December 31, 2011

Rumusan tahun 2011 ❤

Assalammualaikum semua :)

sila pause-kan music player warna pink dibawah kalau nak play video ini.

ini adalah video edit-tan yang diedit main-main sebab mula-mula semangat nak buat lepastu malas.
video ini lebih kurang rumusan untuk tahun 2011 saya ;)


THIS GOING TO BE A LONG ENTRY!

maaf atas keter-kucar-kaciran bahasa di dalam video tersebut. dan maaf jika ada gambar atau video yang sesiapa marah saya masukkan dalam video tersebut. //*Bahasa Melayu aku memang hancur.

saya tahu saya banyak melukakan hati banyak pihak pada tahun 2011 ini. dari awal tahun dahulu sampailah ke hari ini. saya tak mampu nak mohon maaf secara berdepan sebab saya takut saya kena buli :P heh. mengada -.-

pertama kali, saya ingin meminta maaf kepada roomate saya yang di kolej dahulu dan kawan-kawan roomate saya jika saya pernah membuat hati anda tersinggung, sakit hati, geram dan segala perasaan yang buat kalian rasa macam nak tumbuk muka saya beratus kali :P maaf atas keterlanjuran kata dan perangai yang tidak baik saya tampilkan. I miss having you guys around. I'm not sure wether kamu akan kutuk saya blog pasal korang ni. hee. maaf sangat sangat. 

I would like to apologize to my formal housemate in semester 3 and to her bestfriend in the whole wide world. maaf jika kehadiran saya tidak diundang dan pemergian saya memberi luka yang mendalam ke dalam hati kalian berdua dan sekeluarga. maaf jika my existance membebankan dan menyusahkan kalian.

next, saya nak minta maaf kepada my formal bestfriend in UiTM. maaf jika my behaviour sangatlah annoying dan menyusahkan hidup kalian. maaf tidak dapat spend time dengan kalian. maaf jika saya ni sangatlah berkira soal duit. maaf sebab tidak membantu tenaga dalam menyiapkan projek akhir ketika semester 2 dan projek akhir ketika semester 3.

kalau ikutkan, memang ramai saya nak mintak maaf. tapi tidak perlu rasanya saya catitkan disini. :)


saya ingin memohon maaf kepada semua yang mengenali jika sepanjang perhubungan dan perkenalan kita pada tahun 2011 ini membuat kalian rasa tidak perlu menjadikan saya kawan kalian. maaf jika saya ni terlampaulah emosional dan cepat melenting. dan paling cepat menitiskan air mata di kala sunyi. ceit! hee


sepanjang tahun 2011 ini saya banyak belajar erti persahabatan, percintaan, ketabahan, kesabaran dan macam-macam lagi. tahun 2011 ini tahun dimana saya paling banyak menangis di atas banyak faktor. aku MEMANG KUAT NANGIS :3 boooooooo


tahun 2011 ini juga saya berjaya mendapat pelbagai benda yang saya inginkan seperti camera poloroid, laptop skin crystal, hard disk dan macam-macam lagi. dimana saya dapat explore pelbagai tempat yang saya inginkan. mencuba benda baru. membiasakan diri dengan benda baru. belajar membuat pilihan. belajar terima consequences. belajar untuk lebih bersyukur.

Terima kasih Ya Allah kerana memberi saya segala nikmat ini Ya Allah. 

jika ingin diceritakan segala peristiwa yang berlaku tahun 2011, memang tak mampu nak bercerita. hee. banyak sangat kisah manisnya! dan yang pedihnya, tidak semua boleh diceritakan disini memandangkan ada perasaan yang perlu dijaga. 


akhir kata, saya harap tahun 2012 ini akan lebih indah. agar segala kesedihan di hati dan segala kisah lampau saya dapat lupakan dan memulakan buku baru. aku memang jenis mengungkit "dowh". HAHA. maafkan saya :) hanya itu yang saya minta. 





image

countdown untuk 2012, agak sedih. sebab nak capai angka 20 tahun. sedih :(



Have a nice year everyone :)
kita official tua setahun ^^ Forgive and Forget!

December 30, 2011

Wishlist ❤


Diana Mini "Love is in the Air".
RM419

I've been in craving for this camera for a long time I guess. 
I'm not sure why. maybe because of the design :3

Photobucket

right after I bought Instax Mini 25 online, I eagerly wish to have Instax Mini 50 right away. 

Instax Mini 25 is like a new version of Instax mini 7s
whereas Instax Mini 50 is a new version of Instax Mini 25 :)


RM548

the best features about this instax, it has self-timer. 

the thing is when I used Instax mini 25, whenever I ask random people to snap a picture out of it, they doesn't have a clue how to do it. with a self-timer, I WILL SNAP MY OWN PICTURES. THANK YOU :P


Photobucket


Instax Wide 210 
RM299

the one that I wish for. it is much cheaper than Instax Mini 25. I wonder why I buy Instax Mini 25 on the first place. the feature that I love about this camera, it has wide film. 

which mean A LOT OF PEOPLE CAN FIT IN A PHOTO. one day I will own one of this. InsyAllah :)
//*the film is much expensive than Instax mini 7/25/50s.




