June 29, 2011

Patch Shawl handmade.

I've been crazy about patch shawl lately. kalau tak tahu apa saya cakap ni, sila rujuk blogshop ini : Link. saya mula memakai patch shawl pun sejak shopping online di blogshop ini :D sungguh suka. tak tipu ;)

so pada hari Sabtu, 18 JUNE iaitu 2 minggu yang lepas, saya berjaya memujuk dan meminta keizinan ibu saya untuk membeli segala decoration untuk ditampal di selendang. you get what I mean? haha. aku pun tak faham apa aku cuba terangkan -.- tengok gambar jela :


masuk kedai gubahan ni memang awesome! sebab banyak manik untuk dijahit di baju mahupun tudung dan the best part ada macam macam corak baru buat saya agak terkejut bila bayar. silap. bila ibu saya bayar. haha. kemahalan-nya saya tak terasa sebab bukan duit atas hasil keringat saya -.-

kalau suruh beli sendiri. er.. fikir 2 3 kali juga.

thanks Ama :) and tujuan kami ke kedai gubahan ini hanya untuk mencari manik gantian untuk baju customer kedai dobi mak saya yang rosak. pada asalnya sayalah sepatutnya menjahit manik tersebut. tapi tapi. saya malas -.- sejak kes tangan patah dulu, memang minat menjahit hilang......






jadi saya beli ini :) mahal. Almost RM30++ hanya untuk ini.




sediakan iron :)





any selendang/shawl yang rasa macam dah tak ada mood nak pakai. cehceh. this used to be my favourite shawl :')





terbalikkan shawl. dan letak hiasan di bawah shawl :D dan gosok segosok gosoknyaaa sampai rasa gam tu betul betul meresap melekat kasi lekap dekat shawl :')




ta-daaaa!





tiba-tiba terjumpa glitter lama di laci. terus ambil atas keizinan ibu saya dan potong and lekap di selendang :P





jadi tak jadi tak? penat menghabiskan masa memastikan blink blink tersebut tak jatuh. sebab iron kejap punya pasal. patutnya kasi tekap iron tu lama-lama :D




ini percubaan kedua saya menghias selendang saya. menjadi tak? haha, bangga dengan hasil sendiri sebab atas titik peluh cuba menampal kerana dipaksa oleh ibu saya untuk tidak menangguhkan membuatnya.



seterusnya ialah saya ingin menunjukkan koleksi shawl saya di rumah. ya memang di rumah. tak tahulah berapa banyak shawl sebenarnya saya ada. ada yang tergantung. tapi kebanyakan simpan macam lipat dalam laci. di rumah sewa semua shawl yang biasa akan dipakai. eh perlu ke aku bagitahu? haha

bought 2 new hanger for shawls recently. murah woah :D



jeng jeng. 






terpaksa tunggang terbalikkan gambar sebab malas nak rotate. haha. hebat tak almari penuh dengan baju yang saiz S. aku sekarang dah berisi. menyesal beli baju kecil-kecil dulu. dah sendat woi -.-

itu adalah koleksi shawl dan tudung di dalam almari 1. almari kedua. tak payah tengok.



sampai sekarang aku tak faham apa motif aku gantung selendang aku macam ni dekat dalam bilik? bukan pakai puuuuuuuuuuun.





and the daughter of my sister's bos sangat lucky. baru umur setahun dah dapat kek minnie mouse special made and a lot of gifts. cemburu dengan budak kecil :P



kepada sesiapa yang terasa ada entry di dalam blog ini seperti bercakap perihal anda, let me know. because sometimes your assumptions are wrong. truly wrong. sampai nak libatkan orang terdekat dengan saya, sangat tak cool. you will give me a bad name sebab blog ini yang tidak ada kena mengena langsung mengutuk sesiapa. saya bercakap secara rambang. maaf atas segala keterlanjuran kata-kata dimana entry.
hati saya siapa nak jaga? 

June 24, 2011

Bila hati dicampak tepi

Dah kurang update gara-gara laptop dimandikan dengan air dari tangki oleh pakcik plumber yang tidak langsung sedar bilik aku bocor. katil baru habis. tikar baru habis. laptop habis. baju baru habis. semua habis basah kena air. with no sorry I couldn't actually online for 7days approximately. asyik online guna handphone. bila online di library, hanya cari artikel untuk outline for BEL.

