August 31, 2011

1st day of Hari Raya 2011 ❤ 30 August 2011


family potrait :D

tahun ini saya buat kelainan. dengan memakai tudung bawal. ramai tertanya-tanya mana selendang aku pergi. dah muak la. tudung bawal lagi terbaik :)


my first sister, Asya. yang sudi bagi duit raya dekat saya :D muka excited.




my first brother and his wife :D


my second sister got a tripod from my dad. umur tripod ni sama dengan umur saya. take note :O


memang sangat bagus :D


maka gambar family ditangkap menggunakan camera di atas tripod :P


Ben Ben (the cat) is our family too :)





sempat menggunakan Instax Mini 25

//*ramai ingat instax mini tu camera lomo. bukan bukan :)





my bracelet and my shoes :)







nak jimat minyak dan penggunaan kereta. semua bersempit di dalam satu kereta naza. saya dan akak saya, Alak terpaksa duduk di lantai naza. 


di kampung. tangan aku sangat ber-urat. haha












tayang pungg*ng masing masing. :)



okay bye.


oh btw, saya sangat benci baju raya saya tahun ni. due to the tailor yang somehow has to be admitted to the hospital, mungkin baju saya disiapkan oleh orang lain. only a good tailor boleh buat baju kurung seperti yang diingini oleh customers.

saya seorang sahaja yang hantar dekat tailor itu, end up baju macam baju pinjam. susunan bunga tak cantik langsung. bukan design yang saya nak. tak ada poket.

kain longgar. baju besar. aku tak percaya orang cakap aku dah kurus. impossible saiz baju tu boleh over besar. sekian terima kasih. lepasni tak nak hantar tempah baju disana lagi. merajuk terus -.-


SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

August 30, 2011

Di Pagi Hari Raya Pertama ❤

me and my 2nd sister terpaksa duduk di lantai kereta naza due to nak jimat bawa kereta banyak-banyak. instead of bringing 2 or 3 cars, lagi bagus semua kecikkan pungg*ng masing-masing. so fun ^^ yang duduk di seat belakang semua pakai oren including me who was wearing kain oren. cuma tudung dan baju sahaja hijau. haha :D

yang duduk di seat hadapan ber-ungu pula.

dari Seremban ke Lenggeng. dari Lenggeng ke Mantin. dari Mantin ke Nilai. dari Nilai ke Melaka :)

August 29, 2011

My Pillow Pet & My Pink Domo :) ❤


Found out that little girl was lucky to have a dad like that. supporting. mesti hidup dia sangat fortune. its TIAMO. most of the shoes there are over RM120++. even for kids. lucky you.

I better think twice to buy my dream shoes there T_T

so recently, saja mengikut my sister pergi dating. dapat juga merasa Pillo Pet. what is Pillo Pet? basically obviously it is a pillow and it is a pet.

Find them on facebook : My Pillow Pet.
Their official website : My Pillow Pet.




kami beli di Sunway Pyramid. and it comes with a yellow bag. so basically saje letak kucing saya, Ben Ben dalam beg tu. memang tak sangka dia suka diangkat sebegitu :P

but sadly, this Pillow Pet sepatutnya comes with birth certificate. so for those yang ada beli, TUNTUT SIJIL LAHIR :(



mine is on the left. Bunny :D












it is super comfy. and I'm thinking of buying another 2 Pillow Pet. for my  bestfriends' birthday in September :)




oh yeah, I got this from Hello Planet for half price.
hampir beli domo warna kuning, hijau, biru dan purple :)





sebab saya dah takut dengan kes purse dicuri. hampir dicuri.

saya telah lock zip dengan tali beg saya. jadi kalau ada cuba menyeluk memang saya tarik rambut dia bawa pergi balai -.-







apa tunggu lagi :P mari beli Pillow Pet! super comfy. memang hadiah terbaik kalau nak bagi orang yang bakal menyambung pelajaran ke Penang tak lama lagi (EHEM :P).

okay bye.