January 31, 2011

22 January 2011 Sunway Pyramid ❤

sudah agak berkurun juga tak berjumpa dengan kembar sendiri. semua busy dengan hal belajar. sampai ingat-ingat lupa bila kali terakhir jumpa. sampaikan apa perkembangan terbaru pun tak tahuuu. baju baru beli pun aku kecoh. masa pertemuan dirancang minggu lepas. pada hari Sabtu, 220111, bertemu juga :) hanya kami berdua.

tujuan hanya satu, nak cari kedai bundle di Seremban!





ini adalah reaksi muka aku bila jumpe cermin mata baru Izzyan(twin). tak ke aku excited macam budak umur 5 tahun dapat gula-gula. hehe :)

masuk kereta je aku dah selongkar handbag Izzyan......


terus dia pesan ambil sahaja purse comel glittery ni. katanya dapat free sebab menderma apa ntah. haha, aku pantang nampak glittery. thanks Izzyan :)




hadiah kedua ialah gelang dari Singapore. ini pemberian daripada Yana. thanks Yana, tak sangka sudi ingat Nad :P sangat suka gelang comel ni.


pencarian kedai bundle tidak berjaya sebenarnya. susah nak mencari, akhirnya kami beri baju terpakai tersebut di Jusco dimana ada satu tempat khas untuk menderma. ambillah. tak guna juga nak jual.

pada pukul 1++ petang baru kami rancang. PERGI SUNWAY PYRAMID. gila ke tak? dalam masa tidak sampai 2 jam dah sampai sana. mujurlah ada parking -.-''




dapatlah makan di Kenny Rogers. dan dapat bertemu dengan kawan Izzyan, Azwn Abd :) nice to meet you bro. sepanjang makan, aku asyik memerhatikan budak dua ekor ni kena mengena antara satu sama lain -.-'' untunglah ada orang nak suka.





percubaan kedua aku memakai spek baru Izzyan. see excited tak aku? :P




sebenarnya nak nyatakan ketinggian Izzyan dah mencanak -.-'' tak faham sungguh dia makan apa sampai obvious gila kependekan aku. ke memang aku yang pendek? HAHA 

Kalau keluar dengan kawan-kawan dia yang lain pun, still aku dalam kalangan paling pendek. bukan dalam kalangan, memang paling pendek dalam kawan-kawan dia. cis



3 kali ulang alik merayau dalam F21. semua sebab ada sales. tapi satu pun aku tak beli.




SEBAB DEMAM PANAS. tapi mengada demam demam pergi merayau sampai ke KL xD balik rumah terus kena pergi hospital swasta dan selepas buat check-up, low blood pressure. 41. too low bak kata doktor. patutlah aku bernafas tercungap-cungap on that day.

Ujian Kecergasan 190111 ❤



sebenarnya masa zaman sekolah dulu, sangat semangat nak bersukan. bila dah habis sekolah, nak nampak aku jogging? jangan harap. sangat susah nak nampak aku exercise walaupun exercise tangan. sebab tu sampai sekarang memanjang sakit datang. dugaan dari Allah. ada hikmahnya.

since diwajibkan membuat ujian kecergasan untuk koko Sem 2 ni walaupun aku ambil chess, terpaksa dalam kerelaan sahajalah nak berlari 1 uitm tu. 

koko Sem 2 ni hari Rabu. serius hari Rabu jadual kelas aku sangat pack. dari pagi hingga malam. sampai tak berapa nak bernafas sangat. sebab itu semangat pakai baju sukan dari bilik ke kelas sebelum koko. terus semua ingat ada student baru dalam kelas DIA 2C. semua nak pandang-pandang cek ni siapa.\



T_T kenapa semua tak kenal aku ni. siap ada berkata aku nampak macam budak sekolah menengah dah. heh. ini semua kerana aku sentiasa pakai selendang atau tudung malas. 





muka student baru. HAHA. suci suci.