Alhamdulillah my outline does not fully approve but the 3 main point for the essay accepted! yay. worth it after got rejected and scolded again for not relevent information. I managed to find a good topic to be write and main point. and now I'm suffering to make a thesis statement and actually put it in my outline. on Monday I have to submit what the changed I made.

my sister will be getting engaged soon. yes. soon. and I'm worried if she's going to be home like she used to when she get married. that would be sad -.-

and yet I got scolded by so many people this current month.some is for my own faults and some.. I just don't know. people just keep stabbing me from back to infront with no regret. calling me names for instance.pstt. dont involve my friends. you dont have to send "Sweet regards sincerely from you" and ask someone to tell me that.

I'm a bit exhausted this particular week due to lot of assignment that need to be submit and quiz. its been hard because I dont have a laptop. when I went back home, I dont actually have anything to do. hanya dapat baca buku. buat assignment. its good kan? tapi when you have to do them regularly, you will feel depressed. sebab tak ada benda untuk nak kata "pergi mampus la semua, aku nak ketenangan."

aku benci bila orang tahu kewujudan blog aku. sampai scanning semua entry dalam ni. every post. kemudian sebar cerita bukan-bukan. orang marah bila mereka diperkatakan. tapi bila mereka memperkatakan tentang kita, mereka tidak pernah nak fikir.

Oh. rayuan kolej saya diterima bersyarat! how cool is that? haha. okay. sumpah tak cool. saya dah duduk luar. dulu masa daftar rumah lain. sekarang rumah lain. I moved to a new house-->room. I got awesome housemates and roomates. semua baik-baik but sadly saya tak dapat join mereka semua pergi makan di Seoul Garden today. sedih :'(

and now I'm having sore throat for singing my lungs out due to heartache. saya malas nak caj handphone yang dah terang-terang letak baterry dah nampak warna putih tak ada hijau. dan saya tidak dapat update lagi selama berminggu sampai saya dapat laptop lama ataupun laptop baru.

AND IM THINKING TO BUY AN IPAD 3 next year :P saving duit dari sekarang.

oh and you. thanks for stabbing my heart and broke my trust.rasa macam apa yang berlaku dahulu berlaku kembali kepada saya sekarang. sakit dada tapi tidak ada luka luaran. eh. merepek. tak baik 'dowh' gelak  kan orang yang terjatuh tersungkur macam saya. tahun 2011 tahun saya banyak kena hadapi cabaran. almaklumlah tahun akhir untuk belasan tahun. kira proses nak matanglah 'tuwwwwh'. bye~!

June 18, 2011

Serbaguna keychain ❤

Last Monday, 13th June, saya ada terbeli satu benda yang saya rasa comel kemudian menyesal beli sebab mahal dan kemudian bangga pula ada. ia berbentuk hati. sekali pandang ingatkan keychain. harga bendalah ini ialah RM14.90. tak tipu. RM14.90.

pada mulanya saya nak bagi ini sebagai hadiah kepada kawan saya. tiba-tiba saya sendiri yang jatuh hati dengan benda ini sampai tak sampai hati nak bagi dekat orang lain :P



I used this as a keychain for my bag. rasa macam sayang kalau hilang. sumpah Bulan ni saya banyak hilang barang berharga. semua barang pemberian orang kepada saya hilang entah kemana. always misplaced. lepastu sanggup jalan ulang alik satu uitm cari barang yang hilang :'(




kita buka dulu.




dan buka lagi.





tekapkan di meja seperti di atas :D





dan dapatlah gantung beg atau handbag. tak kisah berapa berat bag anda. memang dia takkan jatuh. I'VE TRIED! beg saya setiap hari memang berat. dengan macam-macam buku. terkejut tengok bendalah ni boleh tampung berat beg. awesome :)





kesimpulanya, berbaloi-lah RM14.90 burnt macam tu untuk bendalah comel ni. sesiapa yang teringin memiliki bendalah ini sila ke kedai Mini Cartoons. ada macam-macam jenis yang lebih comel.


