December 08, 2010

Birthday Celebration PART 2 + gifts ❤ Random stuff

Tengah hari semalam(071210) hanya buat sambutan hari jadi kecil-kecilan seramai 7 orang sahaja. malam pula dinner di luar 1 family excluding my brothers and my dua pupu. but before that sempat menghabiskan masa di Jusco. kenapa banyak sangat 70% and 50% off -.-

my eyes was like O_O nasib baik poket nipis. nasib baik dapat kawal nafsu.

so here how the story begin :


3.45pm. before going out with Alak. tiada motif.




destinasi pertama, City Park, Seremban 2.




but then my sister(Alak), mahu jumpa ex-colleague dia. katanya kawan dia nak bagi hadiah birthday. ehem ehem. macam saya pula dapat hadiah.



kemudian membeli makanan ikan!



lalu bermulanya acara memberi makanan ikan :



aktiviti favourite kami.





kalau dekat luar memang aku sentiasa berkerut. muka macam nak makan orang. sebab tu orang kata aku ni nampak macam pendendam dan kuat marah. ehem. saya tak sombong :P





bye fishyy.



PhotobucketPhotobucket

kemudian terus berangkat ke Jusco dengan tangan berbau roti yang dah tarikh luput. nasib sangat baik lagi sebab tiba sahaja di sana terus dapat parking on the spot. banyak barang yang kami beli. sempat soal selidik tentang shampoo organik, sabun mandi organic, losyen organik dan apa-apa yang organik yang kami jumpa. kononnya nak bebas chemical. ceh

memang tak tipu. sangat banyak sale. next year nak saving duit so dapat shopping bulan December. pasang angan-angan. yang penting banyak barang tak dapat beli T_T sebab elianto banyak dah habis stok -.- my favourite lipstik tiada. my favourite marker eyeliner tiada. sadis.

selepas magrib terus bergerak ke Johnny's(steamboat. yay!)


muka macam puasa dah aku tengok. haha :P

**menanti parents and my other sis datang**


bak kata Alak, muka bajet comel. MUAHAHA :P



sesi memasak.


maksud gambar ni : Nadnod love fresh Orange.





MASAK!




Asya, my mom dan Alak.



my sugar daddy. haha :P




PhotobucketPhotobucket


jeng jeng! ni hadiah yang saya belikan untuk akak saya ;)



discount yang berpatutan. must buy. yang lawaknya beli depan dia. serupa takyah bagi hadiah. suprise dah hilang. HAHA.




ini adalah sebahagian hadiah yang Alak dapat/beli.

kasut blink blink tu aku suka. guess what? saiz 9 dah habis stok. kejam T_T





hampir keseluruhan hadiah beliau.
siap dapat kek secret recipe dari ehem. cis.

**jealous** nak cepat ada boyfriend. HAHA





PhotobucketPhotobucket


dan aku berjaya menghabiskan duit untuk sikat yang berharga RM30! lol. sepanjang aku berambut panjang sejak dari form 3, honestly i never have my very own sikat. saya pemalas sikat rambut. biar kusut macam tu. sampai masuk kolej, tak bawa sikat langsung. lagi hebat sampai semua rimas. haha


SUKA!




double like!



more love! saje tambah blink. kasi nampak macam sikat barbie.


sekarang rambut panjang tidak menjadi masalah. hari-hari aku sanggup sikat 100 kali. dah 2 tahun tak potong rambut. er. tahun depan potong. kalau rajin.



RM5!



pencuci screen computer dan my satio. hehe :D biarlah murah.
biarlah biarlah asalkan tak berhabuk T_T



cute singlet for RM20.



ni bukan baru beli tadi. saja nak tunjuk blink di handphone and cover handphone yang aku tak faham kenapa sangat mahal. it's a silicon but it cost me RM68!


p/s : kawan yang lain yang aku janji nak bagi hadiah tak bagi-bagi, tuntut tahun depan. haha

0 comments :