persediaan sebelum mula acara lari 1 uitm.



konon sahaja rancang nak lari dengan beshtie, tapi tiba-tiba aku berlari dengan lelaki. HAHA. semangat lari tanpa henti sampai cramp pinggang belah kanan. normal. siap kawan lelaki ajar cara nak lari tanpa cepat penat :') sebab tu aku manage jadi perempuan pertama sampai ke garisan penamat. kahkah ;D





kemudian aku turn out jadi macam buah apple. merah macam buah saga sampai semua tanya "Nad, kau okay ke tak?". "Nad, kau sure kau okay ni?".





muka aku memang cepat merah -.-''



sebaik habis ujian kecergasan ni, hari Sabtu tu juga aku mula demam panas. tulah, dah tua pun tak nak exercise. padan muka. lepasni kita belajar tai-chi la pula. macam fun? exercise jugak tuu.

January 30, 2011

ooVoo 280111 ❤

I was been introduced to ooVoo from one of the famous blogger i known. I was so excited to use it since I used Skype like ocassionally and I can only webcam with one person. thats sort of bored I think?

Thanks to ooVoo sebab sekarang dapat main webbie lebih dari seorang. maximum 6 orang. how cool is that? now I can play webcam with my beshtie(s) :D 

ooVoo memang terbaik sebab dapat juga connect dengan friends di Skype mahupun nak 'hap-date' status di facebook. lagi satu yang saya suka tentang ooVoo, dapat snap picture :) so pada malam Jumaat yang lepas, sempat saya mencuba ooVoo for the very first time!

padahal dah lama install ooVoo ni sejak last year tapi tak nak guna sebab kawan-kawan saya semua tak tahu tentang kewujudan ooVoo ni lagi. 


bertiga :D *print screen*



kualiti gambar memang tak berapa nak bagus. semua bergantung kepada kecantikkan webcam anda dan kelajuan internet anda. memang tak dapat tandingi Skype lagi. itu yang pasti :) bawah ini hasil tangkapan menggunakan ooVoo.



gambar Sal(kiri sekali) paling berkotak-kotak. tak tahu kenapa. mungkin sebab dia di JB dan saya & Shana di Seremban? barangkali. haha :P




semua tengah explore ooVoo.




sampai nak dekat pukul 3 pagi berwebbie. semua tayang macam-macam. aku sibuk tayang mashimaro. Sal sibuk tayang lembu dan Shana sibuk tayang album gambar kitorang masa zaman hingusan tudung benget dulu :P Love u and Miss u Shana dan Sal :)

January 29, 2011

Touched :') ❤

thanks Ieeko for sharing this sweet video from YouTube :')



What kind of a guy I would be, If I walk out when she needed me the most.




She just lucky to have someone like him. through thick and thin. eh, aku tak tahu kenapa aku menangis tengok video ni :') sedih. serius. rare man nowadays. 

January 28, 2011

Circle of Life ❤


Have u ever heard of song called Don't Cry Joni where Joni(girl) wrote a letter to a guy name Jimmy say she's in love with him and begging him to wait for her to grow up and she'll save all of her love in the mean time but then Jimmy refused to do so and then he left the town. 5 years after, he felt sorry and can't stop thinking about her, finally he went back to his hometown and went to the house next door which is Joni's house. he finally confess that he love her and ask her to marry him but sadly Joni going to marry his own bestfriend, John.


What about the movie "All About Steve"?? have you ever seen it before? I love watching that movie over and over again and blaming the Steve guy for being annoyed with Marie(Sandra Bullock). I'm not sure how to spell both of their name. at the end of the movie, we could see Steve finally "likes" Marie. for real.



