March 23, 2011

21/03/2011 Operation dawai besi ❤

memang manalah kita tak pernah mintak untuk something bad happen to us. but when it happens, i take it as the punishment. things happen for a reason. who would predict i could broke my arm when falling from 'not so high' place. hamek. menangis macam tangan dah hilang.

tepat 12.15petang pada hari Isnin 21032011, katil bergerak untuk saya ke bilik operation dah tersedia -.-'' terus salin pakaian which is baju labuh yang diikat guna tali di belakang. hanya itu sahaja dibenarkan pakai. yang lain dipaksa ditanggalkan :O


di hadapan bilik operation.



sangat berdebar. ni tak tipu. tiba tiba tali baju dibuka -.-'' sumpah rasa macam half naked. kahkah. even the nurse talk chinese with me. i was quite though since im not sure if she was talking to me. tiba tiba dia tengok muka saya dan : oh, kamu melayulah!


memang saya melayu -.-'' 





my sister.


since she is the radiographer(juru xray) at the hospital, dia teman saya masuk bilik operation sekali. all the way dia gelakkan saya. all of the staff there called me as Amirah's sister. 

semua cakap muka kami lain and they assume my mom ada berkenan dengan orang negro. come on people -.- belah mak keturunun chinese and belah ayah keturunan......

assume that saya ikut belah ayah la :)





konon muka takut nak masuk.








adalah excited sikit :P





dah masuk bilik operation after an hour.



excited tak excited tak? :P dalam bilik tu asyik diberi kata semangat seperti jangan takut. saat dicucuk ubat tidur................zZZZZzzzzzz







it was damn painful. after the operation, semua kejutkan : "amirah, bangun. amirah"

apa yang saya ingat, got vomited right after that. mungkin sebab ubat tahan sakit atau antibiotik. i'm fine. for now. thanks for showing that you cared, i guess.

dekat sini saya sentiasa dipantau oleh nurses. selalunya nurse yang sedang praktikal from Nilai College. eh, kenapa tiada nurse lelaki. haha :P

0 comments :