July 24, 2011

Sarawak Day 2 // 20th July 2011 ❤

hari kedualah saya paling susah susah sesusahnya nak bangun pagi. disebabkan air-cond yang 18darjah celcius, lagi nyenyak tidur mengigil. tambah lagi dengan 3 bantal yang super empuk dan ajal. shower di Lime Tree Hotel ni juga memang terbaik. sangat besar :) sink yang comel. senang kata, semua facility dia awesome.

its not a 5star hotel but it is worth it for every Ringgit.

akhirnya kami turun breakfast lambat. dalam pukul 9 baru terhegeh hegeh nak turun. meja pun dah ramai duduk and makanan pun banyak dah habis.


I love Laksa Sarawak :D tambah 2 kali yokk.




and then we went around Kuching sampai sesat sesat tak jumpa Cat Museum. penat baca map. not me. my sister :P I suck in reading maps and finding the right directions.


//** kami sewa kereta Gen 2 putih disana untuk 5 hari :)



so here we are :)



Tiket masuk MASYALLAH SANGAT MAHAL. aku terkejut beruk dekat situ. untunglah my parents dapat old citizen price dan akak saya guna kad matrik lama dia untuk student price. SAYA LUPA BAWA KAD MATRIK.

RM60 TU BOLEH MAKAN KENNY ROGERS 2 ORANG. next time aku tampal kad matrik dekat perut.




Sticker untuk ditampal di baju atau tudung.



and a cute pasport book.






kagum dengan patung barbie di salah satu kedai souvenier.





saya suka jambatan ni. dah lah pakai kasut yang tak proper. almost jatuh :)




















macam gambar pre-wedding :P //my parents.


set time pictures.










singgah minum untuk setin air coke yang mahal. -.-







remind me of a friend of mine.




setiap rumah ada tangga sebegini. takut nak naik tapi tekad nak juga naik walaupun rumah ni memang sangat tinggi :P gayat tak gayat aku redah juga.




persembahan sebentar :)







ini adalah salah satu aku paling menyesal beli yang amat gara-gara harga RM5 satu. padahal dekat kedai kedai lain dan bandaraya Kuching tak sampai RM3 -.-









ni tangga paling tinggi pernah aku panjat dengan selambanya. :O
only my mom sahaja yang tak berani naik tangga ni :)



kerepek ni sangat sedap,. ni tak menyesal beli :D




Sarawak famous dengan nasi ayam penyek. so we have one before persembahan tarian oleh semua jenis kaum di Sarawak. tergesa-gesa makan sampai tak sempat nak habiskan memandangkan nak kejar showtime.

As for dinner, kami semua patah balik ke Waterfront dimana ada banyak gerai-gerai makanan.

salah satu yang saya suka about Sarawak is the view. langitnya seolah olah dekat dengan muka bumi. rasa kagum macam tengok cerita Koizora, Sky Of Love :)






our next target adalah untuk naik River Cruise yang berharga RM60 per person untuk orang Semenanjung dan orang bukan rakyat Malaysia. dan RM45 untuk warga Sarawak.

1 Malaysia??





teh paling sedap aku pernah minum :D




random poloroid pictures :D



//entry paling banyak gambar :) Bye.

0 comments :