I'm not sure what i'm trying to explain here but the point is I feel annoyed with one guy in my U. and yesterday a group of my friends pursued me to actually talk to him heart to heart and just tell him the truth. and this movie All About Steve and this song Don't Cry Joni, make me think about him. i'm not sure why but i felt sorry for him. i'm not even trying to talk to him. coz i am please with all of his gifts actually :D it is sweet though. I got present almost every week! :P that was so lame, i know.

but the important part is he makes me happy! but i blew him away. LIKE SERIOUSLY. yesterday my friends start calling him right after last class on that day. yadaaa yadaa, and they start talking like stop trying to approach me yadaa yadaa and stop trying to buy me present and stop waiting for me and yadaa yadaa. I ACTUALLY KNOW HOW HE FELT. but i pretend i didnt see them through his eyes. yeah, i know. i've been in the situation where i get rejected! HAHAHAHAHAHA. like duhh T_T

so its about 1 hour we start talking and trying to communicate with him. all of his friends were there too. and that night i just cant stop thinking about him. can't you believe that? T_T what's wrong with me? he don't even text. yeah, like of course he woudn't! what if i was him, of course i wouldn't text myself either. HAHA.

and today i start to talk to my friends about this weird feeling and all these craps thinking about him. yeah, i think i'm falling for him and now all of my friends start saying "KAU MACAM KELING BOLEH TAK? KEJAP NAK KEJAP TAK NAK? KAU INGAT DIA APA?"

-.-'' i don't know. then i started to talk to myself wether i should meet him up or not. and after class on this day, one of my friends gave me a huge paper bag containing a really really cute gift! from him again. of course. he bought that a week before. and i was like T_T~~

now they asking me to confess. surely i wouldn't. i keep saying to myself ; lagi baik menyesal dari tiba-tiba nak cakap "I like You". gila. aku tak nak kapel.


January 22, 2011

Birthday . Presentation ❤



pada malam 17 Januari sebelum masuk 18 Januari, semua roomate and their friends, dah semangat keluarkan kek. tapi yang peliknya, orang yang disuprise sedang tidur. tugas saya pada malam tu hanya merakam detik tersebut :) it was fun though.


---**-----------------------------------------------------------------------**---


pagi 18 Januari, dapat tengok my Dhamira sudah berselendang. selendang pemberian saya untuk hari jadi beliau yang ke 19. eeee, sangat comel :D




hari Selasa(18/1) jugaklah saya kena buat presentation for BEL. tajuk presentation ialah Verb. satu penyeksaan bila dapat some classmate yang judgemental. serius gua cakap. penat tahan sabar menjawab soalan yang kadang-kadang logik dan kadang-kadang tak logik. certain boleh diterima. tapi bila bertubi-tubi, sedih T_T

setiap kali bersuara, ada yang cuba bersuara. akhirnya i make it clear "ANY MORE MISAGREEMENT?"

terus semua ingat saya main kasar. LOL. sudah ku bilang ku baran. setakat ni kumpulan saya paling teruk disoal. bila kumpulan lain kena, serius aku backup suruh mereka diam. ciss. be supportive la. jangan hidup mengkritik orang.

sebab itu setiap kali sebelum presentation, saya akan sakit perut -.-





with birthday girl.




entah kenapa aku buang tabiat beli tshirt ni. RM26 melayang.

Hasil Shopping ❤


hadiah untuk birthday kawan pada 17 Januari. semata-mata. serius rambang mata nak beli apa. sebab saya suka shawl ini dan gula-gula tu juga. masalah sungguh kalau nak beli hadiah orang -.-







ending beli album comel harga RM10. boleh tampal photo and tampal sticker. macam album buatan sendiri :)






dan grab 2 file yang comel.






terus dapat pencil case baru. no more pencil case lembu. 



pada 17 Januari 2011, bermulalah kelas pertama untuk minggu ketiga. semua assignment nak disubmit pada hari Isnin. memang terus saya jadi kalut.



serius aku clumsy dan messy.

150111 Part 2❤





v

dinding bilik tidur dah padat dengan wall sticker. itu sahaja motifnya :)

January 21, 2011

LURUS ❤

salah satu kejadian yang berlaku semalam.

