October 31, 2011

Goodbye October :) ❤

its nearly end of 2011. sekarang 31st October, tak lama lagi masuk bulan November, December dan seterusnya terus ke tahun 2012. unbelievable :D cepat sungguh masa berlalu.

banyak tangis dan tawa untuk tahun ni. birthday saya, saya menangis di bilik hospital kerana kes patah tangan :') harap tahun depan lebih banyak tawa.



Pichu my sugar glider sleeping in my hand and tissue as blanket :)




I wonder macam mana mengadanya boleh tampal sticker dilaptop. and pakai inai bajet professional bidang menginai. apekes??





so here he is. my only one Pichu that almost turn 4 months old. dah besar dah dia. mata makin buntang. warna bulu makin comel. ekor makin panjang. kuku makin tajam. dan deria bau makin kuat.

okay, bye October :')

Handmade Craft : ID/Matrik Card Holder ❤

Lately I've been obsessing nak buat handmade craft. like seriously entah angin mana datang tiba-tiba semangat spend berpuluh-puluh ringgit di Daiso untuk beli fabrik jenis di atas. saya beli before final paper sem 3. gambar di atas diambil dari seorang blogger : My Luverly Craft.

go to their website to see more interesting and cute handcraft. boleh order untuk pembelian secara online.

website seterusnya yang menghasilkan wonderful handcraft ialah Pink Heart Craft yang diuruskan/diusahakan oleh Yatie Musa. her craft is amazing :) sangat adore sampai saya siap order handmade handphone charms. but right after I bank-in, dia terpaksa return the money due for her future(University life. hectic schedule). kecewa di situ :'( but it's okay :) although I couldn't make amazing craft like they did, at least I've tried. kan?




so I purchased this at Momoe on 27th October 2011. maybe it suppose to be for keys? or maybe handphone or something? :P


and later, my mom gave me this book that contains all the tutorial how to sew a rose, how to sew button and so much more. I was amazed! :D and I accidently try it on right after I read and study them. it doesnt turn out so well but I guess it was worth it since I'm the newbie in this profession :P


so let's see my creation!!!! :D

WA-LAAAAAA :D

Honestly, I'm sort of clumsy and worse in sewing. hehe :p although it doesnt turn out quiet right, I'm proud of myself. so I left this id card holder on my bedside. just for inspiration wether I should re-decorate it or make a new one since Apple green, and pastel pink is my favourite colour. not to mention pastel yellow and turqoise and purple


by the way, I asked my mom how to sew right before I try make one. I wish I could learn more from her since she's amazing in sewing. she even sew her own dress back then when she's still a teenager. not to mention her cooking skills! I could never ask for more. she's the greatest MOM! :)


Then I found an idea to put a lace material and some ribbon and beads :D




here I sew a button on the corner :)





and finally I sew some more beads. I know! it turns to be tooooooooooooo fancy. some said its nice and cute in a positive way. maybe some said I'm just showing off for next semester ahead.

for your information, everytime I have a long holiday, I try something new! last semester break I learn how to sew beads and re-decorate my sister's baju kurung for her graduation day. turn out, it was magical :P since many people have been praising me for that. HAHAHA.

perhaps, someday I learn how to build rabbit house and Sugar Glider house using woods and learn how to paint! I talked too much. and how many grammar error in this entry :P

THANKS FOR READING. I love all my followers, my silent readers and enemies :)

October 30, 2011

100Yen . Pierre Balmain ❤

pernah dengar nama kedai 100Yen? saya pun baru pertama kali tahu dari seorang blogger. silent reader. jadi segan nak beritahu siapa dia :P guess who?  100Yen ni bagi saya sama seperti Daiso.


siapa tak pernah pergi Daiso? -.-

jangan risau. aku baru tahu tentang kewujudan Daiso ni juga masa zaman sem 2 di UiTM :P dulu tak explore dunia luar lagi. baru-baru ni juga baru sedar Daiso ada di Sunway Pyramid.