Okay. Bye

June 14, 2011

13 + 14th June 2011 ❤ Shopping . Seoul Garden

my addicted to online shopping sangatlah teruk ya. serius. tapi sekarang berjayalah juga untuk control keinginan tu. bukan sebab tak ada duit. tapi sebab faktor, nak belajar berjimat. kononlah kan nak jimat. bulan 6 ni bulan saya jadi sangat lah financial problem apabila semua rakan baik lahir pada bulan 6. setiap minggu kena sambut birthday :P

saya lah yang tercampak jauh. lahir awal.


minggu lepas saya membelanjakan hampir RM170 hanya untuk selendang dan baju. pembaziran sudah berlaku. hamikk, 3 bungkusan terus sampai rumah on the same day. dah taubat dah. tak nak shopping online untuk masa terdekat T_T



PhotobucketPhotobucket



on 13th June, Monday. sempat curi masa untuk keluar and that particular afternoon right after English class and zupppp terus ke bandaraya Melaka. saya mana ada mampu kan nak ada kereta macam orang lain. haha, jadi haruslah menyewa kereta untuk kemudahan.

berbekalkan duit yang tak berapa nak banyak berjaya juga mencari hadiah dalam masa 2 jam. tak tipu. 2 jam. tak tahulah apa yang buat saya lama nak pilih hadiah. tak termasuk layan cerita KL GANSTER lagi. that movie is awesome. saya jatuh cinta sama adik Malek, Jai. awww :')


I just recently bought this cute board. tak tahu kenapa semangat beli ni. dah la mahal. memang membazir. tapi almaklumlah zaman kecil-kecil dulu ada benda ni tapi dah hilang. tu yang teringat nak beli.



and this dazzling keychain. bukan keychain pun. tapi boleh anggap keychain. haha :P sebab fungsinya adalah lekapkan di meja untuk gantung beg. faham tak faham tak? aku pun tak faham apa aku cuba nak terangkan. jangan beli bendalah ni. lagi membazir -.-







My Gifts for my friends. bear biru yang saya tak tahu namanya adalah pencil case khas untuk Farzanah yang hari jadi jatuh pada 1 June dan earphone ladybug untuk A'in yang lahir pada 14th June.

kedua dua hadiah ni saya bagi tanpa pembalut hadiah. bagi free handed macam tak ada perasaan romantik nak balut cantik cantik. hope you guys love it and happy birthday again!





and bought this fake headphone for myself. kalau original memang mahal -.- sebenarnya sebenarnya, rasa menyesal beli ni juga. sebab ada banyak lagi jenis headphone yang lawa tapi tapi tak mampu :P








PhotobucketPhotobucket

as for today 14th June, semangatlah kan semua tekad nak keluar. untunglah semua dapat naik kereta sendiri bukan kereta sewa. hee :)


this house is near Solar Valley, Melaka. rasa sangat beruntung mereka yang dapat duduk sini. rumah berciri moden and sewa memanglah murah RM600. tapi satu masalah, jauh dari kampus. sebelum berangkat pergi ke bandaraya, semua berkumpul di rumah salah seorang classmate kami dahulu.

4 kereta yang pergi untuk trip kali ini.

yang part sadis. dalam kelas tu I'm the only girl that is official Non resident. and yet, lecterur tetap nak buat kelas malam. and I still have to walk on my own through that dark + creepy road. T_T

**kelas petang cancel. take note.





Seoul Garden lah tempat yang kami semua tegar sangat nak masuk makan. hee. disebabkan saya dah macam pernah makan disini(*memang pernah pun. er). tapi tak tahan bila pekerja disana tiba-tiba nak confirmation betul ke kami ni semua student. that is funny part sebab saya sudah a few times datang sana and ada masanya saya tak tunjuk matrik kad pun tapi still dapat student price.

saya tak faham sebab birthday kawan saya on that day pun tak dapat cut off price. apekah? padahal terang-terang ada dekat board. tapi still mereka mempertikaikan.**geleng kepala lagi. 





















sebab kami ada dalam 20 orang, memang meja terpaksa dipisahkan. yang penting semua makan macam nak termuntah balik. semua tak nak bayar untuk makanan yang tak habis. thanks to all classmate yang sudi join kami untuk keluar dan balik bersama-sama.






oh yeah, I bought 3 toothbrush holder secara tiba-tiba sebab dah teringin sangat. terus letak di bilik air rumah sewa. dah kembali ke alam budak-budak agaknya. hee :)



thanks for reading or scanning the pictures. see you in the next post. BYE :)

