December 21, 2010

Birthday . Movie . Sales . Riadah :) ❤


on 18th December. Happy birthday lil cousin.


dapat juga aku makan KFC and my favourite cake from Bakers Cottage.






right after that, my sister, Alak, ajak keluar. semestinya menonton cerita Tron. i guess this is the second movie i watch in the cinema. lepasni planning cerita Narnia pula. haruslah :)

2 jam. memang lama dan berbaloi.
berbaloi-baloi lagi kalau tengok yang 3D.
like seriously. pheww.



after movie, terus bershopping sakan. tahun 2010 dah hampir menutup tirainya. everywhere ada sales. 50%, 70% sampai aku melonjak gembira although duit dalam poket kering tapi tak berani cashout duit even tahu duit dalam bank tidaklah kering sangat.


i cant believe she bought so many accessories from the same store. murah katanya. tahulah orang dah bekerja. aku hanya ternganga sebab tak dapat beli :P







thanks to her(Alak) yang sudi belanja hairband yang comel ini.
comel walau orang cakap macam india.




sebab dah kesian tengok semua perbelanjaan kakak saya yang belanja dari movie sampai popcorn, haruslah aku cashout duit. tanpa was-was. sebab sebenarnya aku ada niat lain. haha. iman aku goyah untuk jangan cashout duit. sebab sudah lama aku idamkan sejak bulan 7 -.-

ini terbeli tanpa tujuan yang munasabah.
salahkah cina yang jual dengan harga yang murah -.-''


masa awal sem saya sangat teruja tengok tali blink di sebuah kedai di Carrefour. tapi harga yang melampau sampai hampir mencecah RM30, buat aku patah semangat.

lalu aku tekad. tekad nak buat tali untuk matrik kad sendiri!

i bought tali plain 1 dan blink blink sendiri. i paste it on my own. design it my own dan berjaya. berjaya! haha. even sekarang tali tu dah nampak disaster sebab sering dipegang, i still love it. sebab hasil tangan sendiri. i am proud of it.




bila nampak kembali tali blink di atas dijual dengan harga murah. Dari 30 turun jadi RM15, aku menjadi teruja. sebab tali ini yang aku nak dulu. tujuan cashout duit sebab nak tali ini -.-''



now i have two!
next sem tengoklah mana yang aku nak pakai.

harap tiada copycat T_T


PhotobucketPhotobucket



19th December 2010, Sunday.

on that very good sunday, hanyalah bershopping di Jusco. bukan bershopping sakan. lebih kepada membeli barang keperluan. semua Sales. sana sales sini sales. memang tidak membahagiakan langsung T_T i went there with my sister and my cousin.


dah bosan berjalan baru pergi ke City Park bersama dengan Big Apple. nyum



siapa perasan ketembaman pipiku dah kegempalan badanku??

sebenarnya memang dah berisi sikit. berat naik 4kg. i think 5kg. hihi. maaf, duduk di Lendu, Alor gajah, memang best. sebab saya sentiasa makan. di rumah pun sama. kali ini berisi bukan sebab heartbroken. i think?





nak bagi ikan makan terbantut. its Sunday people! semua ikan dah kenyang. roti expired ni kami bawa balik bagi ikan dekat rumah makan.


i just love the scenery. really.




back home, my sister busy meng-kerinting-kan rambut my cousin.
cool aite? i used to let her make my hair just like that.

by the end of this week, my hair going to be short.





Perkara paling membahagiakan ialah :-




...






...












..
dapat beli sepasang kasut blink blink berharga RM30! 50%.

dulu pergi dia bagi pedih hulu hati aku bila dia cakap.

"Maaf dik. saiz 9 dah habis :/"

saya kini bahagia. BAHAGIA :)
senyum sampai telinga. hihi

0 comments :