October 14, 2011

Blog dengan Persalinan Baru :) ❤

saya tahu saya ni tak adalah arif mahupun mahir dalam bidang main coding HTML ni. kiranya zaman saya sekolah menengah dulu memang saya dah terlibat dalam kerja edit mengedit ni -.- tapi macam hareeeeem.

terima kasih kepada akak saya yang kedua, Alak, kerana berjaya menginstallkan Adobe Photoshop CS5 ke laptop saya pada suatu masa dahulu. kini saya dapatlah edit gambar di sana. kadang-kadanglah. sebab saya ni noob :B bukannya, budak computer science ke ape kan kan :)

Newbie or noob is a slang term for a novice or newcomer, or somebody inexperienced in any profession or activity.

kalau nak tahu, saya hanya tahu transparent kan gambar and besarkan kepala sahaja di photoshop. huhu :B


Ini Blog Lama saya.

saya dulu ada edit widget di bahagian kiri anda. tukar imej je puuun. jadi saya expect ambil masa seminggu nak edit blog ni. tapi rupanya ambil masa 5 jam -.- and akan sambung lagi 5 jam untuk final touch. tak puas lah. almaklumlah tengah cuti sem. jadi rajin yaw ;)




so inilah hasilnya. saya hanya tukar background, tukar header yang ada status twitter :B dan tambah link "other tutorial". I'm proud of myself for doing this. 


okay, till then. bye bye :)


p/s : all those doodles and graphics or any sketches or images are not 100% fully mine. some I found in/on(?) the internet, and some I've made it myself. :)

4 comments :

misz farahniza said...

cantekkk !!!

Ayien Ocaca said...

ko dah berpaling tdah ea?? hehe....dah xde rbbit dah...tukar pichu ??
aik...hehe...
gstu...lwa ceri2 ni :)

NadNod said...

hee, thank u dear :D

NadNod said...

@Ayien Ocaca haha, rabbit tetap no.1 dalam hati :D banyak sangat pet sampai tak cukup space nak letak :P