R : aku tak tahu macam mana nak kurus. sebab tu hari-hari aku maggie. kang kalau makan nasi mulalah tambah lemak.

N : makan maggie hari-hari boleh kurus lah. sebab tu N makan hari-hari. *dengan muka confident.

R : oh ya ke!? lepasni hari-hari nak makan maggie.

N : eh, N tipu jela! HAHAHAA~


aku selalu tergelakkan orang yang lurus. serius! tapi bila sampai turn aku, sebenarnya aku pun LURUS JUGA. cuma tak menunjuk sangat. dan bila tahu dah diperdayakan, agak sedikit terbengang. cis. kenapa aku lurus -.-

sebentar tadi sebelum balik ke rumah dari Kolej, terserempak dengan suami RS(RS tu macam warden kot). terus bermula sesi perbualan.

P : kamu ni nak balik ke mana?

me : rumah. *dengan muka blur.

P : hah? * sambil buat muka pelik

me : EH. SEREMBAN.

P : Seremban dekat mana?

me : Negeri Sembilan *jawab dengan penuh confidentnyaa

P : kamu ni biar betul??

me : EH TAK TAK. Paroi. HAHAHAHA

P : ish kamu ni. ingat saya tak tahu Seremban tu dekat mana. Negeri Sembilan tu besar.


sudahnya perbualan berlanjutan sampai bertanya tentang aku suku dari mana sebab asal usul aku memang dari Negeri Sembilan. siap bertanya siapa boyfriend. part berapa dan bagi pesanan kalau cari boyfriend jangan sama suku. persoalannya sekarang, AKU MANA TAHU AKU SUKU APA.

nasib baiklah my dad sampai juga akhirnya. kalau tak perbualan akan berlanjutan sampai cerita nenek moyang. kesimpulannya, janganlah jadi lurus sangat dalam segi pemikiran.

January 20, 2011

Shopping 150111 ❤

selepas meratapi pemergian seekor baby rabbit, terus timbul idea nak bershopping. padahal dah lama plan dah nak shopping ni. aku rasa setiap kali rabbit aku mati mesti aku ajak Alak(sis) keluar 'pi' shopping.




sebelum memulakan ekspidisi mencari barang yang berkenan di shopping mall, adalah lebih baik mengusya kereta-kereta yang tampan.




Proton.



Saga.



takde seorang pun yang percaya akak saya nak beli kereta. semua tak percaya dia dah nak masuk umur 22 tahun. HAHA. sadis. tapi orang pandang saya macam umur saya 25 tahun. fine ar~





dengan sadisnya terus pergi ke Tesco baru. semangat pergi makan dahulu di tempat yang sama. tempat dimana boleh masak steamboat di meja sendiri. setiap orang masak sendiri. best :)
muka macam budak sakit -.-





she's fifteen. percaya?






kami berdua makan di sini hampir 1 jam lebih. tapi tu pun tak habis-habis. kali ini taubat tak nak makan situ dah. GILA MAHAL. GILA MUAL. haha :O ternyata lebih berbaloi makan di Kenny Rogers.

RM75 semua sekali. ternganga bayar.








kat sini sumpah banyak lalat. tak tipu T_T






hamek aku complain macam budak darjah 1.

DAN ADA JEJAKA KACAK KERJA DI SINI ;p




makan tak habis sebab kegeraman melihat lalat berterbangan mengatakan "Hai" kepadaku.



kekenyangan. bukan pregnant.





motif? nak tunjuk air carrot+orange dah habis. 
air ni sedap :)




dah habis hampir RM200 -.- barulah singgah di food court untuk minum.




tiba-tiba Alak dapat on-call. 




sempatlah juga dia nak buat tali untuk handphone.



cuba kira berapa banyak jerawat ada.











syok tengok akak sendiri buat kerja. sumpah aku jakun. HAHA









End.


Malam pula aktiviti lain bersama keluarga :)