December 27, 2010

Hair Cut Day ❤ 26122010 Part 1

2 tahun yang lalu saya dengan tekad berjanji akan memotong my long hair apabila ternyata cinta putus di tengah jalan. LOL. itu lawak. janji budak-budak. tapi tak juga potong-potongnya. sudah 3 tahun berambut panjang. nak potong sayang. sebab rambut susah nak panjang. akhirnya tekad, tekad! :)

mungkin ini langkah pertama untuk move on. orang cakap rambut menyimpan kenangan. kenapa perlu menyimpan kenangan? duhh. 2011 semakin menghampiri dan saya sudah menerimanya dengan tenang. **dramatis kejap

sebaik habis lunch, terus bergerak.



so here we are yesterday, 26th December 2o10. waiting for our hair to get cut.


PERCAYALAH saya punya takut nak potong rambut. takut nanti rambut tak tumbuh. haha. alasan tak munasabah. my mom siap perli, bela lah rambut tu sampai kaki, tak payah potong

-.-''! makan dalam sikit. lalu potong jugalah. sebab rasa lega bila rambut dah pendek.

pada mulanya my sister's hair, Alak, yang dipotong dahulu. mula-mula ikat, dan zaaaap! terus potong. jadi macam ekor kuda. dah potong siap tayang depan mata kita lagi T_T






potong pendek sahaja, tapi mengambil masa 2 jam......
tertanya-tanya kejap.







Mine.

really short T_T minta panjang sikit tapi dipotong terlebih pendek pula.



sebaik habis dipotong, Mr Jeff, the hairstylist, persuade me to get treatment. like seriously. dapat free urutan di kepala. although it cost me RM66, tetap rasa berbaloi.


SEBAB tak sangka my hair stylist during that time is the owner of the shop. which mean he is the Senior that makes him the Professional.

macam :O nasib baik tak di-caj mahal -.-'' Alak sangat cemburu coz i got the Pro. HAHA. coincidence. jarang boleh dapat Pro tiba-tiba dan dapat murah. sepanjang sesi memotong dan treatment rambut, memang banyak beliau cadangkan. shampoo apa tak patut pakai, cara pakai conditioner, cara jaga rambut, cara ini dan cara itu sampai saya kebingungan.....




it was worth it.



I will seek for my hair treatment from his shop next month -.- that will cost a lot of money. pembaziran. ish ish. rambut makhota wanita*alasan. IM SO HAPPY. finally berjaya potong rambut ;') selamat tinggal kisah silam. just hoping you dont come around AGAIN. hihi

tak sempat curi my ponytail bawa balik T_T dan sekarang bakal menghadapi rambut kembang. bagus sangatlah tu.

6 comments :

Shana MdNoor said...

amboii rmbt dh ppendek (!)
nak tgk ! :)

misz farahniza said...

huhu..
i already cut my hair on june..
but the memories still haunting me..
is it hair keep our memories..?
then y i still live in past..
hahahaha

Anisa Hang Tuah said...

comel laaa
(:

NadNod said...

@Shana MdNoor hehe, ur mom dah tengok dah. sangat horrible! kembang gila. haha

NadNod said...

@misz farahniza ecewah, ada pengalaman juga ya dengan rambut ni? entahlah. rasa macam memang patut potong sebab baru rasa puas dan ready untuk move on :')

NadNod said...

@Anisa Hang Tuah rambut yang comel omei. orangnya tak. haha