August 22, 2011

Pickpocketing in Sunway Pyramid ❤ 21/8/2011

Pickpocketing is a form of larceny that involves the stealing of money or other valuables from the person of a victim without their noticing the theft at the time. It requires considerable dexterity and a knack for misdirection.
Pickpocketing, n.d. retrieved from http://en.wikipedia.org/wiki/Pickpocketing


dulu saya ada beli satu bantal yang saya ingat hanya bantal. rupanya radio :D



tu sahaja saya nak cerita :P


saya suka bershopping di Nichii setiap kali ke Sunway :D turn out disanalah jadi memory paling buruk. tengah saya tekun melihat cardigan lace cream, saya boleh tak sedar ada yang membuka handbag saya. tiba-tiba saya perasan purse saya hilang. and luckily that perempuan tak berjaya seluk ambil handphone saya. luckily okay! kalau tak memang dah lesap.

sumpah saya jadi takut sangat sangat masa tu. menangis terus cari cari purse. sebelum kejadian, saya memang perasan beg rasa berat nak tarik. ingatkan tersangkut, rupanya ada tangan yang menyeluk. saya pusing belakang, tengok ada yang tengah berlari tapi kemudian dia cepat-cepat buat buat tengok baju.

MASA TU SUMPAH AKU BENGANG.

saya terus mengadu dekat kakak saya kemudian saya terus pergi ke perempuan hodoh tersebut dan minta purse saya balik. tergagap dia jawab dia tak ambil purse saya. saya mintak tengok handbag dia, dia tak bagi.

saya ingat lagi saya cakap : do you see my purse? can I see your handbag right now?

nampak mata dia macam takut takut. few seconds after that, ayah saya terus masuk ke kedai Nichii tu. akhirnya terjumpa purse saya dicampak di bawah shelves. 

IMPOSSIBLE PURSE SAYA BOLEH TERJATUH DARI HANDBAG SAYA YA. memang ternyata cina itu sangat sangatlah bengap nak mencuri duit aku. aku mana ada bawa cash >:') anda memang dilaknat Allah. aku doakan agar sampai ke nafas yang terakhir kau akan hidup miskin melainkan kau bertaubat. entah berapa ramai lagi yang kau curi duit mereka. nak duit? kau sila pergi BEKERJA. kau ingat duit tu macam pasir boleh jumpa tepi jalan ke? 


saya bertolak ke Sunway Pyramid bersama ayah saya dan akak saya sahaja. terpaksa parking di masjid sebab parking FULL. Alhamdulillah lah saya jumpa purse saya balik. kalau tak memang saya tak shopping baju raya semalam.

I love Nichii sebab banyak collection baju lengan panjang dan labuh :) kedai kedai lain semuanya tak menepati citarasa saya T_T dan saya ada terjumpa satu kedai kasut yang memang fit well dengan saya. TIAMO!! sadly, harga dia sangat mahal. saya memang pakai kasut saiz 9. usually memang susah saya nak cari kasut. tapi di TIAMO, kasut kasut di display shelves memang semua saiz 9 HOKAAAAY. saya terus pakai :D

memang kasut kasut disana bercirikan ballerina. satu kasut RM130++ T_T

memang semua design kasut di sana sangat cantik!
they even have a pair of shoes design rabbit dan panda. seriously, i love them :'(

my wishlist, to get at least a pair of shoes there in 2012 :)


kami bertiga berbuka puasa di Papa Rich :)










the best day ever :) thanks dad ^^



after buka puasa, I ending up buying shoes (ballerina shoes) at SAMBA (Grendha - Ana Hickmann collection).

Grendha in collaboration with Brazilian super model and TV Host Ana Hickmann brings you fashionable sensuous footwear designed for modern women who projects style and sophistication at all times.





I almost buying this one :)





Mine :D
 harga sebenar RM129. sama macam Tiamo. cuma ianya 50% :D and kasut kasut di Grendha memang sangat berkualiti. trust me. lebih kurang macam crocs :)


Like their facebook page : Ipanema Malaysia :)

0 comments :