so my mom, my sister and I, berjaya juga curi masa keluar ke Daiso semalam dan sempat bershopping sakan di Parkson. my financial agak on risk right now sebab asyik shopping......





basically, 100Yen ni jual barang dengar harga RM4.90 dan ke atas. memang murah-murah. sama seperti Daiso. Daiso mahal 10sen :P






then we had ice-cream! :D I love mine sebab Milk and Chocolate. baru tahu rupanya aiskrim ini hanya kisaran halus ais. saya punya ragu-ragu halal ke tidak aiskrim ni. nasib baik jumpa logo halal. wallahualam.




lempang muka sendiri laju-laju. fake gambar ni. haha :P




perisa Mango.




I bought this :D rasa comel terus beli.




Find them on Facebook :)





and a fortune on this one.

October 28, 2011

Happy Birthday Farah ❤ 27 Oktober 2011

masa zaman sekolah, setiap hari aku menghitung bila nak habis sekolah dah melangkah ke zaman universiti yang digembar-gemburkan macam seronok dan tempat cari bakal suami :) sungguh dulu paling tak sabarlah nak habis sekolah. sebab benci kawan-kawan. haha. tipu je. 

bukan sebab benci kawan tapi sebab rasa bosan dengan hidup sekolah, kerja sekolah, rumah, tuisyen, rumah balik. rasa macam bosan begitu. rasa macam nak kebebasan. dan sangat teringinkan orang anggap aku dah dewasa. rasa bangga.

tapi sejak dah umur 19 tahun ni makin ramai pula assume saya form 3. like for real? saya? tingkatan 3? kenapa tak tanya Universiti mana, kenapa harus sekolah mana? T_T 

saya cuba nak bagitahu yang seronok bila kenang zaman sekolah! seronok teringat saat sibuk berkumpul satu meja, then cerita masalah "BOIPREN". -.-''? the fun part bila dapat jumpa after few months. semua dah belajar di tempat berbeza. tak sama kelompok dah :) akhirnya dapat juga jumpa mereka semalam.


aktiviti pertama adalah karaoke. 




taking poloroid pictures.



I gained weight obviously and macam pakai baju mengandung. hee :) masa ni memang tengah hayati lagu T_T









siap menyanyi lagu beramai-ramai sampai bergema bilik dengan suara masing-masing. even recording :)



our menu. jimat duit lunch sebab Green Box memang provided dengan makanan and minuman yang boleh refill banyak kali :)




after 3 hours in the karaoke room.





menunggu saat untuk diam-diam pergi beli kek untuk Farah.


so here it is. 4 slices of cakes. the best one semestinya yang ada banana fillings. 
sebabkan kami berempat, terpaksalah 4 slices. takut tak termakan satu kek :D

Happy Birthday NurFarah Athirah yang ke-19 tahun :)





terima kasih kepada abang Mcdonald yang sudi bagi pinjam lighter hanya untuk kerana lilin 4 batang. rasa macam tak lengkap tak ada lilin. haha :P




Farah kata rasa macam ala-ala budak umur 4 tahun sambut birthday pula :) 




spend 3 hours talking and main game sebab turn out ramai sangat pula main Bowling. bila dah nak balik baru rasa menyesal tak tengok wayang :P




lebih kurang macam friendship bracelet.
I broke mine the minute I walk off from the store. tangan pemusnah tiba-tiba :P

Thanks again for the day bestfriends :') nanti keluar lagi bila ada kesempatan. kawan di sekolah tak sama dengan kawan di zaman universiti ataupun di zaman berkerjaya nanti. tak percaya? you'll see :)