PhotobucketPhotobucket
Nikon 1 J1 (Pink set)
RM1998


I have been introduced to this cute camera by Irine Nadia.

cry baby cry...
tak mampu yok! :)



PhotobucketPhotobucket






Rainbow Al-Quran


it comes we different size. small, medium and large. the large one cost about RM122. I did manage to find a website that sell this Al-Quran online. sadly, the website can't easily be trusted. and the rainbow Al-Quran with pink cover will be restock in January 2012.

hope to buy it soon for my special someone. tettt. for my sister :)



PhotobucketPhotobucket

I love roses. red, pink, purple, blue, yellow. any kinds of color. and combination of that color is magnified! I love this roses. it is proven that it grow naturally.

I'm not sure wether this type of roses available in Malaysia.






Invented by Peter van der Werken, the owner of a flower company close to Den Bosch, Holland, rainbow roses look like they’ve been seriously modified in programs like Adobe Photoshop. But, they are actually the result of careful flower engineering. Dye is inserted into the stem of the rose as it’s growing, and the petals simply absorb it. Sounds easy enough, but it’s a very difficult process.

Sadly, you can’t buy rainbow rose bushes, only cut, or dried flowers. And even those come at a price meant to keep most of us away. Five cut rainbow roses sell for $55 and two dozens cost up to $325. But it you’re going to spend a small fortune on a flower, why not buy a freeze-dried rainbow rose that will last for years.
Credits to : Oddity Central










aren't they beautiful :) I sure hope someday I have the chance to buy a bouquet of rainbow roses and Rainbow Al-Quran altogether.



this is just a random entry. just a few items that I hope someday I'll have it. I'm not hoping for someone special to fulfill this wishlist. i'm not a princess :D


All this pictures credit to :


December 28, 2011

Custom Shoes ❤

suatu ketika dulu, waktu saya zaman sekolah menengah, custom shoes ni macam benda yang orang nak sangat. sebab unik and lain dari yang lain. pernah ada yang buat jualan online. padahal guna kasut sekolah biasa sahaja kemudian diwarnakan ikut corak yang kita nak. tapi sepasang kasut dicaj dalam range RM100-RM200.

itu dulu. untunglah dapat roomate course Art and Designs. hee :D dapatlah own custom shoes!





sudah lama sebenarnya saya cari kasut sekolah tanpa tali. seperti di atas. mungkin sebab dah 2 tahun tinggalkan alam sekolah, nak beli kasut sekolah pun lupa dimana.




semua design berlainan. memang tak akan ada yang sama.
citarasa semua berbeza. oleh itu, semua design ikut citarasa dan permintaan individu itu sendiri.







kasut lembu ni comel. suka sangat :D sampai request nak minta kasut design sebegini.
memang taklah dapat kan :P mana boleh sama. 











sebab saya teringin sangat custom Shoes, saya berjaya juga beli kasut Rubi di Cotton On. nasib baik tengah sales. dapatlah sepasang RM30 :)



hari ini saya dapat tahu kasut saya dah siap! :D


Mine. isn't she a beauty? :D






Terima kasih Ola Kamaruddin yang make things happen for me :D
its super duper adorable. terlampau comel sampai sayang nak pakai.

yang paling penting, warnanya tak akan luntur although terkena air hujan sekalipun :)






If interested, contact her on Facebook :D
or on Twitter.

Design and Photographs : Ola Kamaruddin . Copyrights.

Tutti Frutti ❤ 27/12/2011

malam semalam sempat keluar sekejap untuk a cup of ice cream bersama one of my bestfriends, Shana :)



always love Tutti Frutti.






The 1st time I taste this delicious yogurt, masa di Times Square :) 
masa tu saya kena caj mahal juga nak dibandingkan dengan 2 hari lepas and semalam :P








till we meet again :)

December 27, 2011

Wedding . Pichu . Old Coins . Door Gift . Tutti Frutti ❤

2 days ago, my eldest sister asked for my help. tolong buat door gift for her wedding next year. this is a snap preview. tak mampu nak tunjukkan the finish product. hee. tak suprise! :D

PhotobucketPhotobucket




saya pun dah kurang main dengan Pichu. 
mungkin sebab sekarang dia suka menggigit dan kencing. haha
he's not mine. my sister's.


PhotobucketPhotobucket



setiap petang mak saya akan goreng cempedak. but later that evening, first time saya pegang and tengok duit syiling zaman dulu dulu. zaman 50's and 60's dulu. zaman duit syiling bentuk 4 segi!






and saya rasa door gift yang berupa sebegini(rujuk gambar atas), adalah sangat comel dan memorable. sebab ianya menerujakan. daripada bagi telur, kek, ini pun comel apa! boleh simpan :D sebab comel!




enlighten me :D



PhotobucketPhotobucket


well as for yesterday, bershopping di Carrefour with my family. 
//*iklan Tolong Awek Aku Hantu Masak macam kelakar sedikit.




after that, saya terus ajak parents saya ke Tutti Frutti. outlet yang baru dibuka di Seremban. kalau dulu saya nak rasa Tutti Frutti kena pergi KL tahu?? :P





sudah saya bilang jangan ambil banyak-banyak. nanti bayar menangis.
tapi mak saya kata, tak apa. kata nak merasa. orang dah belanja aku ambil aje :D





yet, aku punya still paling sikit. not too much :D
I love that Marshmallow. saya nak gummie bear!







saya punya paling murah, RM12.70. ayah saya punya paling mahal, RM16.95 :P






got a new laundry basket. weee