June 14, 2011

13 + 14th June 2011 ❤ Shopping . Seoul Garden

my addicted to online shopping sangatlah teruk ya. serius. tapi sekarang berjayalah juga untuk control keinginan tu. bukan sebab tak ada duit. tapi sebab faktor, nak belajar berjimat. kononlah kan nak jimat. bulan 6 ni bulan saya jadi sangat lah financial problem apabila semua rakan baik lahir pada bulan 6. setiap minggu kena sambut birthday :P

saya lah yang tercampak jauh. lahir awal.


minggu lepas saya membelanjakan hampir RM170 hanya untuk selendang dan baju. pembaziran sudah berlaku. hamikk, 3 bungkusan terus sampai rumah on the same day. dah taubat dah. tak nak shopping online untuk masa terdekat T_T



PhotobucketPhotobucket



on 13th June, Monday. sempat curi masa untuk keluar and that particular afternoon right after English class and zupppp terus ke bandaraya Melaka. saya mana ada mampu kan nak ada kereta macam orang lain. haha, jadi haruslah menyewa kereta untuk kemudahan.

berbekalkan duit yang tak berapa nak banyak berjaya juga mencari hadiah dalam masa 2 jam. tak tipu. 2 jam. tak tahulah apa yang buat saya lama nak pilih hadiah. tak termasuk layan cerita KL GANSTER lagi. that movie is awesome. saya jatuh cinta sama adik Malek, Jai. awww :')


I just recently bought this cute board. tak tahu kenapa semangat beli ni. dah la mahal. memang membazir. tapi almaklumlah zaman kecil-kecil dulu ada benda ni tapi dah hilang. tu yang teringat nak beli.



and this dazzling keychain. bukan keychain pun. tapi boleh anggap keychain. haha :P sebab fungsinya adalah lekapkan di meja untuk gantung beg. faham tak faham tak? aku pun tak faham apa aku cuba nak terangkan. jangan beli bendalah ni. lagi membazir -.-







My Gifts for my friends. bear biru yang saya tak tahu namanya adalah pencil case khas untuk Farzanah yang hari jadi jatuh pada 1 June dan earphone ladybug untuk A'in yang lahir pada 14th June.

kedua dua hadiah ni saya bagi tanpa pembalut hadiah. bagi free handed macam tak ada perasaan romantik nak balut cantik cantik. hope you guys love it and happy birthday again!





and bought this fake headphone for myself. kalau original memang mahal -.- sebenarnya sebenarnya, rasa menyesal beli ni juga. sebab ada banyak lagi jenis headphone yang lawa tapi tapi tak mampu :P








PhotobucketPhotobucket

as for today 14th June, semangatlah kan semua tekad nak keluar. untunglah semua dapat naik kereta sendiri bukan kereta sewa. hee :)


this house is near Solar Valley, Melaka. rasa sangat beruntung mereka yang dapat duduk sini. rumah berciri moden and sewa memanglah murah RM600. tapi satu masalah, jauh dari kampus. sebelum berangkat pergi ke bandaraya, semua berkumpul di rumah salah seorang classmate kami dahulu.

4 kereta yang pergi untuk trip kali ini.

yang part sadis. dalam kelas tu I'm the only girl that is official Non resident. and yet, lecterur tetap nak buat kelas malam. and I still have to walk on my own through that dark + creepy road. T_T

**kelas petang cancel. take note.





Seoul Garden lah tempat yang kami semua tegar sangat nak masuk makan. hee. disebabkan saya dah macam pernah makan disini(*memang pernah pun. er). tapi tak tahan bila pekerja disana tiba-tiba nak confirmation betul ke kami ni semua student. that is funny part sebab saya sudah a few times datang sana and ada masanya saya tak tunjuk matrik kad pun tapi still dapat student price.

saya tak faham sebab birthday kawan saya on that day pun tak dapat cut off price. apekah? padahal terang-terang ada dekat board. tapi still mereka mempertikaikan.**geleng kepala lagi. 





















sebab kami ada dalam 20 orang, memang meja terpaksa dipisahkan. yang penting semua makan macam nak termuntah balik. semua tak nak bayar untuk makanan yang tak habis. thanks to all classmate yang sudi join kami untuk keluar dan balik bersama-sama.






oh yeah, I bought 3 toothbrush holder secara tiba-tiba sebab dah teringin sangat. terus letak di bilik air rumah sewa. dah kembali ke alam budak-budak agaknya. hee :)



thanks for reading or scanning the pictures. see you in the next post. BYE :)

1 comments :

Ieda Zakaria said...

Ohh happy birthday untuk Zana :)