June 13, 2011

Alamanda . Rabbit Farm ❤ 12 JUNE 2011

Saya rasa sejak tahun 2011 ini saya sering menaip entry yang terlebih emosi sampai rasa macam "apekes kau cerita bendalah ni dekat blog???". hee, saya kadang-kadang memang terlebih open. dah lah open. memang lurus. tadi masa having lunch di Burger King, I actually believe when my sister said tisu dekat sana kena bayar RM2. macam dengan confident-nya saya macam membebel kenapa kena bayar ini itu. rupanya, my sister was making fun of me -.-

saya sebenarnya memang ada diari sejak dari kecil. but all of them semua saya dah bakar. saya tak nak orang tahu kisah hidup saya. ceh. bajet famous.so sejak diperkenalkan blog di alam remaja, terus semua bendalah nak cerita di sini kemudian saya selalu kena hentam.

dah tak terkira dah berapa banyak blogger yang saya kenal terus menerus hentam saya. adalah dalam 5 orang. semua entry mereka saya sudah simpan. every single of them semua saya ada simpan. zaman sekolah dulu pun ada sahaja yang report dekat cikgu pasal blog saya. sampai cikgu pun nak hentam and perli saya -.- kali ini parents kepada manusia lain pula nak hentam saya.

aduhai. memang hebatlah impak blogging ni. penat. geleng kepala**

as for my weekend, I'm quite busy gossiping and shopping with my lovely family. semua supportive. semua baik hati belanja makan, shopping sikit-sikit. hee.


broach bunga itu dibelanja oleh my sister. thanks Sis. walaupun tak berjaya beli selendang di Uptown, saya gembiralah jugak dapat broach comel ni. and that penanda buku dapat free from Famous Amos today :D




saya rasa agak pelik bila weekend ni saya terlebih lebih busy dengan kucing, dengan layan perasaan dan layan mata nak cuci mata. duit dalam purse ada tapi saya boleh lupa. akibat suka menyorokkan duit. camtulah jadinya.




Thanks mom yang sudi belanja kasut. tiba-tiba rasa menyesal beli sebab jatuh cinta dekat kasut Vincci right after buying this. :(



on the way home, terus singgah Rabbit Farm di Broga tanpa dirancang. excited macam budak umur 5 tahun :) alhamdulillah dapat juga sampai disini.


semua rabbit yang comel comel. masih pelik kenapa semua rabbit ni saiz 2 kali ganda besar dari biasa. sebenarnya tempat ni tempat larangan. tiba-tiba termasuk, terus kena halau keluar. :P






I got myself a pen! RM5 each. ingat nak beli 3 colour terus. but I know, akan berlaku pembaziran. cukuplah satu sebagai kenangan. and sedih tak dapat cekak rabbit tu.









saya senyum macam kambing. ramai pula cakap kami seiras. terharu :') HAHA. I dont care if you give a name to me. panggil saya B.A.B.I pun saya tak kisah(JOKE. I CARE!!!). boleh saya dapat topup pahala. dan B.A.B.I pun ciptaan Allah juga :)











baju kakak saya yang dikunyah kambing. nasib baik tak koyak lagi :)






saya tahu saya ada banyak rabbit di rumah. tapi masih excited kejar rabbit disini :)







dan berjumpa kuda yang marah sebab saya hulurkan makanan dan tarik balik. nasib baik tak kena tendang :)


saya tak faham kenapa perlu ada perjualan dan promosi satay arnab. saya tak faham kenapa pengunjung yang datang sini datang untuk melawat rabbit sambil bagi makan tapi tergamak makan haiwan comel ni. saya tak faham kenapa tidak ada orang jaga rabbit yang dilepaskan berkeliaran. sepatutnya ada orang jaga. who knows, pengunjung grab them sampai rabbit tercedera.

saya tak faham. emosi**








if you dont like someone and you dont want to hurt them, tak ada maknanya kau nak show muka menyampah dekat dia. kadang-kadang kau pura-pura juga macam "Oh I dont mind, I like youuu". show me one person yang tak pernah bermuka in their entire life? tell me.


Thanks Yien!

Goodbye. thanks for stalking/reading/scanning and smiling :)


p/s : your behaviour just make the world know what happens. woot woot. :)

1 comments :

shopaholic love said...

auwwww!!~~~ those rabbits are super cute!!! plus, nice sandals! hehe

p/s

please visit our new online shopping store at

www.shopaholiclove.com

don't forget to 'follow' us as well! thanks for your support!

xx