February 26, 2011

Pasport ❤

Few days ago terima notification tanda ada orang tagged gambar di facebook. it was my sister. agak terkejut bila tengok sendiri gambar zaman tiada gigi, rambut pendek lepastu pipi tembam dengan mata yang tak geti geti nak kecik. kahkah



Apa dan Ama. bukan Papa dan Mama.
say it like this : Amaaaaaa, Apaaaaa (*like indian)




Abang Abang,




abang, kakak dan kakak. 





adik bongsu mereka tunggu kejap...










...



okay muka budak tak tahu malu senyum tapi tiada gigi depan. cis.





ini pasport zaman pakai pampers. sedih kan duduk dekat UK tak sampai setahun. dulu pasang impian nak belajar sana sebab possible boleh dapat biasiswa bagai sebab kira macam warganegara dekat sana yadaa yadaaa tapi tengok????? HAHA, tetap berada di tanah tumpahnya darahku. I love You Malaysia!!





mungkin zaman baru nak tumbuh gigi dah excited tengok flash camera sampai terbeliak mata. mungkin?





Bila dah tua bangka nak buat rupa zaman baby, hodoh rupanya. HAHAHAHA



sebab aku sedar aku tak cantik macam kalian, gambar kena kasi kecil sedikit. LOL

February 25, 2011

Major Dissapointment ❤






I'm strange and I like it :)



so here we go bagaimana seorang manusia bertemu dengan orang baru di tempat baru lalu jadi bestfriend. untung kan....................... pertengahan cerita dah lupa.


















untunglah ada kawan yang tak perlu berkira. untunglah ada hati yang kalau dah membenci forever membenci. untunglah ada perasaan kalau dah mengajuk biar merajuk sampai bila-bila. untunglah ada sikap kalau dah benci pulau sampai mati. untunglah.

jika benar aku orang yang ditindas, tidak mampu berkata. hanya berdiam. kebaikan diberi dikatakan palsu belaka. kejujuran diberi dianggap hipokrit. kesilapan yang hanya sekali diingat sampai mati. mungkin saya seorang. mungkin saya nampak tidak penting tapi beringatlah, semua ada perasaan.

Ya Allah, kenapa semua ini harus terjadi? kenapa manusia yang dianggap kawan sanggup......... kenapa yang dipercayai menaburkan cerita yang meruntuhkan imanku?/...

hanya mampu berdoa. terima kasih. saya juga bermuka demi kebaikan. Go for talam dua muka.

February 23, 2011

Monday 21022011 ❤ Sukan Fakulti

hari Isnin hari paling malas sebab ada kelas pagi dan sesungguhnya paling liat nak bangun awal. Selasa sampai Jumaat tiada kelas bermula seawal 8.30 pagi. pftt. anyway, nampak tak badge(rujuk gambar di atas)? =) ramai dah yang selalu tanya soalan yang sama, dimana buat dimana dimana?! 

saya sendiri tak tahu. sebab ini pemberian orang. mungkin dibuat di City Square, JB. RM15 satu. okay mahal. tak sangka ada orang yang sanggup suprise bagi badge sebegini =)



nasib baik Isnin lepas kelas 8.30 pagi habis agak awal. pukul 9 dah habis. untunglah. sebab semua perut sedang lapar. tapi kesian pula kepada lecterur yang masih sakit rahang gigi.


kami ditugaskan untuk menyebarkan poster ini dan promote
kepada semua orang untuk undi classmate saya ni untuk MPP ;)



habis kelas awal semua dah kempunan(teringin) nak makan roti nan. dulu saya yang sibuk nak roti nan cheese roti nan cheese sampai ada yang sanggup bagi suprise datang malam-malam ke kolej bagi 2keping roti nan cheese. hameeeeek! tak boleh habis. haha :P


lupa nak bagitahu mereka roti nan mana ada pagi-pagi :D haha. nasib la semua dapat makan roti canai dengan roti canai telur sahaja.