June 13, 2011

Alamanda . Rabbit Farm ❤ 12 JUNE 2011

Saya rasa sejak tahun 2011 ini saya sering menaip entry yang terlebih emosi sampai rasa macam "apekes kau cerita bendalah ni dekat blog???". hee, saya kadang-kadang memang terlebih open. dah lah open. memang lurus. tadi masa having lunch di Burger King, I actually believe when my sister said tisu dekat sana kena bayar RM2. macam dengan confident-nya saya macam membebel kenapa kena bayar ini itu. rupanya, my sister was making fun of me -.-

saya sebenarnya memang ada diari sejak dari kecil. but all of them semua saya dah bakar. saya tak nak orang tahu kisah hidup saya. ceh. bajet famous.so sejak diperkenalkan blog di alam remaja, terus semua bendalah nak cerita di sini kemudian saya selalu kena hentam.

dah tak terkira dah berapa banyak blogger yang saya kenal terus menerus hentam saya. adalah dalam 5 orang. semua entry mereka saya sudah simpan. every single of them semua saya ada simpan. zaman sekolah dulu pun ada sahaja yang report dekat cikgu pasal blog saya. sampai cikgu pun nak hentam and perli saya -.- kali ini parents kepada manusia lain pula nak hentam saya.

aduhai. memang hebatlah impak blogging ni. penat. geleng kepala**

as for my weekend, I'm quite busy gossiping and shopping with my lovely family. semua supportive. semua baik hati belanja makan, shopping sikit-sikit. hee.


broach bunga itu dibelanja oleh my sister. thanks Sis. walaupun tak berjaya beli selendang di Uptown, saya gembiralah jugak dapat broach comel ni. and that penanda buku dapat free from Famous Amos today :D




saya rasa agak pelik bila weekend ni saya terlebih lebih busy dengan kucing, dengan layan perasaan dan layan mata nak cuci mata. duit dalam purse ada tapi saya boleh lupa. akibat suka menyorokkan duit. camtulah jadinya.




Thanks mom yang sudi belanja kasut. tiba-tiba rasa menyesal beli sebab jatuh cinta dekat kasut Vincci right after buying this. :(



on the way home, terus singgah Rabbit Farm di Broga tanpa dirancang. excited macam budak umur 5 tahun :) alhamdulillah dapat juga sampai disini.


semua rabbit yang comel comel. masih pelik kenapa semua rabbit ni saiz 2 kali ganda besar dari biasa. sebenarnya tempat ni tempat larangan. tiba-tiba termasuk, terus kena halau keluar. :P






I got myself a pen! RM5 each. ingat nak beli 3 colour terus. but I know, akan berlaku pembaziran. cukuplah satu sebagai kenangan. and sedih tak dapat cekak rabbit tu.









saya senyum macam kambing. ramai pula cakap kami seiras. terharu :') HAHA. I dont care if you give a name to me. panggil saya B.A.B.I pun saya tak kisah(JOKE. I CARE!!!). boleh saya dapat topup pahala. dan B.A.B.I pun ciptaan Allah juga :)











baju kakak saya yang dikunyah kambing. nasib baik tak koyak lagi :)






saya tahu saya ada banyak rabbit di rumah. tapi masih excited kejar rabbit disini :)







dan berjumpa kuda yang marah sebab saya hulurkan makanan dan tarik balik. nasib baik tak kena tendang :)


saya tak faham kenapa perlu ada perjualan dan promosi satay arnab. saya tak faham kenapa pengunjung yang datang sini datang untuk melawat rabbit sambil bagi makan tapi tergamak makan haiwan comel ni. saya tak faham kenapa tidak ada orang jaga rabbit yang dilepaskan berkeliaran. sepatutnya ada orang jaga. who knows, pengunjung grab them sampai rabbit tercedera.

saya tak faham. emosi**








if you dont like someone and you dont want to hurt them, tak ada maknanya kau nak show muka menyampah dekat dia. kadang-kadang kau pura-pura juga macam "Oh I dont mind, I like youuu". show me one person yang tak pernah bermuka in their entire life? tell me.


Thanks Yien!

Goodbye. thanks for stalking/reading/scanning and smiling :)


p/s : your behaviour just make the world know what happens. woot woot. :)