September 27, 2011

Johor Bharu . 16 September 2011 ❤ Day 1

sempat lagi saya merayau di Johor Bharu siap pergi wedding cousin even ada Final exam Isnin tu. sempat lagi. memang sempat menyempat. kiranya dari JB nanti sebelum balik Seremban, my parents terus drop saya di Melaka. penat. nasib baik Isnin tu hanya Paper English. fuhhhh


Setibanya di JB, terus singgah ke rumah cousin before check-in di Hotel Thistle. Hotel yang menghadap Singapore. untunglah kan. -.-???

Our luggage. aku punya paling besar.







comel kan kan? :D



our room number.





I love Hotel room. rasa couzzzy

satu benda yang paling saya teruja dengan hotel Thistle ini ialah toilet. yes toilet! :D




I mean like how cool is that? sangat besar. and you can see it through. 
**orang mandi pun kau boleh nampak dari atas katil**

COOL KE TAK? hahahahaha






CUTEEEE.







even lepas tutup tirai/langsir, you can still see people from the outside. 
macam honeymoon suite pulee.








the view was nice.

//*tak sempat tepek gambar dari my sister's camera.**




my parent's room.






no bilik







right after that, terus merayau di kedai bebas cukai. semestinya saya bermimpi parents saya nak belanja handbag dari Elle, F.Timber atau apa-apa brand yang ada disana. berangan jela nad oiii. hahaha





even bukan handbag., saya berjaya jugalah pujuk nak perfume. mengada sangat. terlebih mengada. selepas shopping, barulah kami semua bergerak ke kedai makan orang Asli.


dimana boleh pilih ikan siakap mana kita nak makan. ketam mana kita nak. dan jenis ikan apa lagilah. memang syok. tak sangka aku pergi tengok orang pilih ikan yang akan dicabut nyawanya untuk dimakan.




my sister and her future fiance(sekarang dah tunang dah).

terima kasih belanja kami sekeluarga makan ya bakal abang ipar. haha :D



kesudahannya dapat tangkap gambar dengan pinggan kosong sahaja. aku makan paling banyak. ketam blackpaper dia memang awesome.

bil makanan kami berjumlah RM243.90. sekian terima kasih.




nampak tak muka penat aku?
pukul 12.00++ pagi ketika ini. 

kedai makan ni di atas laut. awesomeee.




ini dia perfume yang saya beli! :D




Eau de parfum (EDP) : maksudnya tahan lama.





setiap sudutlah kan aku nak tangkap. thanks Alak(sis) yang bayar guna kredit card untuk perfume ni. haha ;D asyik dia je yang belanja aku :P



TAPI AKU SANGAT SANGAT JELES DENGAN PERFUME YANG DIA BELI T_T
ITS LIMITED STOCK. ini yang terakhir. jadi saya tak dapat beli. bau haruman dia memang Masyallah sangat delicious. rasa nak makan. almaklumlah bau candy ;')



BUT its 

Eau de Toilette (EDT) : maksudnya tak tahan lama.


ibu saya cakap kalau nak beli perfume lagi baik EDP dari EDT. saya pun pelik sebab saya baru tahu cara nak beli perfume. EDT ke EDP. lol :D

bak kata kakak saya : memanglah saya tak tahu EDP and EDT tu sebab saya ni budak baru nak up

okay fine ;'(


0 comments :