part best, sarapan kami dibelanja oleh Alex. rujuk gambar di atas dimana kami memegang poster "UNDI ALEX". terima kasih Alex belanja kami bersembilan makan. ;)




operasi menampal poster bersama-sama. 





after class semestinya berdating pergi ke dewan makan. dapat nasi patayya :D oh tidak, berdating bagi saya maksudnya ramai-ramai. bukan berdua :D






bila malam tiba, seronok tengok kawan roomate buat tocang. penat cuba belajar buat tocang sebegini, serius dah 5 kali failed. hampa. dah dah. tak nak cuba buat dah.



tiba-tiba dapat message perlu hadiri sukan fakulti untuk memberi sokongan. okay bab ni malas. terus tukar seluar dan pakai baju tidur dan pakai hijab tak sememeh dan keluar ke court. sumpah hodoh dan selekeh. muka oily oily. HAHA

memang berbaju tidur.




masih lagi dengan berkempen.









bertapa semangatnya semua supporters :)






saya punya berani duduk dekat court tu. baru sahaja ada kes budak kena hit dengan bola sepak tepat di mata lalu pecah cermin mata. kesian. 

dapat juga saya join kawan-kawan yang lain naik kereta Alex dan berkempen di malam hari dari kolej ke kolej. saya hanya menyumbangan suara seperti membuat lagu sendiri "marilah undi marilah undi, undilah Alex". kemudian sibuk dengan motto : anda mampu mengubahnya. vote accountancy!


okay. over dramatic. haha


tengok bertapa excitednya muka aku dan bertapa oily-nya. oh aku tak duduk dalam kereta. aku duduk dekat bonet sebab nak julur kaki ke luar. pintu semua tak tutup. sepanjang perjalanan aku menjerit. sampai kolej, suara dah serak basah. okay, lepas tension. sama macam lepas tension berkaraoke nyanyi lagu jiwang :)

thanks for the day my friends. sungguh bahagia <3

February 22, 2011

VC coming to Campus 20022011❤

minggu lepas tak boleh balik terus semua huru-hara memandangkan kalau minggu lepas tak boleh balik campur dengan minggu ni dan minggu depan maksudnya boleh jadi hampir sebulan tak balik rumah. no no, kami memang rindu rumah. dulu selalu balik setiap minggu. kalau 19Feb sibuk berjalan di kota Melaka, 20Feb sibuk menyambut kehadiran VC ke kampus kami. oh ya. seronok sebab semua mekap cair. kahkah

tengah hari dah semangat tangkap gambar. semua muka lapar dan muka baru bangun tidur :)





sesi pendaftaran. nak tunjuk diri hadir kenalah daftar nama berserta id under fakulti -.- ramai yang balik after daftar. kenapa kami baik sangat tak terus balik?




end up makan lunch di atas lantai di bawah khemah sambil gelak gelak godek handphone tepek bedak di muka dan macam macam aktiviti sampai punggung basah.




salah seorang classmate join bertanding for MPP. untunglah kerana tercalon :) tahniah Alex. eh, ramai pula yang macam excited tahu dia classmate aku kan. oh ya, dia memang handsome. undilah undilah. mungkin anda bakal menjadi girlfriend beliau. LOL. joke joke =)



bila dah pukul 2.30petang semua huru hara berkumpul beratur untuk menyambut ketibaan VC. semua macam excited. dan ada yang bagai plastik mengatakan I love you VC. aduiyay. cepat buka plastik dimuka -.-''



pelajar Art&Design memang semua dah conquer di hadapan VC. semua dah kerumun bawa DSLR kulu kilir sampai hujan gerimis pun dia tak kisah. camera mahal takdaaa sayang hah? aku duduk belakang juga berjaya snap gambar curi  >:)




muka rakan yang kepenatan. kebetulan aku memakai baju kurung merah dan berdiri betul betul sebelah group Masscom semestinya aku tiba-tiba menjadi pembelot dengan menjerit "masscom masscom". haha. it was a joke though tapi semua marah. almaklum nama fakulti Perakaunan tidak langsung disebut. itu sangat menyedihkan!




mungkin kerana tak ramai ambil accountancy?



ada tarian perang juga. RAJA RAJA. handsome anda ;D joke joke. haha




'gila' muka penat.




selepas bermesra dengan rakan di dalam dewan kuliah terus bergerak ke tapak pasar dengan harapan dapat spot baik untuk tengok sendiri hakka.

pelajar lelaki dari kolej Lekir :)





ni aku tak tahu. haha


ahli kasturi.