IJN . Chicken Chop ❤ 25 October 2011

disebabkan terlebih rajin, jadi rajin bangun awal pagi semata-mata nak teman ayah saya ke Institut Jantung Negara(IJN) yang dah makin moden dan canggih. dulu bangunannya sangat kecil dan limited parking spot. sekarang dah rasa macam pergi Sunway Pyramid pun ada :P

right after that, terus memecut balik Seremban and sempat singgah di Tesco baru Seremban. macam pelik. ingatkan Melaka je kebetulan ada 2 Tesco. kebetulan ya tak? padahal baru pergi Tesco baru tu pada malam sebelumnya. part best hanyalah kerana wujudnya Big Apple di situ dan Giordano. itu sahaja :)




singgah makan di Tesco. dah kerana ayah saya teringinkan, ikutkan sahaja. berbaloi sebab saya tengah terliur dengan Chicken Chop.





menu pilihan saya paling mahal. RM15.90. mengada -.-'' siap nak air coke perahan lemon. thanks dad :)



minyak dimuka boleh buat goreng ayam. 

October 27, 2011

Apa saya buat ketika cuti semester? ❤

Saya rasa saya dah jarang update blog. since I am clueless nak bercerita perihal apa and I almost do the same  routine everyday. and it does sort of bored but hey :) at least I got my bed and my pillows.

so recently I've been obsessed buying make up. tiba-tiba. aku tak tahu kenapa. and I'm trying my best to not to. my bank account almost empty. BLAME ME SEBAB WASTE IT ON SHOPPING!. sebab itu saya tak keluar ke mana-mana and refuse nak keluar dengan kawan.

macam-macam alasan diberi. sampaikan duit nak top-up pun tak ada. ramai cakap, handphone je mahal tapi kredit tak ada -.- saya bukan anak orang kaya puuuuuuuuun.



  1. saya berjaya beli bakul tempat letak baju untuk rumah sewa. saya juga berjaya menghabiskan semua episod PERSONAL TASTE. //aku tak faham kenapa aku menangis tengok cerita ni dari mula sampai habis.



2. Kucing saya dah besar. motif??



3. RECENTLY I WENT SHOPPING! AGAIN SHOPPING!. saya berjaya jumpa kasut idaman kalbu saya yang saya dah jatuh cinta 7 bulan yang lepas. from COTTON ON. hehe, semestinya kasut vintage. yang berbunga bunga rampai. semua kasut di dalam gambar ni cantik! semua harga RM50. tapi 30% jadi abang cashier yang comel itu bagi saya RM30 sepasang. boleh menangis sekarang sebab gembira tak gatal beli masa bukan Sale. yay! :')





4. I buy handphone case. motif? sebab ada telinga bunny kegemaran saya!



5. cute couples tiba-tiba datang kepada saya semasa saya tengah makan burger MCD dan offer saya sepotong kek memandangkan mereka sedang menyambut birthday masing-masing. COMEL OKAY. lupa nak add di facebook. gadis itu memang cantik. happy birthday to you :)




6. saya berjaya beli MACARON THAT COST ME RM60. I'm not kidding. RM60 hanya untuk 8 macarons. such a waste of money.






7. siap beli lolipop Love Love bajet comel.




tengok saiz kasut. 41!? jangan terkejut sangat. saya memiliki kaki yang agak lebar dan panjang :) berjaya juga saya beli beg dari Cotton On. RM29 dari RM49. bangga bangga. sebab Sale :')

I love COTTON ON.






random photo of macaron been eaten by me. haha. terliurkah anda?




and 2days ago my sister dapat a bouquet of roses from her boyfriend. comel la tu. sebab comel, mereka gaduh besar and suddenly some random Korean guy. seriously. Korean show up at my sister's workplace and gave she this. terima kasih la boyfriend kakak saya yang terlampau sweet melampau tu. haha, I wish I was that lucky.

her previous boyfriend pun pernah bagi dia a bouquet of roses. how lucky again? haha, I wish I receive roses too on my birthday :)

I will try my best to keep updated :) tomorrow would be fun sebab.............. later :)