July 10, 2011

Arrival of Parcel(instax mini poloroid fim) . Shana's House :)

Salam. Greetings. I've been obsessed with charm bracelet recently. I loooveeeeeeee wearing a silver bracelet that eventually will not rusting in few days after wearing it regularly. I manage to find one. actually two bracelets that I recently bought. First, at Midvalley that cost me about RM25.90 and the cheaper one I got from Dataran Pahlawan(BLACK QUEEN) that cost me RM12.90.

it was worth it! :)

I'm not going to show you the bracelet I bought at Midvalley. eh kejap. kenapa aku speaking? -.-'' sekarang mahu tunjuk gelang yang dibeli di BLACK QUEEN.





I'm so in love with this bracelet. it has little hearts on it and a bell. it suppose to be a gift for my friend but eventually I'm in love with it and decide it should be mine >:)




my cat wearing it.



so Last week I went home with tears in my eyes. all the way home. HAHA. on 2nd July 2011, dengan kedegilan tahap maksima dan rajuk minta penampar, saya berjaya goreng ayam sendiri dan telur dadar tak berapa nak dadar. it suppose to blend with the chicken. tak mahir lagi memasak. gahahaha.


I COOK MY OWN LUNCH that day. family saya semua went out :P to be honest, I'm a bad cooker. mana tahu memasak. maka walaupun hanya ayam goreng. saya bangga :)

*saya merajuk sebab laptop saya masih belum siap dibaiki.


petang itu pula saya dijemput oleh Izzyan(twin) untuk pergi ke rumah Shana. oh ya, abang Shana sudah selamat bertunang minggu lepas! (2/7/11)

Mee Rebus kegemaran saya. cooked by Shana's mom. sedap sangat sangat., menyesal woook datang lambat. kalau tak dah tambah 2, 3 kali. not to forget, Kek choc homemade by her mom too. SEDAP lagi! :)





anyway, I love Izyan's baju Kurung on that day :) this is her Instax Mini 7s.


kalau tak tahu apa itu Instax Mini. Instax Mini ialah camera instant untuk poloroid picture dari FujiFilm.










Some of the pictures that have been captured on that day :)


dan Alhamdulillah Izzyan bawa sekali majalah GEORGIAN yang dah dekat setahun lebih saya tunggu. haha :)




saya terharu sebab nama saya tersenarai sebagai pelajar cemerlang dalam subjek Pendidikan Seni Visual :)







hari tu saya cash deposit untuk camera. dah dapat dah pun.

Kemudian Hari Rabu saya cash deposit untuk FILM dan Album Poloroid pula. mereka semua pos barang hari Jumaat. nasib baik Skynet dan Pos laju kerja hari Sabtu :)

balik dari Carrefour semalam tak sangka dah dapat parcel-nya. macam dapat hadiah dari boyfriend. terus koyakkan kertas and kotak :p





album poloroid :D




dan saya borong Film untuk Instax mini. 10 pack = RM250.




SEMALAM MENGADA MAIN CAMERA. rosak satu film :'( jadi blank warna putih.




sebab main-main buka tempat letak film, tiba-tiba dekat situ tunjuk ada 9keping film lagi. padahal ada tinggal 4 keping je.

oh yeah, balik weekend ni dapat tahu bilik saya dah pasang AirCond pun. macam woah. macam hadiah nak pujuk sebab rajuk minggu lepas. bhaha.



and today, tiba-tiba akak saya masuk bilik dan tunjukkan 2helai kertas A4, satu bewarna satu black and white. gambar saya di England masa kecil kecil dahulu(1tahun) bersama dengan ibu saya :')

saya nak beli frame gambar!

2 comments :

ily shafyka said...

kat mana beli beg instax tuh ek? yang kain tuhh,so cutee ;D

NadNod said...

@ily shafykahttps://www.facebook.com/theShutterbugs?ref=ts saya beli di sini :)