Lekir dan Kasturi bergabung :)



spot baik di atas bukit :)


after hakka terus berdouble date di dewan makan. HAHA. seems like. kenapalah semua asyik cakap aku bahagia. penat pula menafikan. tapi macam bodoh juga. patutnya aku suka kan orang doa aku bahagia :D


hari mengundi ialah hari ini, 22Februari 2011. selamat mengundi semua :)

February 20, 2011

15 Feb & 17 Feb 2011 ❤

Selasa lepas (15/2/2011) adalah hari Maulidur Rasul. disebabkan hanya sehari cuti memang tidak dapat bercuti dan pulang ke rumah. sebab bosan duduk di kolej terus plan mengejut nak keluar dengan menaiki bas pergi merayau ke area berdekatan. tak sangka aku berjaya bagitahu nak naik bas kepada mereka.

dari uitm ke Alor gajah dari Alor gajah ke Melaka Central(mc). kahkah, malas nak pergi lebih jauh. perjalanan nak naik bas akan lebih complicated. pftt

maka hanya singgah ke Jusco baru dan Tesco :D plan nak beli jubah tergendala sebab rasa rasanya macam........ tak tahu berbaloi ke tak beli di First Lady. kami tiba di MC nak dekat pukul 12 petang. mungkin gara-gara salah seorang rakan yang bangun lambat. LOL. pergi hanya bertiga.




menu untuk BRUNCH(breakfast+lunch).



sudah habis bershopping terus singgah ke Pizza Hut. seronok kerana seat semua best dan pekerja yang friendly. mungkin over friendly juga -.-''
Thanks Ameerul yang sudi belanja kami semua :)



dan baru dapat tahu ada mesin yang khas untuk meng-caj handphone. rasa macam agak jakun sebab di Seremban tak pernah ada kot? LOL. dekat KL pun tak pernah ternampak lagi -.-''


sedang menggunakan.

kami bertolak balik selepas Isyak. nasib baik sempat catch up bas terakhir di MC yang sudi terus hantar balik ke Uitm dengan tambahan harga extra RM1.50. di bas la bermula sesi dimalukan. kenapa hidup aku asyik dimalukan. cisdale lagi.


Brand outlet yang menjual kemeja buy 1 free 1

PhotobucketPhotobucket
On Thursday, 17th February 2011, bermula sesi memakai kemeja baru. macam apa je. HAHA, semua complain kenape besar kenapa besar kenapa besar kenape besar kenapa besar??!!''

tiada jawapan yang bernas. I always ending up buying size L. tak nak perasan pakai saiz S dan M.sebab aku tahu aku gemuk :P

hari tu ada Test 1 untuk subjek Business. hameeeeek. tak dapat jawab. HAHAHAHAHAHAAH. semua gembira dapat jawab, sampai dekat aku baru perasan ada missing item. terlupa apa aku baca. hameeek hameek. semua tak ambil port pun tapi semua excited mereka jawab betul. cisdale sungguh -.-

after makan makan terus jadi sewel. memang macam orang gila kata mereka.






besar kan besar kan? tapi I like :)




bila rasa diri hodoh, akan buat macam ni. okay, orang cakap aku tak sabar nak kahwin.






kawan baik sejak Sem 1.

Nor Rabeah, Ain Nadhirah dan A.Naadhirah.




semua marah kami buat bising. -.-''
 geng kami memang sebegini. maklumlah.


sayang anda semua :)