December 19, 2010

Hancur Luluh dengan Pemergianmu ❤

sungguh jika ada 12 macam anda, bila satu hilang, i will feel sad for that. yes. I am now. Im sorry for not looking for you around when i know you fell from your own little housy. i know you would scared if i catch you and bring you back home. thats why you ran away when I saw you. Im sorry for not trying hard enough to save you. Im sorry.

you're not dying because of those horrible ants. Im the murderer. i didnt save you. I didnt take cautious.

My dearest cat who was being the part of my family when my heart was broken 4 years ago died few months ago. I didnt take him to the vet. I was busy taking care of my rabbits. I only bring my 3 rabbits for treatment. not him. he died when i wasnt there for him.

so as for today, like usually memang saya akan menghadap laptop. tip top. tak lepas. kemudian tidur. but hari ini berbeza. tiba-tiba nak repair kasut. kerana ingin mencari tukul besi, keluar ke rumah rabbit. yes there she is. terbaring kaku. bernafas tercungap-cungap. saya datang dekat.

mata penuh dengan semut api. yes. banyak. kemudian saya perasan saya yang digigit semut api. saya pedulikan sakit di kaki. I was like "what happen to you? kenapa lari? kenapa tak balik rumah macam bunny? kenapa tak makan?". hati-hati saya bersihkan mata dia yang penuh dengan semut. YES, SAYA INGAT DIA ADA HARAPAN NAK HIDUP.

bila dah habis basahkan dia satu badan. i was shocked. mulut dia dah hitam. all those ants ada di setiap rongga badan. di hidung, di mulut. mandikan dia was a big mistake. nama pun semut api, kita gerak sikit dia gigit la kan?

thats what happen. the rabbit macam tak dapat tahan lalu cuba lari. i let her go. kesian lagi sebab seakan-akan lehernya patah. terus letak di rumahnya sendiri. harapan macam the other rabbits would help. its too late. i hold her..

by the time i put her on that little chair, she was already gone. she was looking at me. she was still gasping for breath though. Im sorry rabbit.

i know she was gone. but still saya usap kepala dia harap dia tak mati lagi. No NO. u cant die T_T





dengan baru lepas mandinya, my sister, Alak, terus tolong tanamkan my weebit :'(




telinga dia sudah biru...




and it breaks my heart :'(




just to let her go :'(



Last words : SEMUT MEMBUNUH. jauhkan dari rabbits! i kill them tomorrow. promise.

19 December 2010 // 3.56PM.
Rest in Peace sayang.

8 comments :

HaNa HoNeY said...

OMG...
poor little rabbit
aish
sbr jerla dear

NadNod said...

@HaNa HoNeY yeah :'( poor her.

amy azuha said...

sedihnya..wuwuwuw..webbit putih comey
jaat gler semut api..!

NadNod said...

@amy azuha :(( yesss, semut jahat :'((!

AthirahSkinny said...

Eeeeeeeeeeee sedihnya baca entri ni pula :'C Ishhhhhh,

NadNod said...

@AthirahSkinny :'( yeaah. it breaks my heart everytime i see those ants :'((

nadhirah jamaluddin said...

used to bela rabbits.all died because of me.satu kena makan dgn anjing, satu tersepit dekat belakang sofa dalam rumah, satu tercekik kopiko.i cried reading this.FULLSTOP :'(

NadNod said...

@nadhirah jamaluddin :'( janganlah nangis. lagi buat nad sedih. i know how u felt :'((