANGSUNG!




in love with his shoes/sneakers/etc.

sebenarnya tengah duduk seorang diri pada cuaca terik memandangkan parents saya masuk ke dewan. entah bagaimana datang 1 kumpulan lelaki. hot. tapi sayang -.- you know what i mean kan? lembut sedikit. serius lagi lawa dari perempuan original ❤ love his hair :))




beratur untuk masuk ke dewan....



it was crowded. almost 2000 students graduating. disebabkan digabungkan jurusan Undang-undang dan Perubatan, itulah jadinya. lama gila aku tunggu di luar. berpeluh tidak payah cakap. termasuklah memegang 2 bouquet bunga buat aku jadi macam tidak betul.

part tak boleh bla, sanggup tahan nak ke tandas selama 4jam -.- sebab seorang diri. no one accompany me holding the flowers and the camera and the handbag.




luckily my elder sis showed up around 2.30pm. terus dia belanja Nasi Ayam. pelik penjual nasi ayam tu. kata 2 bungkus nasi ayam RM7. akak aku bagi RM10. dia pulangkan RM7. err -.-'' but my sis diam je. bijak bijak. HAHA. hebat ke tak nasi ayam RM1.50 satu?



hampir pukul 6 baru my sister, Alak, berjaya keluar dari dewan. lama tahu. sejak pukul 11pagi aku berseorangan menanti di luar. cis cis.

IZZYAN(twin) TAK ADA MEMBUATKU.... T_T
**bukan nangis. sadis je. haha**



my parents agak bengang sebab perut lapar. haha, mereka beratur 3 jam untuk masuk ke dewan dari pukul 11 pagi. sudahlah tidak dapat sembahyang, makanan pula tiada +_+







kemudian mula sesi bergambar :




DAN MASA UNTUK PULANG.







untunglah dapat 3 bouquet! +_+




AND I WAS EXCITED. semangat capai jubah semua. hehe :)








ehem, hasil tangan saya. comel tak comel tak?! hehe :) thanks to my sis yang sudi give me the credit for this. 3 hari 3 malam ku usahakan menjahit manik.

baru belajar sehari aku terus buat baju orang -.-''


ALAK NAK UPAH JAHIT MANIK!!!




kalau nak tahu sebenarnya ni aksi spontan. bukan dibuat-buat. hodoh. HAHA



CONGRATULATION SIS :)




p/s :next week konvokesyen my other sis pula, Asya. bersedia sunburn!

0 comments :