February 04, 2011

Skype . ooVoo ❤

before this I mentioned about ooVoo. now baru tahu Skype ada version baru juga. sama sahaja hebatnya macam ooVoo. tapi kalau nak bandingkan kualiti video memang tak berani nak komen. semua bergantung pada kelajuan internet juga sebenarnya. kalau internet slow, so gambar di webcam jadi slow. suara dengar dulu baru mulut nak bergerak. you know what i mean kan? :P


semalam accidently ter-on Skype sebaik sahaja balik dari kampung tengah-tengah malam. terus nampak Salbiah online, apalagi. TERUS VIDEO CALL. hihi :D 

webcam asyik buat hal. dah lama-lama baru call Shana untuk join kami berdua di oovoo. memang banyak sangat komplikasi semalam. video nampak suara tak dengar. suara dengar video tak nampak. ada sampai langsung tak dengar and nampak T_T



semua bersengkang mata.


kemudian Sal suggest update Skype. the new version. lebih baik katanya. dapat webcam dengan lebih ramai sama seperti ooVoo.



so here it is. Although susunan webcam-nya saya tak berapa suka but at least the sound is great and video pun boleh dikatakan okay jugaklah. lepasni nak guna Skype boleh, ooVoo pun boleh :D

0 comments :