July 16, 2011

14th July 2011 and 16th July 2011

a splendid lunch on 14th July 2011 right after watching Harry Potter :) the movie was awesome. cant stop crying almost the whole time :') nak tengok HARRY POTTER LAGI!






sempat menconteng meja. kemudian padam kembali. eh bajet duit beli meja ni duit sendiri. ish ish. vandelisme sungguh. maaf UiTM.




Most of my housemates are taking ART&DESIGN. last semester, dorang ada buat event and sell this bracelet(picture above). satu RM3. empat RM10. saya jadi promoter *tiba-tiba*. tak sangka ramai suka and nak beli. tunggu saya ambil stok dan jual ya rakan-rakan :)




before keluar tengok Harry Potter in 3D on that day(14/7), saya menghabiskan kepingan terakhir film poloroid. rakan saya dapat 1 keping seorang untuk disimpan di dalam purse :)







and on 13th July, wednesday. semua busy buat case Law. semua busy cari Cases nak kaitkan. although my group topic is about Invitation to Treat. still semua kelam kabut sampai basah ketiak. haha :P











rasa sebak baca berita ini.



ayah saya datang jemput saya balik di rumah sewa pada pukul 11.13pagi(Jumaat). terus vroom pergi Sungai Petai dan dapat perkenan mee goreng di sebuah kedai yang popular dalam kalangan student UiTM. sampai sana pun terjumpa my classmates ^^

petang itu pula saya terperanjat bila dapat tahu ayah saya accident. nasib baik tidak ada apa-apa walaupun kereta atok remuk teruk. malam itu juga kami semua bawa ayah saya pergi hospital untuk CT SCAN. 


kakak saya yang uruskan CT SCAN ni. saya rasa kagum sedikit tengok mesin mesin ni semua. memogram pun syok untuk ujikaji ada breast cancer tak. my sister selalu buat :O tak dapat bayangkan...



My dad birthday is on 17th July 2011. sama kes macam saya, 3 hari sebelum birthday saya patah tangan. my dad, sehari sebelum birthday accident pula. memang perkara yang tidak dijangka.




so my dad was admitted to the hospital. duduk ward semalam pun jadilah :)





sekarang orang asyik accident je. gerun aku tengok. dekat Seremban terutamanya -.- ni masa on the way balik dari Tesco.


since today is my dad birthday, terus semangat pergi Tesco semata-mata nak pergi beli helikopter sebagai hadiah untuk Apa. mahal wook. walaupun helikopter kecil, harga RM139. gulp telan air liur.

helikopter kecil yang for beginner tu yang harga RM139. tawar menawar dapatlah RM120. fuh. saya pelik dengan orang kedai ni. semangat tak bagi aku dan kakak aku beli yang paling besar and mahal. katanya nanti patahlah tak tahan lasaklah. dorang lagi excited suruh kami beli helikopter kecil -.-


we end up beli helikopter beginner dan kereta control yang for beginner juga. tapi SANGGUP PATAH BALIK ke Tesco sebab rasa terkilan kalau tak hadiahkan helikopter yang besar. terus singgah dan minta tukar kereta dengan helikopter besar tapi tambah duitlah :)




niat di hati beli yang dua ni tapi pekerja kedai ni tak juga bagi -.- macam-macam alasan dia cakap. harga helikopter atas ni RM259 dan RM338 kalau tak silap.



hasil rayuan, dapat juga beli helikopter saiz medium. tapi tu pun dia macam ragu ragu nak bagi kami beli. RM280. fuhh. tak sangka 'bendalah' ni boleh cecah beratus ringgit.



dari Tesco zupppp ke A&W dan makaaaaaan waffle double scoop and double deluxe burger :)





cute? :)







helikopter beginner dan helikopter professional sebagai hadiah hari jadi untuk Apa dari saya dan Alak :D





see his excited face? ^^,



semua tak bagi pegang helikopter profesional sebab nanti jatuh TERUS PATAH. jadi semua main helikopter beginner yang campak macam mana 'tak daaa patah punyaaaa'.




Apa : "Now everyone can FLYYYYYY!"



 Happy Birthday Apa yang ke-58. 

2 comments :

Ieda Zakaria said...

aaaaa i want that kind of gelang so much :(

NadNod said...

haha, comel kan kan kan? :) ieda nak ke? macam manalah nad nak bagi :P